Din 16 noiembrie 2021, o nouă specialitate medicală la SanConfind - neurochirurgia

Sănătate (Categoria articolului)

De săptămâna viitoare, Spitalul SanConfind se va îmbogăți cu o nouă disciplină medicală: neurochirurgia. Începând din 16 noiembrie, în fiecare zi de marți a săptămânii, la SanConfind va acorda consultații un medic specialist neurochirurg, dr. Adrian Enache (foto), care lucrează într-unul din marile spitale private ale Capitalei. Dr. Adrian Enache a fost impresionat de dotările spitalului de la Poiana Câmpina și este pregătit pentru colaborarea cu SanConfind. Programul de consultații se va desfășura în intervalul orar 16.30-20.00. Bineînțeles, eventualele intervenții chirurgicale se vor stabili în urma acestor consultații. Doritorii se pot programa la numărul unic de call-center: 0244.990.

Dr. Adrian Enache este un profesionist desăvârșit al neurochirurgiei, un domeniu în care orice intervenție implică o pregătire foarte bună și o finețe extraordinară. Operațiile de hernie de disc sunt cele mai întâlnite în neurochirurgie, iar la SanConfind, dr. Enache le va face doar sub microscop, procedură pe care o aplică întotdeauna în aceste intervenții. Deși este destul de tânăr, dr. Adrian Enache are o bogată experiență în operațiile de hernie de disc și nu numai, experiență pe care a dobândit-o încă din anii rezidențiatului, la Spitalul Universitar de Urgență și Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni”. Acesta din urmă este cunoscut și recunoscut ca fiind cea mai mare clinică de neurochirurgie din România, unde se abordează întreaga patologie existentă în domeniu. La SanConfind se vor face diverse operații neurochirurgicale. Cele mai frecvente vor fi, probabil, cele care privesc patologia vertebro-medulară, adică leziunile coloanei vertebrale: herniile de disc lombare și cervicale, precum și stenozele de canal vertebral lombar sau cervical.

Hernia de disc, una dintre cele mai frecvente boli ale coloanei vertebrale, reprezintă compresiunea unor elemente nervoase din măduva spinală, compresiune care are, ca urmări, dureri cu intensități crescânde, deficit motor și amorțeli. Primele semne ale herniei de disc sunt amorțeli de picior, dureri și, în cazurile mai grave, pareze de picior, așadar, deficit neurologic motor.
Stenoza spinală este definită de unii specialiști ca fiind o condiție degenerativă a coloanei vertebrale, caracterizată prin îngustarea canalului vertebral: tunelul osos prin care trec cordonul medular și nervii spinali. Stenoza cervicală poate cauza amorțeli, parestezii sau slăbiciune în mâini și picioare. Stenoza lombară poate cauza dureri în membrele inferioare, la mers sau atunci când stăm prea mult în picioare. Disconfortul dispare la așezare sau la aplecarea înainte. În toate aceste cazuri, în hernii sau stenoze, intervenția chirurgicală este ultima soluție.
”La început, se recurge la tratament medicamentos, repaus la pat, fiziokinetoterapie. La operație se ajunge doar atunci când starea pacientului nu se ameliorează în urma tratamentelor și procedurilor de recuperare amintite, ori în cazul unor urgențe de genul parezei. La SanConfind, toate operațiile neurochirurgicale se vor realiza numai la microscop. Intervențiile de acest tip sunt minim invazive, cu incizii de aproximativ 3 cm, fără sângerări mari, fără tuburi de dren, fără fire de scos. Eu nu operez decât sub microscop, pentru că metoda are mari avantaje: complicații reduse, mobilizarea pacientului se face mult mai repede, după patru cinci ore de la operație, iar 90% dintre pacienți pot pleca acasă chiar a doua zi după operație”, ne informează domnul doctor Adrian Enache.

3164 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gheorghe Ionel 09.11.2021 10:28 Am 3 hernii de disc....Ma intereseaza pretul unei consultari si pretul interventiei chirurgicale. Multumesc anticipat.

Sănătate

2845 vizualizari
17 iun. 2022 21:23

Herniile de disc se vor putea opera la Spitalul SanConfind, din Poiana Câmpina

La Spitalul SanConfind, din Poiana Câmpina, vor fi posibile, în curând, operațiile de hernie de disc. Aceste intervenții chirurgicale de mare complexitate vor fi realizate de doi dintre cei mai reputați specialiști în ortopedie și traumatologie, care s-au desăvârșit profesional în spitale din țări occidentale, printre cele mai dezvoltate din lume. Este vorba de doctor Viorel Albu, angajat de mai mulți ani la SanConfind, și de doctor Stelian Anghel, un mai recent angajat al spitalului. Ambii lucrează cu normă întreagă, astfel că de activitatea lor vor beneficia cât mai mulți pacienți.

2520 vizualizari
12 mai 2022 06:37

La SanConfind, noi servicii medicale cofinanțate de CJAS pentru spitalizarea de zi

(P) Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina, cel mai mare spital privat prahovean, este într-o continuă dezvoltare nu doar în ceea ce privește personalul medical de înaltă calificare, ci și din punct de vedere al serviciilor oferite, toate cu o calitate deja recunoscută și care face întotdeauna diferența. Din acest an, pentru spitalizarea de zi în relație cu CJAS Prahova, SanConfind vine cu o serie de servicii/proceduri medicale de mare interes pentru pacienți.

Alte stiri recente

871 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1659 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.