Candidatul Partidului Verde la Primăria Telega, Bogdan Șoldan: ”Telega are un potențial imens, care trebuie doar pus în valoare”

Politică (Categoria articolului)

Partidul Verde a format o echipă foarte bună pentru Primăria și Consiliul Local al comunei Telega la alegerile din 27 septembrie. Bogdan Șoldan este candidatul ”verzilor” la funcția de primar al comunei Telega, iar din această postură a acceptat următorul dialog.

Se vorbește foarte mult de necesitatea dezvoltării comunei Telega. În opinia dumneavoastră, de ce ar avea nevoie Telega pentru a se putea dezvolta?
Procesul de dezvoltare al unei comune trebuie să fie un proces continuu și care să țină cont de nevoile cetățenilor. Din păcate, în ultimii ani, Telega nu a avut parte de nicio administrație care să țină cont de aceste nevoi și nu a elaborat o strategie pe termen lung. Modul în care cetățenii pot fi implicați în elaborarea unei strategii poate varia. De exemplu, în Telega avem nevoie de o dezvoltare pe plan turistic ținând cont de potențialul de care comuna noastră dispune și aici mă refer la Băile Sărate, Închisoarea Doftana, Crucea Domnitorului, Tabăra Telega, Schela Buștenari, doar câteva dintre obiectivele ce pot fi valorificate. Telega are un potențial imens, care trebuie doar pus în valoare.
Cum poate deveni funcțională o astfel de strategie, cum poate fi pusă în practică?
Pentru ca o astfel de strategie să poată funcționa are nevoie de un schelet de infrastructură bine construit și adaptat pe fiecare zonă în parte. Unul dintre proiectele prioritare pentru ca toate planurile să funcționeze ar trebui să fie finalizarea cadastrului. Pentru ca Telega să se dezvolte, trebuie să știm cine ce deține și ce interese are. Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară derulează până în anul 2023 un program amplu de înregistrare gratuită a imobilelor din toate unitățile administrativ teritoriale din România în sistemul integrat de cadastru,atât din fonduri proprii, cât și din fonduri europene.
Cât de importantă este pentru programul dumneavoastră electoral atragerea de investitori la Telega?
Se spune că ”nu contează cât ciment toarnă o primărie dacă nu are un sector privat puternic”. Telega nu a reușit până acum atragerea investitorilor privați, care ar fi putut aduce multiple avantaje: locuri de muncă, dezvoltare locală, capital, tehnologie, expertize, un nivel de trai mai bun, mai sănătos, mai verde. Eu consider că atragerea investițiilor ar trebui să fie una dintre cele mai importante activități întreprinse de o administrație locală. Totodată, calitatea vieții din localitatea noastră va trebui să crească. Acest lucru va fi posibil prin dezvoltarea infrastructurii rutiere, amenajarea de parcuri și spații verzi, un sistem de iluminat public extins, soluții pentru un proiect de canalizare.
Vorbeați despre necesitatea unei infrastructuri de calitate. Cum stă Telega la acest capitol și ce aveți de gând să faceți dumneavoastră?
Reabilitarea străzilor face parte din munca de zi cu zi a fiecărei comune. Noi, echipa Partidului Verde Telega, considerăm că ideal ar fi ca primăria să aibă un program multianual clar de reabilitare a străzilor din Telega. Aici putem vorbi concret de fiecare zonă în parte și anume:
Buștenari - Str. Doftăneț (pietriș luat de apă periodic), Str. Internă - drum din pietriș până în Tontești.
Telega Vale – Str. Corcomana (necesită intervenție imediată), Str. Ungureni (drum de pământ), Str. Burloi (asfaltată parțial și de mântuială), Str. Brebeni (accesul se face prin gârlă), Str. Moldoveni (un dezastru pentru mașini).
Telega centru – Str. Martin (lipsă șanțuri), Str. Fleci (lipsă șanțuri), Str. Ene (plină de noroi), Str. Dăneasa (pietriș pus de către cetățeni).
Doftana – Str. Plai (asfaltul este degradat deja).
Melicești – zona Crucea Domnitorului, un obiectiv de un real interes, dar unde drumul este din piatră și pământ.
Un program de reabilitare trebuie ajustat în permanență în funcție de capacitatea financiară a localității, luând în considerare și capacitatea de a acoperi cheltuielile de operare și funcționare.
Care este mesajul dumneavoastră pentru alegători?
Pe 27 septembrie noi nu ne dorim ”să câștige ai noștri”, noi ne dorim să câștige cetățenii comunei Telega!

(Publicitate electorală, la comanda Partidului Verde, cod AEP 2120091)

 

4204 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

2644 vizualizari
25 sept. 2021 19:18

Un an de la alegerile locale. Proiectele și... dezamăgirile POL Câmpina

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au schimbat radical reprezentativitatea politică în administrația publică. Câmpinatv.ro realizează o serie de emisiuni cu reprezentanții partidelor care fac parte din Consiliul Local și încercăm să aflăm ce a fost bine și ce nu a fost bine în acest prim an din noul mandat, cum se văd lucrurile din interiorul partidelor și, bineînțeles, din interiorul administrației locale. Invitatul acestei emisiuni – consilierul local Cosmin Raț din partea Partidului Oamenilor Liberi (POL).

3289 vizualizari
23 sept. 2021 22:16

Un an de la alegerile locale. USR PLUS: "Vom vota în Consiliul Local doar ce e bun pentru Câmpina, nu și ce servește altor interese!"

1 comentarii

Pe 27 septembrie se împlinește un an de la alegerile locale care au schimbat radical reprezentativitatea politică în administrația publică. Câmpinatv.ro realizează o serie de emisiuni cu reprezentanții partidelor care fac parte din Consiliul Local și încercăm să aflăm ce a fost bine și ce nu a fost bine în acest prim an din noul mandat, cum se văd lucrurile din interiorul partidelor și, bineînțeles, din interiorul administrației locale. Invitații acestei emisiuni - consilierii locali Adina Gârbăcică și Valentin Crețu de la USR PLUS.

Alte stiri recente

13 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1434 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: