Sacrificarea presei, o necesitate pentru ”dezvoltarea” Câmpinei

Editorial (Categoria articolului)

La începutul acestui mandat ne-am bucurat că fața Consiliului Local s-a schimbat. Și chiar ne gândeam că vin oameni noi, care, chiar dacă nu vor avea experiența administrativă și ”șulfăneala” politică a predecesorilor lor, măcar vor avea mai multă bună credință, vor veni cu idei noi, constructive și vom asista la o dezvoltare a Câmpinei fără precedent. Am sperat că vor fi oameni care gândesc cu capul lor, nu ce scrie în agendele altora!

După numai ceva mai mult de șase luni... nimic. Ba, dimpotrivă! Consilierii Adina Gârbăcică, Valentin Crețu și Dan Nica, reprezentând USR PLUS și PNL, au venit cu un regulament cu prevederi absurde, ilegale. Nu avem voie să filmăm, nu avem voie să fotografiem decât cinci minute, la începutul ședinței, de parcă ar fi o întâlnire de taină în sufrageria vreunuia dintre cei trei și nu ditamai ședința publică a Consiliului Local.
Ulterior, ni s-a explicat din diverse surse și am înțeles nemulțumirea inițiatorilor și a altora, care, însă, nu au avut curajul să-și asume ceea ce știau că este ilegal. Ei bine, am aflat că îi timorăm pe unii consilieri locali! Da, vă imaginați ditamai consilierul local ales de popor, care vrea să vină cu un proiect excepțional pentru Câmpina, dar când să-l propună ne vede pe noi în fața lui, filmându-l cu un telefon mobil și... gata, a uitat ce a vrut să spună? Și așa se duce pe Apa Sâmbetei ”dezvoltarea” Câmpinei din cauza ăstora din presă!
Așa se explică de ce onorabilul Consiliu Local din acest mandat nu a venit încă în fața câmpinenilor cu soluții pentru blocul de necesitate, pentru parcul unde a fost ”Mițu-Chițu”, pentru remedierea tuturor deficiențelor administrative din mandatele precedente. Acum am aflat că ei, de fapt, au soluții pentru toate acestea probleme și pentru multe altele, dar nu le puteau prezenta pentru că... îi timorăm noi. Tocmai de aceea, s-a luat decizia sacrificării presei, suprimării drepturilor și libertăților unei bresle, dar și ale unei comunități, totul pentru ca onorabilii consilieri să nu mai fie timorați și să poată prezenta soluțiile lor pentru ”dezvoltarea” Câmpinei. Dacă acesta este prețul pentru ”dezvoltarea” Câmpinei, suntem dispuși să ne sacrificăm și să-l plătim noi pentru comunitate!

6399 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Paul 26.07.2021 22:40 Domnule Neculai nu mai faceti atata taraboi in priviinta acestui PROIECT pentru ca subliniez este UN PROIECT care poate fi amendat si rasamendat dar mai bine spune-ti ca va e frica ca nu o sa mai aveti ce scrie pe acest "site" care nu poate fi numit asa si inainte de a face anumite afirmatii legate de legi VA ROG DACA NU ESTE PREA GREU SA LE CITITI INAINTE

Editorial

3760 vizualizari
16 nov. 2021 20:50

Justiție frustrantă

În numeroase rânduri s-au tras semnale de alarmă asupra a ceea ce se întâmplă în justiția din România. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile în trei cazuri cu implicații majore pentru comunitatea câmpineană a readus în discuție o justiției care, prin decizii aberante, ajunge să devină dintr-un instrument al dreptății unul al frustrării, al imoralității.

3358 vizualizari
30 aug. 2021 13:20

Un NU categoric din partea Guvernului pentru reducerea TVA la gaze și energie

Creșterea tarifelor la gaze naturale și energie electrică a dus la o explozie a facturilor pentru aceste servicii. Firesc, oamenii se tem că, în aceste condiții, la iarnă, facturile vor deveni o povară și mai mare decât decât povara deja existentă. S-a venit cu ideea reducerii TVA la aceste utilități, o idee nu tocmai nouă și pe care liberalii o susțineau puternic prin 2015, pe vremea Guvernului Ponta. Acum, premierul liberal Florin Cîțu refuză o astfel de soluție care în alte țări funcționează foarte bine și care arată că statelor respective le pasă cu adevărat de cetățenii lor. 

Alte stiri recente

429 vizualizari
07 iul. 2022 15:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 7 iulie 2022

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

573 vizualizari
07 iul. 2022 07:56

"Grădinița de vară Iulia Hasdeu ", un proiect educațional de succes

În perioada 27 iunie - 6 iulie, Grădinița “Iulia Hasdeu” și structura sa - Grădinița nr 6 au derulat proiectul educațional “Grădinița de vară”, ediția a II-a, în parteneriat cu ISJ Prahova.