Din 16 noiembrie 2021, o nouă specialitate medicală la SanConfind - neurochirurgia

Sănătate (Categoria articolului)

De săptămâna viitoare, Spitalul SanConfind se va îmbogăți cu o nouă disciplină medicală: neurochirurgia. Începând din 16 noiembrie, în fiecare zi de marți a săptămânii, la SanConfind va acorda consultații un medic specialist neurochirurg, dr. Adrian Enache (foto), care lucrează într-unul din marile spitale private ale Capitalei. Dr. Adrian Enache a fost impresionat de dotările spitalului de la Poiana Câmpina și este pregătit pentru colaborarea cu SanConfind. Programul de consultații se va desfășura în intervalul orar 16.30-20.00. Bineînțeles, eventualele intervenții chirurgicale se vor stabili în urma acestor consultații. Doritorii se pot programa la numărul unic de call-center: 0244.990.

Dr. Adrian Enache este un profesionist desăvârșit al neurochirurgiei, un domeniu în care orice intervenție implică o pregătire foarte bună și o finețe extraordinară. Operațiile de hernie de disc sunt cele mai întâlnite în neurochirurgie, iar la SanConfind, dr. Enache le va face doar sub microscop, procedură pe care o aplică întotdeauna în aceste intervenții. Deși este destul de tânăr, dr. Adrian Enache are o bogată experiență în operațiile de hernie de disc și nu numai, experiență pe care a dobândit-o încă din anii rezidențiatului, la Spitalul Universitar de Urgență și Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni”. Acesta din urmă este cunoscut și recunoscut ca fiind cea mai mare clinică de neurochirurgie din România, unde se abordează întreaga patologie existentă în domeniu. La SanConfind se vor face diverse operații neurochirurgicale. Cele mai frecvente vor fi, probabil, cele care privesc patologia vertebro-medulară, adică leziunile coloanei vertebrale: herniile de disc lombare și cervicale, precum și stenozele de canal vertebral lombar sau cervical.

Hernia de disc, una dintre cele mai frecvente boli ale coloanei vertebrale, reprezintă compresiunea unor elemente nervoase din măduva spinală, compresiune care are, ca urmări, dureri cu intensități crescânde, deficit motor și amorțeli. Primele semne ale herniei de disc sunt amorțeli de picior, dureri și, în cazurile mai grave, pareze de picior, așadar, deficit neurologic motor.
Stenoza spinală este definită de unii specialiști ca fiind o condiție degenerativă a coloanei vertebrale, caracterizată prin îngustarea canalului vertebral: tunelul osos prin care trec cordonul medular și nervii spinali. Stenoza cervicală poate cauza amorțeli, parestezii sau slăbiciune în mâini și picioare. Stenoza lombară poate cauza dureri în membrele inferioare, la mers sau atunci când stăm prea mult în picioare. Disconfortul dispare la așezare sau la aplecarea înainte. În toate aceste cazuri, în hernii sau stenoze, intervenția chirurgicală este ultima soluție.
”La început, se recurge la tratament medicamentos, repaus la pat, fiziokinetoterapie. La operație se ajunge doar atunci când starea pacientului nu se ameliorează în urma tratamentelor și procedurilor de recuperare amintite, ori în cazul unor urgențe de genul parezei. La SanConfind, toate operațiile neurochirurgicale se vor realiza numai la microscop. Intervențiile de acest tip sunt minim invazive, cu incizii de aproximativ 3 cm, fără sângerări mari, fără tuburi de dren, fără fire de scos. Eu nu operez decât sub microscop, pentru că metoda are mari avantaje: complicații reduse, mobilizarea pacientului se face mult mai repede, după patru cinci ore de la operație, iar 90% dintre pacienți pot pleca acasă chiar a doua zi după operație”, ne informează domnul doctor Adrian Enache.

3708 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gheorghe Ionel 09.11.2021 10:28 Am 3 hernii de disc....Ma intereseaza pretul unei consultari si pretul interventiei chirurgicale. Multumesc anticipat.

Sănătate

3416 vizualizari
18 ian. 2023 17:35

Centrul Medical SanConfind, tot mai aproape de finalizare

Centrul Medical SanConfind  fost mereu aproape de pacienții săi. Astăzi, însă, a ajuns aproape și de finalul tuturor amenajărilor sale. Dintre cele 90 de paturi cu care a fost proiectat, sunt disponibile în prezent 66. Aici ar mai fi de lucrat, la realizarea saloanelor de la ultimul nivel, cu diferența de paturi amintită.

2276 vizualizari
29 dec. 2022 06:51

Baza de Tratament Balneologic și Recuperare Medicală a SanConfind, după șapte ani și jumătate de funcționare

Secția de Recuperare (cum i se spune pe scurt) a Centrului Medical SanConfind din Poiana Câmpina a devenit tot mai solicitată și mai apreciată de prahoveni, dar nu numai de ei, deoarece sunt din ce în ce mai mulți pacienți din București care vin aici. Prima structură funcțională a spitalului, inaugurată în urmă cu șapte ani și jumătate, și-a câștigat un bine meritat renume.

Alte stiri recente

11 vizualizari
27 ian. 2023 09:11

Câmpina, prima zăpadă din 2023. Autoritățile susțin că au intervenit prompt. Probleme în localitățile limitrofe

După numeroase atenționări ale meteorologilor, de joi, 26 ianuarie, și în zona Câmpina a început să ningă. A continuat toată noaptea, astfel că de la prima oră a dimineții a fost necesară intervenția autorităților.

159 vizualizari
27 ian. 2023 07:09

Poliția e în alertă! A dispărut un copil de la Centrul de Plasament din Breaza

UPDATE - Vineri, 27 ianuarie, la ora 9.07, Poliția a anunțat că minorul a fost depistat pe raza comunei Brebu și nu a fost victima niciunei infracțiuni.
În cursul serii de joi, 26 ianuarie, în jurul orei 18.30, polițiștii din Breaza au fost sesizați de către o femeie, în calitate de instructor în cadrul Centrului de Plasament Breaza, despre faptul că minorul, Florin Ștefan Voicu, în vârstă de 16 ani ar fi plecat din cadrul unității și nu a mai revenit până în prezent.