Partidul Verde a format o echipă foarte bună pentru Primăria și Consiliul Local al comunei Telega la alegerile din 27 septembrie. Bogdan Șoldan este candidatul ”verzilor” la funcția de primar al comunei Telega, iar din această postură a acceptat următorul dialog.
Se vorbește foarte mult de necesitatea dezvoltării comunei Telega. În opinia dumneavoastră, de ce ar avea nevoie Telega pentru a se putea dezvolta?
Procesul de dezvoltare al unei comune trebuie să fie un proces continuu și care să țină cont de nevoile cetățenilor. Din păcate, în ultimii ani, Telega nu a avut parte de nicio administrație care să țină cont de aceste nevoi și nu a elaborat o strategie pe termen lung. Modul în care cetățenii pot fi implicați în elaborarea unei strategii poate varia. De exemplu, în Telega avem nevoie de o dezvoltare pe plan turistic ținând cont de potențialul de care comuna noastră dispune și aici mă refer la Băile Sărate, Închisoarea Doftana, Crucea Domnitorului, Tabăra Telega, Schela Buștenari, doar câteva dintre obiectivele ce pot fi valorificate. Telega are un potențial imens, care trebuie doar pus în valoare.
Cum poate deveni funcțională o astfel de strategie, cum poate fi pusă în practică?
Pentru ca o astfel de strategie să poată funcționa are nevoie de un schelet de infrastructură bine construit și adaptat pe fiecare zonă în parte. Unul dintre proiectele prioritare pentru ca toate planurile să funcționeze ar trebui să fie finalizarea cadastrului. Pentru ca Telega să se dezvolte, trebuie să știm cine ce deține și ce interese are. Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară derulează până în anul 2023 un program amplu de înregistrare gratuită a imobilelor din toate unitățile administrativ teritoriale din România în sistemul integrat de cadastru,atât din fonduri proprii, cât și din fonduri europene.
Cât de importantă este pentru programul dumneavoastră electoral atragerea de investitori la Telega?
Se spune că ”nu contează cât ciment toarnă o primărie dacă nu are un sector privat puternic”. Telega nu a reușit până acum atragerea investitorilor privați, care ar fi putut aduce multiple avantaje: locuri de muncă, dezvoltare locală, capital, tehnologie, expertize, un nivel de trai mai bun, mai sănătos, mai verde. Eu consider că atragerea investițiilor ar trebui să fie una dintre cele mai importante activități întreprinse de o administrație locală. Totodată, calitatea vieții din localitatea noastră va trebui să crească. Acest lucru va fi posibil prin dezvoltarea infrastructurii rutiere, amenajarea de parcuri și spații verzi, un sistem de iluminat public extins, soluții pentru un proiect de canalizare.
Vorbeați despre necesitatea unei infrastructuri de calitate. Cum stă Telega la acest capitol și ce aveți de gând să faceți dumneavoastră?
Reabilitarea străzilor face parte din munca de zi cu zi a fiecărei comune. Noi, echipa Partidului Verde Telega, considerăm că ideal ar fi ca primăria să aibă un program multianual clar de reabilitare a străzilor din Telega. Aici putem vorbi concret de fiecare zonă în parte și anume:
Buștenari - Str. Doftăneț (pietriș luat de apă periodic), Str. Internă - drum din pietriș până în Tontești.
Telega Vale – Str. Corcomana (necesită intervenție imediată), Str. Ungureni (drum de pământ), Str. Burloi (asfaltată parțial și de mântuială), Str. Brebeni (accesul se face prin gârlă), Str. Moldoveni (un dezastru pentru mașini).
Telega centru – Str. Martin (lipsă șanțuri), Str. Fleci (lipsă șanțuri), Str. Ene (plină de noroi), Str. Dăneasa (pietriș pus de către cetățeni).
Doftana – Str. Plai (asfaltul este degradat deja).
Melicești – zona Crucea Domnitorului, un obiectiv de un real interes, dar unde drumul este din piatră și pământ.
Un program de reabilitare trebuie ajustat în permanență în funcție de capacitatea financiară a localității, luând în considerare și capacitatea de a acoperi cheltuielile de operare și funcționare.
Care este mesajul dumneavoastră pentru alegători?
Pe 27 septembrie noi nu ne dorim ”să câștige ai noștri”, noi ne dorim să câștige cetățenii comunei Telega!
(Publicitate electorală, la comanda Partidului Verde, cod AEP 2120091)
Adina Gârbăcică, administrator public al municipiului Câmpina, dar și vicepreședinte al Partidului Câmpina Curată, a vorbit în cadrul unei declarații de presă a acestei formațiuni politice despre stadiul proiectului privind construirea de insule ecologice digitalizate în municipiul Câmpina.
Partidul Câmpina Curată a susținut miercuri, 15 ianuarie 2025, o declarație de presă în care a abordat mai multe subiecte de actualitate. La eveniment au participat Rudolf Leica, Adina Gârbăcică, Sarah Crăciun, Liviu Dumitrache și Paul Dragomir.
Ca și în anii precedenți, CâmpinaTV.ro vă oferă de-a lungul mai multor episoade o retrospectivă a anului abia încheiat. În rândurile următoare vă prezentăm un top al celor mai importante evenimente din politica locală.
Apropierea turului al doilea al alegerilor prezidențiale agită spiritele pe scena politică și în întreaga societate românească.