Să fie clar, nu spunem că DA, așa este, dar nici nu putem să nu ridicăm niște semne de întrebare.
Dacă privim cu atenție scena politică, declarațiile pro-ruse ale lui George Simion făcute de-a lungul timpului, precum și faptul că, inițial, la alegerile prezidențiale s-au înscris în cursă nu mai puțin de șase candidați anti-occidentali, promotori ai ieșirii României din UE și NATO, portavoci ale propagandei ruse și toți șase având conexiuni cu AUR, atunci semnele noastre de întrebare credem că sunt legitime.
Mai au în comun acești așa-ziși politicieni legați de AUR - acțiunile hibride și campaniile de dezinformare ascunse în spatele a ceea ce ei numesc patriotism, toate menite să influențeze alegerile. O declarație făcută la Europa Liberă de generalul de brigadă Anton Rog, șeful Centrului Național Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informații aduce în actualitate o temă interesantă: poate interveni sistemul de securitate atunci când un partid sau un candidat vrea să influențeze ordinea constituțională, să influențeze alegerile care, în mod normal, ar trebui să fie expresia liberului-arbitru și nu rezultatul unor artificii de social media?
Răspunsul generalului Anton Rog: “Dacă un partid politic face acțiuni hibride sau campanii care schimbă ordinea constituțională, adică influențează alegerile, atunci noi ne folosim toate mijloacele și forța de care dispune un serviciu de informații pentru a elimina acea amenințare”.
Oare, nu este acesta momentul în care serviciile să intervină și să apere siguranța națională pentru că, iată, să vrea să candideze la Președinția unei țări șase candidați din aceeași zonă, cea a extremismului și propagandei rusești, este ceva de neimaginat și de neacceptat pentru cei care-și iubesc cu adevărat țara, nu doar la modul declarativ?!
Pericolul extremismului în România este cât se poate de real și este însoțit de o demagogie lipsită de orice bază și sens, dar care, din păcate, prinde la o parte a electoratului.
Asta este ceea ce ne dorim la 35 de ani de la revoluție? Este conștientă cu adevărat populația de ceea ce presupune votarea unui partid sau candidat care folosește până-n pânzele albe propaganda electorală și... atât? Dincolo de vorbe nu e nimic, pentru cine are ochi să vadă și minte să înțeleagă. Dacă nu vedem și nu înțelegem, atunci suntem pierduți!
Apropierea turului al doilea al alegerilor prezidențiale agită spiritele pe scena politică și în întreaga societate românească.
Alegerile prezidențiale sunt subiectul zilei nu numai pentru România, ci și dincolo de granițele sale. Am dorit să aflăm părerea oamenilor politici din Câmpina despre acest subiect, așa că am adresat această întrebare politicienilor din toate partidele cu reprezentare în Consiliul Local sau care au participat la alegerile locale din vara acestui an.
"În momentul în care am deschis Tik Tok, am văzut postări în limba rusă: Ne adresăm către toți alegătorii care l-au votat pe Stoianoglo, care au pașaport românesc, votați-l pe Georgescu, fiindcă este omul nostru și ne va salva de NATO, și de americani, și de globaliști, și de homosexuali, și de toți, votați-l pe el! România este în pericol!", a afirmat fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, într-o emisiune la Antena 3.
Primul tur al alegerilor prezidențiale a adus o mare surpriză în privința candidaților care s-au situat pe primele două poziții și au intrat în turul al doilea - independentul Călin Georgescu și Elena Lasconi (USR), aceasta din urmă fiind câștigătoarea scrutinului la Câmpina.