Am tot scris în ultima vreme despre problemele de pe Strada Lt. Erou Oprescu Adrian şi de pe Aleea Salcâmului. Subiectul a fost amplu discutat la întâlnirile cu cititorii, organizate lunar de CampinaTV.ro, apoi prezentat în plenul şedinţelor Consiliului Local de locuitori din zona menționată. Iată că, încet-încet, lucrările încep să se mişte.
Vă reamintim că această zonă superbă a Câmpinei, situată pe coasta IREP, mai jos de sediul Energopetrol, era practic părăsită, autorităţile locale având ani buni de când nu au mai intervenit în această zonă. Acum, în urma repetatelor demersuri publice, Primăria Câmpina a început primele lucrări prin Atelierul de Infrastructură Urbană, după ce atât primarul Horia Tiseanu, cât şi viceprimarul Adrian Piţigoi au mers în zonă pentru a vedea care este situația. Precizăm că strada este închisă circulaţiei rutiere în aceste zile, tocmai pentru că se lucrează.
Astfel, până acum au fost curăţate scările de buruieni şi s-a început montarea de borduri, astfel încât apele pluviale să nu se mai scurgă direct pe proprietăţile oamenilor, iar în unele cazuri să se infiltreze chiar în casele acestora. De asemenea, a fost realizat un canal, transversal pe şosea, tocmai pentru colectarea apelor pluviale, şi s-au tăiat câţiva copaci bătrâni şi uscaţi, care puneau în real pericol, la fiecare intensificare de vânt, acoperişurile caselor din această zonă. Iar după cum a promis viceprimarul Adrian Pițigoi, în primăvară vor fi reparate și scările.
Deci, se poate! Acum, oamenii - pe de o parte - sunt mulţumiţi că au început să se mişte în sfârşit lucrurile şi pe strada lor, dar - pe de altă parte - nu pot să nu se întrebe, dacă nu ar fi existat mediatizarea problemelor şi insistenţa lor, a cetățenilor, la şedinţe succesive ale Consiliului Local, s-ar fi rezolvat ceva din aceste lucruri absolut banale şi normale care se realizează acum?
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.