Candidatul PMP la alegerile prezidențiale - Theodor Paleologu și viziunea sa pentru România

Politică (Categoria articolului)

(P) Cu puține zile înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie 2019, candidatul PMP la funcția de președinte al României, Theodor Paleologu, a prezentat din nou, printr-un mesaj public, viziunea sa pentru România, punctând câteva principii ale platformei sale electorale în câteva domenii considerate de maximă importanță.

Educația, meritocrația și performanța, siguranța și respectul sunt numai câteva dintre direcțiile în care candidatul PML la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu, și-a precizat câteva principii foarte clare.

Mediere și educație
”Principalele elemente ce ghidează planul meu de acțiune vizează refacerea solidarității și coeziunii sociale și canalizarea efortului națiunii pentru realizarea unui obiectiv de interes național: reforma reală a educației. Cred cu tărie că totul începe și se termină cu educația. Fără acces general la educație, fără creșterea calității vieții cadrelor didactice și fără creșterea nivelului calității învățământului, România nu va putea ține pasul cu Europa și cu restul lumii. Viziunea mea este că educația servește la formarea autonomiei și libertății individului, iar rolul Educatorului este să asculte, să inspire, să medieze, educația folosește la transmiterea moștenirii, la păstrarea identității naționale și la medierea relațiilor, atât între clase sociale, cât și în culturile minoritare, iar educația trebuie să ajute la medierea între gîndire creativă (catalizatorul pentru inovație și progres) și gândire critică (catalizator pentru autonomie și diferențiere."

Meritocrație și performanță
”Imediat după alegeri voi declanșa un proces de coagulare a tuturor forțelor politice parlamentare în jurul unui efort de adoptare a unor decizii vizând restabilirea eficienței funcționării instituțiilor statului. De asemenea, voi consulta permanent mediul de afaceri și societatea civilă pentru a îmbunătăți relația dintre stat și mediul privat. Îmi propun ca peste cinci ani să trăiesc într-o Românie care să susțină meritocrația, munca cinstitiă și performanța economică atît în mediul privat, cât și în sectorul public. Viziunea mea în acest domeniu este că performanța în administrația publică trebuie să fie asigurată de digitalizare, depolitizare și mobilitate bazată pe meritocrație, economia performantă trebuie asigurată de fiscalitate redusă, flexibilitate și sprijin pe criterii meritocratice pentru inițiative antreprenoriale, iar bunăstarea economică trebuie să fie asigurată de sprijinul strategic pentru industrii-cheie, specifice profilului economic al țării, un exemplu în acest sens fiind tehnologia informației – IT.”

Siguranță și respect
”Președintele României este primul diplomat al țării, iar eu sunt diplomat și am o vastă experiență internațională. Principalul meu rol va fi acela de a recâștiga respectul aliaților noștri strategici și de a mă îngriji de siguranța cetățenilor, atât între granițe, cât și în afara lor. Este vremea ca România să aibă un cuvânt important de spus atât în Uniunea Europeană, cât și în regiune. Este nevoie să avem poziții ferme și susținute în ceea ce privește problemele urgente ale Europei Unite, precum migrația extracomunitară, demagogia extremistă sau criza climatică. Avem obligația să ne protejăm cetățenii, să aigurăm granițele țării, să nu uităm de românii de peste Prut și de obiectivul unirii. Viziunea mea este că siguranța trebuie asigurată de apartenența la Uniunea Europeană și NATO și de respectul câștigat în interiorul acestor structuri, trebuie să dăm dovadă de mai mult respect pentru românii care trăiesc în afara granițelor țării și pentru siguranța familiilor rămase acasă, iar respectarea și protejarea mediului înconjurător trebuie înțelese ca o prioritate de siguranță națională”.

