În vara lui 2014, deputatul Virgil Guran pleca din PNL spunând că nu mai poate face parte dintr-un partid rezultat în urma fuziunii cu PDL. La doi ani și trei luni de atunci, îl regăsim pe Guran candidat la Senat pe lista partidului pe care îl critica vehement în 2014 și pe care îl părăsea pentru a se duce la 'adevărații liberali', adică la PLR transformat ulterior în ALDE.
'Consider că o formațiune politică născută prin fuziunea PNL cu un partid - creație a lui Traian Băsescu nu are nimic în comun cu liberalismul. Un partid liberal adevărat nu își schimbă partenerii politici de pe o zi pe alta. Un partid liberal adevărat trebuie să rămână consecvent promisiunilor făcute alegătorilor și celor alături de care a câștigat voturile cetățenilor. Dezaprob toate acțiunile prin care aceste deziderate au fost încălcate și afirm că un astfel de mod de a face politică îmi este străin. Refuz să fiu parte dintr-o entitate născută dintr-un compromis și din care nu va rămâne decât numele unui partid, cândva liberal', scria Virgil Guran pe pagina sa de Facebook, în iulie 2014, la plecarea din PNL. Atunci, Guran i-a tocat mărunt pe cei din PNL și s-a înscris în PLR, partidului lui Călin Popescu Tăriceanu (ALDE de astăzi). Nu a stat mult în PLR. Împreună cu alți trei deputați (printre care și Paul Dumbrăvanu) a înființat PRU, cel cunoscut drept 'partidul lui Vlad Țepeș'.
În vara anului trecut, deci la fix un an după plecarea din PNL, Virgil Guran revenea în rândul liberalilor, cei care nu mai erau buni în 2014, dar deveniseră brusc minunați în 2015. Mai întâi s-a înscris la PNL Dâmbovița, pentru ca la sfârșitul lunii august a acestui an să revină la PNL Prahova, fără gânduri de candidatură la parlamentare, după cum le spunea colegilor de partid.
Acum, iată, îl regăsim pe Virgil Guran numărul 2 pe lista PNL Prahova pentru Senatul României. Aseară, Colegiul Director al PNL Prahova a aprobat candidații de pe locurile eligibile pentru Senat și Camera Deputaților, după cum v-am informat într-un articol anterior. Virgil Guran pe locul 2 pe lista de senatori a fost un șoc pentru mulți colegi de partid, în special pentru cei de la Câmpina de care nu s-a despărțit într-un mod tocmai plăcut. Pentru această poziție pe listă, Guran a concurat cu Ion Luchian și Alexandri Nicolae și a obținut 48 de voturi din 76. Foarte multe pentru o persoană care a plecat din PNL, a tocat mărunt partidul, apoi a revenit cumva pe ușa din dos. Acest număr mare de voturi ne face să credem că acolo a fost un aranjament de care conducerea PNL Prahova nu este străină. Dar e numai o supoziție. Întrebarea este alta - ce oferă Virgil Guran Partidului Național Liberal de vreme ce liderii de la județ și de la centru închid atât de ușor ochii în fața unui politician destul de controversat și pentru care nimeni nu poate garanta vreodată că nu va mai trăda partidul?
Am început articolul cu o declarație a lui Virgil Guran, făcută în 2014, când a plecat din PNL, încheiem la fel: 'Mutarea greșită a fost făcută și din cauza modului în care a fost condus PNL atât la nivel județean, cât și național. Ieșeam pe stradă și spuneam ce au făcut oamenii lui Băsescu și dintr-o dată, prin hotărârea a doi oameni - Crin Antonescu și Klaus Iohannis, devenim frați cu cei din PDL. Ba mai mult, s-a decis să și fuzionăm cu ei. Nu pot fi de acord cu așa ceva!'
Duminică, 4 mai 2025, va avea loc primul tur al alegerilor prezidențiale. Concomitent cu acestea, în mai multe localități din țară sunt programate și alegeri parțiale locale.
UPDATE - Astăzi este 1 Aprilie. Mulțumim celor care au demonstrat simțul umorului și au înțeles sensul...
În urma mai multor neînțelegeri dintre consilierii locali liberali, Organizația PNL Câmpina a convocat o ședință extraordinară, la care au fost prezenți și liderii județeni ai acestei formațiuni politice.
UPDATE - Astăzi este 1 Aprilie. Mulțumim celor care au demonstrat simțul umorului și au înțeles sensul...
În cadrul unor discuții care au avut loc într-un cerc mai restrâns, președintele PSD Câmpina, Dan Ioan Mușat, și-a spus nemulțumirile legate de faptul că nu mai este ascultat de membrii organizației sale, care tind să o considere adevăratul lider al partidului pe Irina Nistor, primarul municipiului.
De prea multe ori, unii consilieri locali au demonstrat în plenul ședințelor Consiliului Local Câmpina că votează după ureche, după principii doar de ei înțelese, sfidând orice logică...