CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Verdictul Prefecturii cu privire la votul asupra proiectului referitor la camerele de supraveghere video din Câmpina

- Actualitate -

Verdictul Prefecturii cu privire la votul asupra proiectului referitor la camerele de supraveghere video din Câmpina

Am scris recent despre situația fără precedent care a apărut în administrația câmpineană, când un proiect declarat respins în cadrul unei ședințe a Consiliului Local a devenit hotărâre valabilă. Vă reamintim că este vorba despre proiectul privind aprobarea documentației pentru sistemul de supraveghere video în zonele vulnerabile din municipiu, inițiat de primarul Alin Moldoveanu, proiect care a picat la vot în cadrul ședinței (9 voturi pentru și 9 abțineri), după care, prin eliminarea votului lui Cezar Grama, care și-a pierdut mandatul de consilier, proiectul a fost considerat adoptat.

Am scris, la momentul respectiv, despre cum s-a ajuns la această situație și am considerat că secretarul general al municipiului, Elena Moldoveanu, a greșit pentru că l-a convocat pe Cezar Grama la ședință, deși tot ea anunțase că acesta nu mai este consilier local, că l-a numărat atunci când a făcut prezența și, mai mult, că l-a luat în calcul la votul asupra proiectelor de pe ordinea de zi, pentru ca după ședință să-i elimine votul de la proiecte. Elena Moldoveanu a explicat pe larg motivele care au determinat-o ca, ulterior ședinței Consiliului Local, să considere proiectul cu sistemul de supraveghere video ca fiind adoptat. Detalii - aici.
După ce au aflat că proiectul a fost, de fapt, aprobat, consilierii locali USR, PMP și PNL - Liviu Dumitrache, Adina Gârbăcică, Viorica Vane, Marius Anghelescu, Bogdan Ene, Aron Sabo, Florin Marcu și Dan Nica, adică cei care s-au abținut la votul asupra respectivului proiect, au transmis o sesizare Prefecturii Prahova, document care conținea mai multe semne de întrebare, pe unele ridicându-le și noi în articolul la care am făcut referire.
Surse din cadrul Prefecturii Prahova ne-au declarat că răspunsul la sesizarea consilierilor menționați a fost formulat și transmis acestora chiar în aceste zile. Aceleași surse ne-au precizat că Prefectura consideră că hotărârea respectivă (nr. 85/30 iunie 2021) ”a fost adoptată în baza prevederilor legale în materie”, că numărul de voturi este corect, întrunindu-se cvorumul legal și că lui Cezar Grama i-a încetat de drept mandatul de consilier, înainte de expirarea duratei normale, ca urmare a pierderii calității de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales. Nu în ultimul rând, Prefectura consideră că votul Roxanei Gheorghe, aflată ”online” la dezbaterea acestui proiect, a fost legal, fiind respectate prevederile Art. 137 din OUG 57/2019 potrivit cărora se consideră prezenți la ședință și consilierii locali care participă prin utilizarea oricăror mijloace electronice.
Cu alte cuvinte, Prefectura Prahova, condusă de un om al Guvernului de dreapta, dă dreptate secretarului general al municipiului - Elena Moldoveanu și primarului Alin Moldoveanu, cuvintele lor din ședința Consiliului Local regăsindu-se și în răspunsul Prefecturii. Acum, este de așteptat să vedem reacția Coaliției de dreapta din Consiliul Local Câmpina la acest răspuns al Instituției Prefectului. Oricum, dincolo de situația juridică a acelei hotărâri, credem că la capitolul comunicare și la cel de imagine lucrurile se puteau derula mai elegant și mai firesc la nivelul administrației locale câmpinene, pentru a nu se ajunge la o asemenea situație... urâtă. Și credem că nu greșim când folosim acest termen.


04 Aug 2021 20:45 3625 vizualizari



Comentarii






  • 05.08.2021 08:55 Adrian Chiar ca urata situatie dar ma tem ca nu va fi singura, intr un consiliu atat de pestrit si cu un primar independent. Am urmarit filmarea vostra de la disputa cu secretara, nu se face asa ceva, avem niste pretentii de la acesti oameni fie ei din primarie fie consilieri.
  • 04.08.2021 23:01 Ioana Nu ar fi corect ca acesti consilieri sa faca un pas in spate? Nu stiu, sa isi ceara scuze, macar, ca de demisii de onoare, de unde onoare?!
  • 04.08.2021 21:26 Razvan Nu cred ca poate fi adevarat asa ceva! E o intoxicare sau o gluma proasta! Nu cred... Asteptam documentul oficial, nu ”pe surse”!!!
  • 04.08.2021 21:18 Gigi Prefectul este de dreapta cum sunt eu astronaut. Toată lumea știe că are o relație ff bună cu primarul și că d-na secretar general este rudă cu niște grande din Casa Alba Ploiești
482 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2555 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2666 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1505 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV