CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

"Flori de cântec prahovean", la a VIII-a ediție. Iată câștigătorii concursului județean organizat de școala din Poiana Câmpina

- Eveniment -

Festivalul-concurs de muzică populară "Flori de cântec prahovean", organizat de Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina, a ajuns la cea de-a VIII-a ediție. Este adevărat, evenimentul nu a avut loc în anii marcați de pandemie, dar a fost reluat ulterior, spre bucuria copiilor care doresc să participe la astfel de concursuri, să urce pe scenă, să cânte și să încânte publicul.

Peste 70 de copii din județul Prahova s-au înscris la acest festival-concurs structurat pe două categorii de vârstă: 6-10 ani și 11-15 ani. Copii talentați și foarte bine pregătiți, cu frumoase costume populare și ținută scenică, tineri artiști care ne demonstrează că folclorul prahovean, folclorul românesc, în general, este pe mâini bune. Evenimentul a fost o adevărată desfășurare de forțe, pe parcursul a aproape opt ore, în condițiile unei participări numeroase.
În deschiderea Festivalului-concurs “Flori de cântec prahovean”, s-au adresat publicului directorul Școlii Gimnaziale “Înv. Ion Mateescu” - profesor Elena Nițu și coordonatorul acestui eveniment, încă de la prima ediție, profesor învățământ primar Virginia Teodoru. (video) Din echipa de organizare au mai făcut parte profesoarele Maria Dobre și Mădălina Ștefan.
Prezentarea festivalului a fost făcută de Daria Mocanu, fostă elevă a școlii din Poiana Câmpina, fostă concurentă la “Flori de cântec prahovean”, în prezent elevă la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” din Câmpina și membră în Ansamblul Folcloric “Ghiocelul” al Casei de Cultură “Geo Bogza”.
În deschiderea evenimentului au cântat (în afara concursului): Grupul vocal “Mugurașii” de la Școala Gimnazială “Învățător Ion Mateescu” din Poiana Câmpina (profesor coordonator Violeta Modoran), Grupul vocal “Anotimpul fanteziei” din Filipeștii de Târg (îndrumător Ciprian Miftode), Jessica Maria Staicu (pregătită de prof. Dănuț Andrei) și Ștefania Aligică (prof. David Gheorghe).
Odată început concursul, misiunea juriului (condus de profesor de educație muzicală Angelica Ianculescu, director al Școlii Gimnaziale “H.M. Berthelot” din Ploiești) nu a fost deloc ușoară. Sunt mulți copii talentați, care se pregătesc intens, studiază, chiar urmează cursuri de canto popular cu profesori de specialitate. Vă prezentăm în continuare lista câștigătorilor Festivalului-concurs de muzică populară “Flori de cântec prahovean” 2024. Felicitări câștigătorilor, felicitări tuturor participanților, profesorilor lor coordonatori, dar și părinților care îi susțin pe copii pe acest drum deloc ușor al artei, al muzicii.

Categoria 6-10 ani
Trofeu festivalului - Agnes Maria Stănciulescu, Școala Gimnazială Măgurele, îndrumător Elena Olteanu
Premiul I - Sara Beșleagă, Casa de Cultură Mizil, îndrumător Karla Trandafir
Premiul II - Ștefania Vișan, Școala Gimnazială Boldești Grădiștea, îndrumător Karla Trandafir
Premiul III - Patrick Nicolas Chirobocea, Școala Populară de Arte/Ploiești, Clasa externă Măneciu, Centrul Județean de Cultură Prahova, îndrumător Cătălina Chițimia Țigău
Mențiune I - Natalia Elena Bulei Botoacă, Școala Gimnazială Nr. 2 Comarnic, îndrumător Dănuț Andrei
Mențiune II - Maria Antonia Robescu, Școala Gimnazială Nr. 1 Telega, îndrumător Izabela Ciocănescu
Premiul Special 1 - Luca Patrick Ștefan, Școala Populară de Artă Ploiești, îndrumător David Gheorghe
Premiul Special 2 - Maria Alexandra Bucur, Școala Populară de Artă Ploiești, îndrumător David Gheorghe
Premiul Special 3 - Ioana Carolina Bucur, Școala Populară de Artă Ploiești, îndrumător David Gheorghe

Categoria 11-15 ani
Trofeul festivalului - Alexia Ioana Tacea, Școala Populară de Arte Ploiești, Clasa externă Măneciu, Centrul Județean de Cultură Prahova, îndrumător Cătălina Chițimia Țigău
Premiul I - Maya Elena Burloiu, Casa de Cultură “Geo Bogza” Câmpina, îndrumător Dănuț Andrei
Premiul II - Anna Maria Giulia Moacă, Liceul “Simion Stolnicu” Comarnic, îndrumător Dănuț Andrei
Premiul III - Denisa Sitaru, Clubul Copiilor Câmpina, îndrumător Alice Botoacă
Mențiune I – Giulia State, Clubul Copiilor Câmpina, îndrumător Alice Botoacă
Mențiune II - Medeea Mihaela Bratu, Palatul Copiilor Ploiești, îndrumător Cristina Nicoleta Stănescu
Premiul Special - Bianca Ioana Constantin, Școala Gimnazială “Grigore Moisil” Ploiești, îndrumător Elena Olteanu


26 May 2024 22:21 2219 vizualizari


Comentarii


  • 27.05.2024 00:06 Dăscălescu Costel Costel Felicitări tuturor participanților și celor care au câștigat premiile acordate de Juriu.
538 vizualizari 18 Jun 2024 10:16 Festivalul de Jazz-Pop-Rock de la Breaza, la a patra ediție

Festivalul de Jazz-Pop-Rock de la Breaza, la a patra ediție

Evenimentul se va desfășura în perioada 27-28 iulie 2024, în "Popasul Cultural" din centrul orașului, iar pe scenă vor urca: A.L.L. Of Us Trio, Ozana Barabancea, Trupa Cardinal, Ioana-Teodora Spînu Trio, Nidal, Radu Pescaru, Trupa Jeff Family, Green Onions Experience.

citeste mai mult
1243 vizualizari 15 Jun 2024 16:45 La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

În urmă cu aproximativ două luni a avut loc concursul școlar ”Știință pentru toți”, organizat și găzduit de Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”.

citeste mai mult
8993 vizualizari 15 Jun 2024 14:50 Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

La jumătatea lunii iulie, la Cornu va avea loc o nouă ediție a Festivalului ”Florilor de tei”, manifestare ajunsă la ediția a XV-a. Festivalul va avea loc în week-end-ul 13-14 iulie 2024.

citeste mai mult
968 vizualizari 15 Jun 2024 14:16 O premieră pentru Câmpina, un festival de robotică

O premieră pentru Câmpina, un festival de robotică

Câmpina a fost sâmbătă, 15 iunie 2024, gazda unei premiere - un festival de robotică. ”Undefined Festival” a fost denumirea acestuia, inspirată din numele echipei de robotică de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, Team Undefined, organizatorul acestui eveniment.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV