Candidatul PMP la alegerile prezidențiale - Theodor Paleologu și viziunea sa pentru România

Politică (Categoria articolului)

(P) Cu puține zile înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie 2019, candidatul PMP la funcția de președinte al României, Theodor Paleologu, a prezentat din nou, printr-un mesaj public, viziunea sa pentru România, punctând câteva principii ale platformei sale electorale în câteva domenii considerate de maximă importanță.

Educația, meritocrația și performanța, siguranța și respectul sunt numai câteva dintre direcțiile în care candidatul PML la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu, și-a precizat câteva principii foarte clare.

Mediere și educație
”Principalele elemente ce ghidează planul meu de acțiune vizează refacerea solidarității și coeziunii sociale și canalizarea efortului națiunii pentru realizarea unui obiectiv de interes național: reforma reală a educației. Cred cu tărie că totul începe și se termină cu educația. Fără acces general la educație, fără creșterea calității vieții cadrelor didactice și fără creșterea nivelului calității învățământului, România nu va putea ține pasul cu Europa și cu restul lumii. Viziunea mea este că educația servește la formarea autonomiei și libertății individului, iar rolul Educatorului este să asculte, să inspire, să medieze, educația folosește la transmiterea moștenirii, la păstrarea identității naționale și la medierea relațiilor, atât între clase sociale, cât și în culturile minoritare, iar educația trebuie să ajute la medierea între gîndire creativă (catalizatorul pentru inovație și progres) și gândire critică (catalizator pentru autonomie și diferențiere."

Meritocrație și performanță
”Imediat după alegeri voi declanșa un proces de coagulare a tuturor forțelor politice parlamentare în jurul unui efort de adoptare a unor decizii vizând restabilirea eficienței funcționării instituțiilor statului. De asemenea, voi consulta permanent mediul de afaceri și societatea civilă pentru a îmbunătăți relația dintre stat și mediul privat. Îmi propun ca peste cinci ani să trăiesc într-o Românie care să susțină meritocrația, munca cinstitiă și performanța economică atît în mediul privat, cât și în sectorul public. Viziunea mea în acest domeniu este că performanța în administrația publică trebuie să fie asigurată de digitalizare, depolitizare și mobilitate bazată pe meritocrație, economia performantă trebuie asigurată de fiscalitate redusă, flexibilitate și sprijin pe criterii meritocratice pentru inițiative antreprenoriale, iar bunăstarea economică trebuie să fie asigurată de sprijinul strategic pentru industrii-cheie, specifice profilului economic al țării, un exemplu în acest sens fiind tehnologia informației – IT.”

Siguranță și respect
”Președintele României este primul diplomat al țării, iar eu sunt diplomat și am o vastă experiență internațională. Principalul meu rol va fi acela de a recâștiga respectul aliaților noștri strategici și de a mă îngriji de siguranța cetățenilor, atât între granițe, cât și în afara lor. Este vremea ca România să aibă un cuvânt important de spus atât în Uniunea Europeană, cât și în regiune. Este nevoie să avem poziții ferme și susținute în ceea ce privește problemele urgente ale Europei Unite, precum migrația extracomunitară, demagogia extremistă sau criza climatică. Avem obligația să ne protejăm cetățenii, să aigurăm granițele țării, să nu uităm de românii de peste Prut și de obiectivul unirii. Viziunea mea este că siguranța trebuie asigurată de apartenența la Uniunea Europeană și NATO și de respectul câștigat în interiorul acestor structuri, trebuie să dăm dovadă de mai mult respect pentru românii care trăiesc în afara granițelor țării și pentru siguranța familiilor rămase acasă, iar respectarea și protejarea mediului înconjurător trebuie înțelese ca o prioritate de siguranță națională”.

”Trebuie să oprim drumul spre nicăieri!”
”Sunt Theodor Paleologu, profesor, antreprenor în domeniul educației și fondator al Casei Paleologu, o școală privată de studii umaniste. Am studiat filozofie și teorie politică la Paris și Munchen, am predat în Franța, SUA și Germania. Am servit România ca ambasador, ca deputat, ca ministru al culturii și cultelor. Alături de sute de mii de români, am protestat în ultimii ani împotriva abuzurilor și incompetenței. Trebuie să oprim drumul spre nicăieri! Peste cinci ani vreau să trăiesc într-o Românie sigură și respectată, care își va proteja cetățenii. Vreau să trăiesc într-o țară a concordiei, o țară care să fi pornit în sfîrșit reforma reală a educației. Îmi propun ca peste cinci ani să trăiesc într-o Românie care să promoveze munca cinstită, inițiativa și modelele pozitive: o Românie din care să nu mai vrem să plecăm. Așa cum am spus din prima zi în care mi-am anunțat intenția de a candida, dedic această bătălie tatălui meu. La 100 de ani de la nașterea sa și la 30 de ani de la căderea odiosului regim ceaușist, candidez cu convingerea că România merită în sfârșit o direcție clară. Candidez pentru o Românie respectată, educată, performantă”, acesta este mesajul adresat românilor de Theodor Paleologu, candidat al Partidului Mișcarea Populară pentru alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019.
(Publicitate electorală - articol publicat la solicitarea PMP)

2888 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

6651 vizualizari
16 sept. 2021 20:14

Un an de la alegerile locale. PSD Câmpina își asumă unele greșeli, are și laude și critici la adresa primarului și susține că va apăra mereu interesul comunității

2 comentarii

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au adus schimbări semnificative în administrația locală. CâmpinaTV.ro va realiza o serie de emisiuni cu reprezentanți ai partidelor care fac parte din Consiliul Local. Și deschidem seria acestor emisiuni cu Partidul Social Democrat, invitați fiind președintele PSD Câmpina - Dan Mușat și consilierul local Andrei Duran.

2475 vizualizari
19 aug. 2021 21:18

PNL Câmpina dorește continuitate în acordarea burselor de excelență pentru liceenii din anii terminali

Prin intermediul unui comunicat de presă, PNL Câmpina anunță că susține în continuare acordarea, de la bugetul local, a "Premiilor Municipiului Câmpina" pentru cei mai buni elevi din anii terminali. Este vorba despre acele burse de excelență inițiate de foștii consilieri PNL Elena Albu și Marian Dulă în anul 2010 și acordate elevilor din anul școlar 2010-2011 și până în prezent. Ulterior, aceste burse de excelență au devenit "Premiile Municipiului Câmpina". Înainte de începutul unui nou an școlar, Consiliul Local trebuie să aprobe un proiect de hotărâre privind aceste premii, cuantumul lor și regulamentul de acordare.

Alte stiri recente

0 vizualizari
23 sept. 2021 20:54

La Spitalul de Psihiatrie Voila a avut loc conferința de închidere a proiectului de achiziție de echipamente și aparatură medicală cu fonduri europene

Zece luni a durat, la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina, implementarea unui proiect cu fonduri europene privind achiziția de echipamente și aparatură medicală, toate acestea necesare în dezvoltarea capacității de diagnosticare și îngrijiri medicale acordate pacienților cu afecțiuni psihice și suspecți sau confirmați cu infecția SARS-CoV-2.

132 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.