Din 16 noiembrie 2021, o nouă specialitate medicală la SanConfind - neurochirurgia

Sănătate (Categoria articolului)

De săptămâna viitoare, Spitalul SanConfind se va îmbogăți cu o nouă disciplină medicală: neurochirurgia. Începând din 16 noiembrie, în fiecare zi de marți a săptămânii, la SanConfind va acorda consultații un medic specialist neurochirurg, dr. Adrian Enache (foto), care lucrează într-unul din marile spitale private ale Capitalei. Dr. Adrian Enache a fost impresionat de dotările spitalului de la Poiana Câmpina și este pregătit pentru colaborarea cu SanConfind. Programul de consultații se va desfășura în intervalul orar 16.30-20.00. Bineînțeles, eventualele intervenții chirurgicale se vor stabili în urma acestor consultații. Doritorii se pot programa la numărul unic de call-center: 0244.990.

Dr. Adrian Enache este un profesionist desăvârșit al neurochirurgiei, un domeniu în care orice intervenție implică o pregătire foarte bună și o finețe extraordinară. Operațiile de hernie de disc sunt cele mai întâlnite în neurochirurgie, iar la SanConfind, dr. Enache le va face doar sub microscop, procedură pe care o aplică întotdeauna în aceste intervenții. Deși este destul de tânăr, dr. Adrian Enache are o bogată experiență în operațiile de hernie de disc și nu numai, experiență pe care a dobândit-o încă din anii rezidențiatului, la Spitalul Universitar de Urgență și Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni”. Acesta din urmă este cunoscut și recunoscut ca fiind cea mai mare clinică de neurochirurgie din România, unde se abordează întreaga patologie existentă în domeniu. La SanConfind se vor face diverse operații neurochirurgicale. Cele mai frecvente vor fi, probabil, cele care privesc patologia vertebro-medulară, adică leziunile coloanei vertebrale: herniile de disc lombare și cervicale, precum și stenozele de canal vertebral lombar sau cervical.

Hernia de disc, una dintre cele mai frecvente boli ale coloanei vertebrale, reprezintă compresiunea unor elemente nervoase din măduva spinală, compresiune care are, ca urmări, dureri cu intensități crescânde, deficit motor și amorțeli. Primele semne ale herniei de disc sunt amorțeli de picior, dureri și, în cazurile mai grave, pareze de picior, așadar, deficit neurologic motor.
Stenoza spinală este definită de unii specialiști ca fiind o condiție degenerativă a coloanei vertebrale, caracterizată prin îngustarea canalului vertebral: tunelul osos prin care trec cordonul medular și nervii spinali. Stenoza cervicală poate cauza amorțeli, parestezii sau slăbiciune în mâini și picioare. Stenoza lombară poate cauza dureri în membrele inferioare, la mers sau atunci când stăm prea mult în picioare. Disconfortul dispare la așezare sau la aplecarea înainte. În toate aceste cazuri, în hernii sau stenoze, intervenția chirurgicală este ultima soluție.
”La început, se recurge la tratament medicamentos, repaus la pat, fiziokinetoterapie. La operație se ajunge doar atunci când starea pacientului nu se ameliorează în urma tratamentelor și procedurilor de recuperare amintite, ori în cazul unor urgențe de genul parezei. La SanConfind, toate operațiile neurochirurgicale se vor realiza numai la microscop. Intervențiile de acest tip sunt minim invazive, cu incizii de aproximativ 3 cm, fără sângerări mari, fără tuburi de dren, fără fire de scos. Eu nu operez decât sub microscop, pentru că metoda are mari avantaje: complicații reduse, mobilizarea pacientului se face mult mai repede, după patru cinci ore de la operație, iar 90% dintre pacienți pot pleca acasă chiar a doua zi după operație”, ne informează domnul doctor Adrian Enache.

2582 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gheorghe Ionel 09.11.2021 10:28 Am 3 hernii de disc....Ma intereseaza pretul unei consultari si pretul interventiei chirurgicale. Multumesc anticipat.

Sănătate

2598 vizualizari
30 nov. 2021 12:02

Neurochirurgul Adrian Enache: ”Baza de tratament SanConfind ajută foarte bine la recuperarea postoperatorie”

De curând, SanConfind și-a adăugat încă o specialitate medicală importantă la cele, deloc puține, pe care le avea. Este vorba despre neurochirurgie, una dintre cele mai complexe ramuri ale chirurgiei, care solicită un profesionalism de excepție, pentru că orice intervenție asupra creierului și sistemului nervos necesită o pregătire deosebită și o finețe extraordinară. În urmă cu două săptămâni, și-a început colaborarea cu Spitalul SanConfind medicul specialist neurochirurg Adrian Enache, care vine de la unul dintre marile spitale private din București.

2904 vizualizari
24 nov. 2021 07:50

Intervențiile chirurgicale ortopedice realizate la Spitalul SanConfind

Intervențiile chirurgicale care se fac la Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina sunt din ce în ce mai diverse și complexe. Pentru o informare cât mai exactă în legătură cu serviciile de chirurgie oferite de SanConfind, vă vom prezenta diversitatea operațiilor de chirurgie ortopedică realizate în ultimii doi ani. Cu toate greutățile generate de pandemia de COVID-19, la Spitalul SanConfind s-au efectuat multe intervenții chirurgicale, în condițiile cerute de autoritățile medicale, respectându-se cele mai stricte reguli de igienă, luându-se toate măsurile pentru combaterea răspândirii virusului și pentru o siguranță deplină a actului medical. (P)

Alte stiri recente

219 vizualizari
04 dec. 2021 18:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 4 decembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

817 vizualizari
04 dec. 2021 12:42

Târg de dulciuri de Moș Nicolae, la Câmpina, în beneficiul copiilor speciali

O acțiune deosebită va avea loc luni, 6 decembrie 2021, la cafeneaua 5 to go din municipiul Câmpina, situată pe Bulevardul Carol I, vis a vis de Spitalul Municipal. Este vorba despre un târg de dulciuri de Moș Nicolae, un eveniment organizat de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Mai exact, voluntarii din cadrul proiectului PeaceJam Câmpina, derulat la CNNG, organizează acest târg în beneficiul copiilor de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina.