În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina din 22 decembrie 2022, a fost aprobat acordul de cofinanțare încheiat cu Asociația ”Musicum Adolescentia” din Craiova, pentru derularea la Câmpina a proiectului ”Zâmbete pe portativ”, un proiect care va fi depus spre finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Cofinanțarea presupune alocarea sumei de 20.000 lei în cursul anului 2023, valoarea totală a proiectului fiind de 200.000 lei. Acesta ar urma să se desfășoare în perioada 1 aprilie 2023 - 30 iunie 2024 și va cuprinde concerte cu specific educativ, cu un repertoriu vocal-instrumental (cor, orchestră, soliști) și recitaluri de muzică instrumentală ce vor avea scopul de a suscita interesul copiilor și adulților pentru muzica clasică și pentru studiul unui instrument muzical. În cadrul concertelor va fi implicat un cor de copii, format din elevi de la școlile din Câmpina, iar pregătirea și instruirea acestora va fi asigurată de profesori de specialitate, în mod gratuit, pe baza unui test de aptitudini muzicale.
Vă reamintim că nu este primul acord de finanțare de acest gen, cu numai câteva zile înaintea votării acestuia, Consiliul Local aprobând un alt acord - cu Asociația HEARTH din București, pentru proiectul ”Universul feminin în artă”, care se va desfășura tot la Câmpina.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada BP Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.