CONTACT

Un nou medic specialist la Baza de Tratament și Recuperare de la Centrul Medical SanConfind

- Sănătate -

Un nou medic specialist la Baza de Tratament și Recuperare de la Centrul Medical SanConfind

Echipa medicală a Bazei de Tratament și Recuperare SanConfind este mai bogată de când doamna doctor Florica Scărlătescu, medic specialist balneo-fizico-kineto-terapeut (bfkt), a acceptat o colaborare cu spitalul din Poiana Câmpina. Baza oferă tratamente de balneofiziokinetoterapie la cele mai înalte standarde, cu aparatură medicală de ultimă generație și folosind o apă salină cu proprietăți terapeutice aproape miraculoase.

Un medic cu două specialități
Doamna doctor Florica Scărlătescu a lucrat multă vreme la Direcția de Sănătate Publică, ca specialist în medicina preventivă (igiena alimentației). Apoi, a renunțat la DSP și a făcut față unei noi provocări: coordonarea unui centru medical înființat la Vălenii de Munte. După ce o viață întreagă i-a învățat pe oameni cum să mănânce și să trăiască sănătos, cum să se ferească de boli, s-a gândit că ar fi mult mai bine să urmeze un nou drum profesional. Astfel, în urmă cu aproape un deceniu, a reușit să obțină a doua specializare medicală, devenind medic specialist în balneofiziokinetoterapie. Am întrebat-o pe doamna doctor ce a determinat-o să aleagă medicina de recuperare după medicina preventivă. ”Când am ales prima specialitate, igiena alimentației și nutriție, am ales orașul, postul. Apoi, tot timpul am urmărit posibilitatea de a-mi schimba specialitatea. Trebuia să o iau de la început, dar salariul ar fi fost tot cel de la început, adică extrem de mic, ceea ce nu-mi permitea schimbarea. Când credeam că nu se mai poate face nimic, legislația s-a schimbat și imposibilul a devenit posibil. E drept, unii ar putea spune că este puțin cam târziu, dar eu cred că niciodată nu este prea târziu atunci când vrei să faci ceva important, dacă îl faci temeinic, din pasiune, din dragoste. Desigur, nu puteam alege o specialitate chirurgicală. Am avut în vedere coordonarea centrului medical care aparține firmei pe care o administrez, înființată odată cu renunțarea la DSP și înscrierea la a doua specialitate, cea actuală. Aveam aparatele necesare la firmă, dar nu găseam medic bfkt, așa că am ales recuperarea medicală. Am avut norocul să-l întâlnesc pe prof. dr. Gelu Onose, coordonatorul de rezidențiat, care este șeful Secției de recuperare neuromusculare din Spitalul Bagdasar Arseni. Este cel mai bun specialist în domeniu din țară, un mare om și un specialist cu totul și cu totul deosebit.”

Colaborarea cu pacientul

”Îmi place să lucrez cu pacientul, să-l ascult și încerc să găsesc cea mai bună soluție pentru afecțiunea pe care o are. Încerc să fac tot ce pot pentru a fi un medic bun. La SanConfind, pacientul poate beneficia de o cură completă, cu balneo-, fizio-, kinetoterapie. Dar, ca orice tratament, această cură poate avea și contraindicații, în funcție de stadiul afecțiunii pentru care se adresează medicul specialist, vârsta pacientului, bolile asociate etc. Aștept de la pacient o bună comunicare pe întreaga durată a curei pentru a surprinde eventualele proceduri care nu sunt foarte bine tolerate. De asemenea, aș dori să știu care este părerea lui la final de cură, ce trebuie îmbunătățit pentru a avea cele mai bune rezultate. În ceea ce mă privește, baza de tratament are dotarea completă: aparatură, bazine cu apă sărată, nămol. Aveți un Techirghiol la Poiana Câmpina. Având în vedere că vin pacienți din toată țara, pot spune că baza de tratament transformă comuna într-o mică stațiune”, ne-a mărturisit dr. Florica Scărlătescu.

Cea mai bună bază de tratament balnear din România
Sala Bazinelor reprezintă principala atracție a Bazei SanConfind, dar unitatea dispune, de asemenea, de numeroase alte dotări de excepție, cum ar fi cei doi roboți medicali pentru recuperarea deficitelor membrelor superioare și inferioare (dedicați pacienților cu accidente vasculare cerebrale, paraplegii, tetraplegii și alte afecțiuni neurologice). Demne de remarcat sunt aplicațiile folosite în terapia durerii, dintre care se disting cele cu unde-șoc extracorporale (shock-wave) sau cele prin deep-oscillation (atracție electrostatică și frecare). Printre cele mai folosite proceduri de fizioterapie se numără eletroterapia cu aparatul wireless având peste 70 de programe și funcții inteligente. Aici am putea aminti, de asemenea, oferta de magnetoterapie, ultrasunete și vacuum, laserterapie (laser MLS, un laser puternic și performant pentru tratarea durerilor, edemelor, inflamațiilor, leziunilor superficiale), unde scurte, curenți de frecvență medie și joasă. Căutate și recomandate sunt și băile de nămol în căzi speciale, băile cu apă sărată caldă, băile de plante, băile cu dioxid de carbon și bule, băile galvanice, cada-treflă cu duş subacval, dușul Vichy pentru relaxarea și tonifierea musculaturii, căzile speciale cu bule, hidromasaj și unde sonore, aplicațiile cu parafină, procedurile de detoxifiere în sauna umedă sau în cea uscată etc.
La Congresul Turismului Balnear din România, ediția 2019, Centrul Medical SanConfind a primit diploma pentru cea mai bună bază de tratament balnear, câștigând Marele Premiu pentru contribuția deosebită la dezvoltarea turismului balnear din România. (P)


18 Aug 2021 09:12 4986 vizualizari


Comentarii






Vremea
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
2024 vizualizari 26 Apr 2024 07:45 Operație în premieră la Spitalul SanConfind

Operație în premieră la Spitalul SanConfind

La spitalul SanConfind din Poiana Câmpina s-a efectuat recent, cu succes, prima operație de tiroidectomie totală. Este o premieră demnă de remarcat pentru chirurgia SanConfind. Operația a fost efectuată de medicul chirurg Mihai Gornea.

citeste mai mult
619 vizualizari 24 Apr 2024 21:16 Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

citeste mai mult
1810 vizualizari 29 Feb 2024 20:11 Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

citeste mai mult
2262 vizualizari 03 Feb 2024 19:15 Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV