În această seară, la PNL Câmpina au avut loc alegeri pentru noua structură de conducere a organizației locale. Conferința de alegeri s-a desfășurat în sala mare a Casei de Cultură și lucrurile au mers ca pe roate. Asta nu înseamnă că și în interiorul organizației toate sunt bune și frumoase.
Dacă ar fi să sintetizăm ceea ce s-a întâmplat în această seară am putea spune că PDL a câștigat detașat alegerile din... noul PNL. Ceea ce nu ar fi tocmai o surpriză având în vedere faptul că vechii liberali nu sunt prea numeroși și nici foarte uniți, după părerea noastră, unii dintre ei urmărindu-și doar propriile interese. Oricum, peste 160 de membri ai partidului au venit la alegerile interne, unii activi de multă vreme, alții reactivați pe ultimii 200-300 de metri, să spunem așa.
Pentru funcția de președinte al PNL Câmpina au fost doi candidați: Horia Tiseanu (despre care noi credeam că va avea decența de a face un pas înapoi, dar ne-am înșelat) și Bogdan Cord. A câștigat Tiseanu cu 110 voturi, față de cele 53 ale lui Bogdan Cord. Apoi a fost ales vicepreședintele cu atribuții de prim-vicepreședinte, o funcție nouă, înființată cu acordul conducerii de la Ploiești și pentru care miza a fost mult mai mare. De ce? Pentru că numărul 2 în PNL Câmpina are șanse mari ca, la un moment dat, să ajungă să conducă partidul. Iar pentru această funcție au fost trei candidați: Elena Albu, Bogdan Cord și Cezar Grama. A câștigat Elena Albu cu 110 voturi, în timp ce Cord a avut 43 voturi, iar Grama - 10 voturi.
Din Biroul de conducere mai fac parte șapte vicepreședinți și șapte membri simpli. Vicepreședinți au fost aleși: Lucian Cercel (129 voturi), Monica Clinciu (125 voturi), Viorel Bondoc (125 voturi), Marian Dulă (123 voturi), Marian Nistor (117 voturi), Corina Topală (98 voturi), Adrian Dochia (69 voturi).
Membri simpli sunt: Octavian Tudose (117 voturi), Ionel Șerbănescu (117 voturi), Roxana Angheloiu (116 voturi), Laura Perian (107 voturi), Gheorghe Sandu (103 voturi), Dragomir Enache (80 voturi), Florin Frățilă (69 voturi).
Pentru funcția de secretar - trezorier a fost simplu, Liliana Hurhui a fost singurul candidat și, evident, a obținut funcția respectivă. Noi v-am precizat doar numărul voturilor valide, dar au mai fost și voturi anulate, în număr nesemnificativ.
Trebuie să mai precizăm două lucruri. Din partea conducerii județene, la alegerile de la Câmpina a fost prezent secretarul general Dan Ciolac. Iar un lucru important și extrem de dezamăgitor pentru un partid liberal este acela că membrilor care au dorit să se adreseze sălii nu li s-a permis să ia cuvântul. Este vorba despre Cezar Grama și Bogdan Cord. Poate că aveau de spus lucruri nu prea plăcute, poate voiau să critice (sau să laude) conducerea partidului, poate că aveau de exprimat niște nemulțumiri, oricum ar fi fost, oamenii ar fi trebuit lăsați să vorbească. Într-un partid cu adevărat liberal nu ar trebui să se întâmple așa ceva.
După trecerea alegerlor prezidențiale, Partidul România în Acțiune, prin vocea președintelui său executiv, câmpineanul Daniel Ioniță, a lansat o campanie prin care solicită modificarea legislației în sensul în care primarii să se aleagă - exact ca președintele României - în două tururi de scrutin.
Invitat la televiziunea CNews, apropiată de politicienii francezi de extremă dreapta Marine Le Pen și Eric Zemmour, candidatul AUR la funcția de președinte al României, George Simion, a reușit să jignească Franța chiar la Paris.
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a lansat astăzi un mesaj dur la adresa lui George Simion, mesaj îndreptat indirect și împotriva premierului ungar Viktor Orban care îl lăudase vineri pe Simion pentru discursul său "suveranist și pro-creștin".
Nicușor Dan, candidat la funcția de președinte al României, cel care se va înfrunta în turul al doilea al prezidențialelor cu George Simion (AUR), a prezentat astăzi rezultatele unui sondaj de opinie realizat la comanda sa.