Verdictul Prefecturii cu privire la votul asupra proiectului referitor la camerele de supraveghere video din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Am scris recent despre situația fără precedent care a apărut în administrația câmpineană, când un proiect declarat respins în cadrul unei ședințe a Consiliului Local a devenit hotărâre valabilă. Vă reamintim că este vorba despre proiectul privind aprobarea documentației pentru sistemul de supraveghere video în zonele vulnerabile din municipiu, inițiat de primarul Alin Moldoveanu, proiect care a picat la vot în cadrul ședinței (9 voturi pentru și 9 abțineri), după care, prin eliminarea votului lui Cezar Grama, care și-a pierdut mandatul de consilier, proiectul a fost considerat adoptat.

Am scris, la momentul respectiv, despre cum s-a ajuns la această situație și am considerat că secretarul general al municipiului, Elena Moldoveanu, a greșit pentru că l-a convocat pe Cezar Grama la ședință, deși tot ea anunțase că acesta nu mai este consilier local, că l-a numărat atunci când a făcut prezența și, mai mult, că l-a luat în calcul la votul asupra proiectelor de pe ordinea de zi, pentru ca după ședință să-i elimine votul de la proiecte. Elena Moldoveanu a explicat pe larg motivele care au determinat-o ca, ulterior ședinței Consiliului Local, să considere proiectul cu sistemul de supraveghere video ca fiind adoptat. Detalii - aici.
După ce au aflat că proiectul a fost, de fapt, aprobat, consilierii locali USR, PMP și PNL - Liviu Dumitrache, Adina Gârbăcică, Viorica Vane, Marius Anghelescu, Bogdan Ene, Aron Sabo, Florin Marcu și Dan Nica, adică cei care s-au abținut la votul asupra respectivului proiect, au transmis o sesizare Prefecturii Prahova, document care conținea mai multe semne de întrebare, pe unele ridicându-le și noi în articolul la care am făcut referire.
Surse din cadrul Prefecturii Prahova ne-au declarat că răspunsul la sesizarea consilierilor menționați a fost formulat și transmis acestora chiar în aceste zile. Aceleași surse ne-au precizat că Prefectura consideră că hotărârea respectivă (nr. 85/30 iunie 2021) ”a fost adoptată în baza prevederilor legale în materie”, că numărul de voturi este corect, întrunindu-se cvorumul legal și că lui Cezar Grama i-a încetat de drept mandatul de consilier, înainte de expirarea duratei normale, ca urmare a pierderii calității de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales. Nu în ultimul rând, Prefectura consideră că votul Roxanei Gheorghe, aflată ”online” la dezbaterea acestui proiect, a fost legal, fiind respectate prevederile Art. 137 din OUG 57/2019 potrivit cărora se consideră prezenți la ședință și consilierii locali care participă prin utilizarea oricăror mijloace electronice.
Cu alte cuvinte, Prefectura Prahova, condusă de un om al Guvernului de dreapta, dă dreptate secretarului general al municipiului - Elena Moldoveanu și primarului Alin Moldoveanu, cuvintele lor din ședința Consiliului Local regăsindu-se și în răspunsul Prefecturii. Acum, este de așteptat să vedem reacția Coaliției de dreapta din Consiliul Local Câmpina la acest răspuns al Instituției Prefectului. Oricum, dincolo de situația juridică a acelei hotărâri, credem că la capitolul comunicare și la cel de imagine lucrurile se puteau derula mai elegant și mai firesc la nivelul administrației locale câmpinene, pentru a nu se ajunge la o asemenea situație... urâtă. Și credem că nu greșim când folosim acest termen.

3098 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gigi 04.08.2021 21:18 Prefectul este de dreapta cum sunt eu astronaut. Toată lumea știe că are o relație ff bună cu primarul și că d-na secretar general este rudă cu niște grande din Casa Alba Ploiești
  • Razvan 04.08.2021 21:26 Nu cred ca poate fi adevarat asa ceva! E o intoxicare sau o gluma proasta! Nu cred... Asteptam documentul oficial, nu ”pe surse”!!!
  • Ioana 04.08.2021 23:01 Nu ar fi corect ca acesti consilieri sa faca un pas in spate? Nu stiu, sa isi ceara scuze, macar, ca de demisii de onoare, de unde onoare?!
  • Adrian 05.08.2021 08:55 Chiar ca urata situatie dar ma tem ca nu va fi singura, intr un consiliu atat de pestrit si cu un primar independent. Am urmarit filmarea vostra de la disputa cu secretara, nu se face asa ceva, avem niste pretentii de la acesti oameni fie ei din primarie fie consilieri.

Actualitate

970 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.

1202 vizualizari
27 nov. 2021 12:44

Polițiștii rutieri au reținut un bărbat din Poiana Câmpina băut, fără permis de conducere și... fugit din carantină

Noaptea trecută, în jurul orei 00:40, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I din municipiu, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, care nu s-a conformat indicațiilor polițistului. 

 

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a.