”Trebuie să oprim drumul spre nicăieri!”
”Sunt Theodor Paleologu, profesor, antreprenor în domeniul educației și fondator al Casei Paleologu, o școală privată de studii umaniste. Am studiat filozofie și teorie politică la Paris și Munchen, am predat în Franța, SUA și Germania. Am servit România ca ambasador, ca deputat, ca ministru al culturii și cultelor. Alături de sute de mii de români, am protestat în ultimii ani împotriva abuzurilor și incompetenței. Trebuie să oprim drumul spre nicăieri! Peste cinci ani vreau să trăiesc într-o Românie sigură și respectată, care își va proteja cetățenii. Vreau să trăiesc într-o țară a concordiei, o țară care să fi pornit în sfîrșit reforma reală a educației. Îmi propun ca peste cinci ani să trăiesc într-o Românie care să promoveze munca cinstită, inițiativa și modelele pozitive: o Românie din care să nu mai vrem să plecăm. Așa cum am spus din prima zi în care mi-am anunțat intenția de a candida, dedic această bătălie tatălui meu. La 100 de ani de la nașterea sa și la 30 de ani de la căderea odiosului regim ceaușist, candidez cu convingerea că România merită în sfârșit o direcție clară. Candidez pentru o Românie respectată, educată, performantă”, acesta este mesajul adresat românilor de Theodor Paleologu, candidat al Partidului Mișcarea Populară pentru alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019.
(Publicitate electorală - articol publicat la solicitarea PMP)

1588 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

388 vizualizari
14 nov. 2019 21:50

Deputatul Răzvan Prișcă și președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, au mulțumit electoratului pentru votul din primul tur al prezidențialelor

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, președintele în exercițiu, a câștigat detașat primul tur al scrutinului electoral atât la nivelul județului Prahova, cât și în Câmpina - în toate cele 23 secții de vot. La Câmpina, Iohannis a obținut 36,95% din voturi, iar în Prahova - 38,70%. Astăzi, liberalii câmpineni au organizat o conferință de presă pentru a vorbi despre rezultatele primului tur al prezidențialelor, la conferință participând, alături de președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, deputatul PNL Răzvan Prișcă.

2095 vizualizari
12 nov. 2019 09:06

Președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, le mulțumește tuturor celor care l-au votat pe Theodor Paleologu în primul tur al prezidențialelor

La alegerile prezidențiale din acest an, candidatul Partidului Mișcarea Populară a fost Theodor Paleologu, profesor și diplomat, fost ministru al Culturii. Theodor Paleologu s-a clasat pe locul cinci la nivel național în preferințele electoratului, obținând aproximativ 530.000 voturi (5,63%), și pe locul al treilea în Diaspora. La Câmpina, candidatul PMP a avut 1.369 voturi (8,17%), iar la nivelul județului Prahova - 19.628 voturi (6,03%). Având în vedere aceste rezultate, președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, secretar executiv al partidului la nivel național, le mulțumește tuturor celor care au avut încredere și i-au acordat votul lui Theodor Paleologu în primul tur al prezidențialelor.

Alte stiri recente

66 vizualizari
14 nov. 2019 22:18

Primăria Câmpina a solicitat 400.000 lei Guvernului României pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare

”400.000 de lei este suma pe care am solicitat-o Guvernului României pentru o viitoare rectificare bugetară. Am solicitat această sumă pentru cheltuieli de funcționare, chiar dacă probabil vom încheia anul cu un ușor excedent, pentru că este foarte greu să închei un buget pe zero. Totuși, în cazul în care nu vom primi acești bani, noi mai avem niște mici rezerve pe la investiții, de 100.000, 200.000, 300.000 lei pe la câteva poziții, la care putem apela la sfârșitul anului, astfel încât să asigurăm total cheltuielile de funcționare”, a afirmat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL. (video)

2268 vizualizari
13 nov. 2019 21:22

Colectarea selectivă a deșeurilor la Câmpina, un dezastru

2 comentarii

Colectarea selectivă a deșeurilor nu este o problemă simplă, iar administrația locală câmpineană tot încearcă, de câteva luni bune, să găsească soluții pentru a determina populația să colecteze selectiv. Din păcate, în continuare, lipsește o campanie adevărată de informare a cetățenilor. Nu le spune nimeni oamenilor ce și cum trebuie să procedeze, în sensul unor discuții directe, din ușă în ușă și din poartă în poartă.