Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) al municipiului Câmpina se află în consultare publică până pe 13 februarie 2023. Așa cum v-am promis, revenim asupra unora dintre datele pe care le-am considerat interesante din acest document, care urmează a fi supus dezbaterii și votului Consiliului Local, cel mai probabil chiar la finalul acestei luni.
Unul dintre capitolele din PMUD se referă la situația actuală a municipiului Câmpina, regăsind aici o serie de date interesante despre numărul de salariați, precum și o situație a agenților economici din Câmpina.
Documentul se referă la perioada 2016-2020, perioadă în care numărul salariaților din Câmpina a scăzut de la 11.691 (în anul 2016) la 10.603 (în 2020). Este o scădere importantă pentru Câmpina, cel mai probabil tendința de scădere a numărului salariaților menținându-se și după 2020.
De asemenea, în anul 2020, în Câmpina erau înregistrate 1.549 agenți economici. Din totalul acestora, 7 agenți economici au peste 250 angajați, 16 agenți economici au între 50 și 249 angajați, 96 agenți economici au între 10 și 49 angajați, iar 1.430 agenți economici au sub 9 angajați.
Din punct de vedere al altor indicatori, cifre de asemenea interesante, toate aceste societăți însumează o cifră de afaceri de peste 3 miliarde lei (5% din cifra de afaceri a întregului județ) și un profit de peste 374,5 milioane lei, reprezentând peste 9% dn profitul înregistrat la nivel județean.
Întreaga documentație privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a municipiului Câmpina poate fi consultată pe site-ul Primăriei Câmpina - aici.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.