Candidatul PMP la alegerile prezidențiale - Theodor Paleologu și viziunea sa pentru România

Politică (Categoria articolului)

(P) Cu puține zile înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie 2019, candidatul PMP la funcția de președinte al României, Theodor Paleologu, a prezentat din nou, printr-un mesaj public, viziunea sa pentru România, punctând câteva principii ale platformei sale electorale în câteva domenii considerate de maximă importanță.

Educația, meritocrația și performanța, siguranța și respectul sunt numai câteva dintre direcțiile în care candidatul PML la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu, și-a precizat câteva principii foarte clare.

Mediere și educație
”Principalele elemente ce ghidează planul meu de acțiune vizează refacerea solidarității și coeziunii sociale și canalizarea efortului națiunii pentru realizarea unui obiectiv de interes național: reforma reală a educației. Cred cu tărie că totul începe și se termină cu educația. Fără acces general la educație, fără creșterea calității vieții cadrelor didactice și fără creșterea nivelului calității învățământului, România nu va putea ține pasul cu Europa și cu restul lumii. Viziunea mea este că educația servește la formarea autonomiei și libertății individului, iar rolul Educatorului este să asculte, să inspire, să medieze, educația folosește la transmiterea moștenirii, la păstrarea identității naționale și la medierea relațiilor, atât între clase sociale, cât și în culturile minoritare, iar educația trebuie să ajute la medierea între gîndire creativă (catalizatorul pentru inovație și progres) și gândire critică (catalizator pentru autonomie și diferențiere."

Meritocrație și performanță
”Imediat după alegeri voi declanșa un proces de coagulare a tuturor forțelor politice parlamentare în jurul unui efort de adoptare a unor decizii vizând restabilirea eficienței funcționării instituțiilor statului. De asemenea, voi consulta permanent mediul de afaceri și societatea civilă pentru a îmbunătăți relația dintre stat și mediul privat. Îmi propun ca peste cinci ani să trăiesc într-o Românie care să susțină meritocrația, munca cinstitiă și performanța economică atît în mediul privat, cât și în sectorul public. Viziunea mea în acest domeniu este că performanța în administrația publică trebuie să fie asigurată de digitalizare, depolitizare și mobilitate bazată pe meritocrație, economia performantă trebuie asigurată de fiscalitate redusă, flexibilitate și sprijin pe criterii meritocratice pentru inițiative antreprenoriale, iar bunăstarea economică trebuie să fie asigurată de sprijinul strategic pentru industrii-cheie, specifice profilului economic al țării, un exemplu în acest sens fiind tehnologia informației – IT.”

Siguranță și respect
”Președintele României este primul diplomat al țării, iar eu sunt diplomat și am o vastă experiență internațională. Principalul meu rol va fi acela de a recâștiga respectul aliaților noștri strategici și de a mă îngriji de siguranța cetățenilor, atât între granițe, cât și în afara lor. Este vremea ca România să aibă un cuvânt important de spus atât în Uniunea Europeană, cât și în regiune. Este nevoie să avem poziții ferme și susținute în ceea ce privește problemele urgente ale Europei Unite, precum migrația extracomunitară, demagogia extremistă sau criza climatică. Avem obligația să ne protejăm cetățenii, să aigurăm granițele țării, să nu uităm de românii de peste Prut și de obiectivul unirii. Viziunea mea este că siguranța trebuie asigurată de apartenența la Uniunea Europeană și NATO și de respectul câștigat în interiorul acestor structuri, trebuie să dăm dovadă de mai mult respect pentru românii care trăiesc în afara granițelor țării și pentru siguranța familiilor rămase acasă, iar respectarea și protejarea mediului înconjurător trebuie înțelese ca o prioritate de siguranță națională”.

”Trebuie să oprim drumul spre nicăieri!”
”Sunt Theodor Paleologu, profesor, antreprenor în domeniul educației și fondator al Casei Paleologu, o școală privată de studii umaniste. Am studiat filozofie și teorie politică la Paris și Munchen, am predat în Franța, SUA și Germania. Am servit România ca ambasador, ca deputat, ca ministru al culturii și cultelor. Alături de sute de mii de români, am protestat în ultimii ani împotriva abuzurilor și incompetenței. Trebuie să oprim drumul spre nicăieri! Peste cinci ani vreau să trăiesc într-o Românie sigură și respectată, care își va proteja cetățenii. Vreau să trăiesc într-o țară a concordiei, o țară care să fi pornit în sfîrșit reforma reală a educației. Îmi propun ca peste cinci ani să trăiesc într-o Românie care să promoveze munca cinstită, inițiativa și modelele pozitive: o Românie din care să nu mai vrem să plecăm. Așa cum am spus din prima zi în care mi-am anunțat intenția de a candida, dedic această bătălie tatălui meu. La 100 de ani de la nașterea sa și la 30 de ani de la căderea odiosului regim ceaușist, candidez cu convingerea că România merită în sfârșit o direcție clară. Candidez pentru o Românie respectată, educată, performantă”, acesta este mesajul adresat românilor de Theodor Paleologu, candidat al Partidului Mișcarea Populară pentru alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019.
(Publicitate electorală - articol publicat la solicitarea PMP)

3286 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

45 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

1072 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

Alte stiri recente

224 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

2229 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.