Am scris recent despre situația fără precedent care a apărut în administrația câmpineană, când un proiect declarat respins în cadrul unei ședințe a Consiliului Local a devenit hotărâre valabilă. Vă reamintim că este vorba despre proiectul privind aprobarea documentației pentru sistemul de supraveghere video în zonele vulnerabile din municipiu, inițiat de primarul Alin Moldoveanu, proiect care a picat la vot în cadrul ședinței (9 voturi pentru și 9 abțineri), după care, prin eliminarea votului lui Cezar Grama, care și-a pierdut mandatul de consilier, proiectul a fost considerat adoptat.
Am scris, la momentul respectiv, despre cum s-a ajuns la această situație și am considerat că secretarul general al municipiului, Elena Moldoveanu, a greșit pentru că l-a convocat pe Cezar Grama la ședință, deși tot ea anunțase că acesta nu mai este consilier local, că l-a numărat atunci când a făcut prezența și, mai mult, că l-a luat în calcul la votul asupra proiectelor de pe ordinea de zi, pentru ca după ședință să-i elimine votul de la proiecte. Elena Moldoveanu a explicat pe larg motivele care au determinat-o ca, ulterior ședinței Consiliului Local, să considere proiectul cu sistemul de supraveghere video ca fiind adoptat. Detalii - aici.
După ce au aflat că proiectul a fost, de fapt, aprobat, consilierii locali USR, PMP și PNL - Liviu Dumitrache, Adina Gârbăcică, Viorica Vane, Marius Anghelescu, Bogdan Ene, Aron Sabo, Florin Marcu și Dan Nica, adică cei care s-au abținut la votul asupra respectivului proiect, au transmis o sesizare Prefecturii Prahova, document care conținea mai multe semne de întrebare, pe unele ridicându-le și noi în articolul la care am făcut referire.
Surse din cadrul Prefecturii Prahova ne-au declarat că răspunsul la sesizarea consilierilor menționați a fost formulat și transmis acestora chiar în aceste zile. Aceleași surse ne-au precizat că Prefectura consideră că hotărârea respectivă (nr. 85/30 iunie 2021) ”a fost adoptată în baza prevederilor legale în materie”, că numărul de voturi este corect, întrunindu-se cvorumul legal și că lui Cezar Grama i-a încetat de drept mandatul de consilier, înainte de expirarea duratei normale, ca urmare a pierderii calității de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales. Nu în ultimul rând, Prefectura consideră că votul Roxanei Gheorghe, aflată ”online” la dezbaterea acestui proiect, a fost legal, fiind respectate prevederile Art. 137 din OUG 57/2019 potrivit cărora se consideră prezenți la ședință și consilierii locali care participă prin utilizarea oricăror mijloace electronice.
Cu alte cuvinte, Prefectura Prahova, condusă de un om al Guvernului de dreapta, dă dreptate secretarului general al municipiului - Elena Moldoveanu și primarului Alin Moldoveanu, cuvintele lor din ședința Consiliului Local regăsindu-se și în răspunsul Prefecturii. Acum, este de așteptat să vedem reacția Coaliției de dreapta din Consiliul Local Câmpina la acest răspuns al Instituției Prefectului. Oricum, dincolo de situația juridică a acelei hotărâri, credem că la capitolul comunicare și la cel de imagine lucrurile se puteau derula mai elegant și mai firesc la nivelul administrației locale câmpinene, pentru a nu se ajunge la o asemenea situație... urâtă. Și credem că nu greșim când folosim acest termen.
Polițiștii câmpineni l-au reținut 24 de ore pe bărbat de 32 ani, autor al accidentului de la Zorile.
Trei ani cu suspendare - aceasta a fost pedeapsa decisă de Judecătoria Câmpina pentru Adela Pena, fata care, în primăvara anului 2022, l-a ucis pe trecerea de pietoni de la Salcie pe Paul Dragomir, un adolescent de 17 ani.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine surprinsă în cursul acestei dimineți în parcarea din fața magazinului Lidl de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.
În vara anului trecut, după o întreagă telenovelă, Primăria comunei Telega reușea concesionarea Băilor Minerale.