Candidatul Partidului Verde la Primăria Telega, Bogdan Șoldan: ”Telega are un potențial imens, care trebuie doar pus în valoare”

Politică (Categoria articolului)

Partidul Verde a format o echipă foarte bună pentru Primăria și Consiliul Local al comunei Telega la alegerile din 27 septembrie. Bogdan Șoldan este candidatul ”verzilor” la funcția de primar al comunei Telega, iar din această postură a acceptat următorul dialog.

Se vorbește foarte mult de necesitatea dezvoltării comunei Telega. În opinia dumneavoastră, de ce ar avea nevoie Telega pentru a se putea dezvolta?
Procesul de dezvoltare al unei comune trebuie să fie un proces continuu și care să țină cont de nevoile cetățenilor. Din păcate, în ultimii ani, Telega nu a avut parte de nicio administrație care să țină cont de aceste nevoi și nu a elaborat o strategie pe termen lung. Modul în care cetățenii pot fi implicați în elaborarea unei strategii poate varia. De exemplu, în Telega avem nevoie de o dezvoltare pe plan turistic ținând cont de potențialul de care comuna noastră dispune și aici mă refer la Băile Sărate, Închisoarea Doftana, Crucea Domnitorului, Tabăra Telega, Schela Buștenari, doar câteva dintre obiectivele ce pot fi valorificate. Telega are un potențial imens, care trebuie doar pus în valoare.
Cum poate deveni funcțională o astfel de strategie, cum poate fi pusă în practică?
Pentru ca o astfel de strategie să poată funcționa are nevoie de un schelet de infrastructură bine construit și adaptat pe fiecare zonă în parte. Unul dintre proiectele prioritare pentru ca toate planurile să funcționeze ar trebui să fie finalizarea cadastrului. Pentru ca Telega să se dezvolte, trebuie să știm cine ce deține și ce interese are. Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară derulează până în anul 2023 un program amplu de înregistrare gratuită a imobilelor din toate unitățile administrativ teritoriale din România în sistemul integrat de cadastru,atât din fonduri proprii, cât și din fonduri europene.
Cât de importantă este pentru programul dumneavoastră electoral atragerea de investitori la Telega?
Se spune că ”nu contează cât ciment toarnă o primărie dacă nu are un sector privat puternic”. Telega nu a reușit până acum atragerea investitorilor privați, care ar fi putut aduce multiple avantaje: locuri de muncă, dezvoltare locală, capital, tehnologie, expertize, un nivel de trai mai bun, mai sănătos, mai verde. Eu consider că atragerea investițiilor ar trebui să fie una dintre cele mai importante activități întreprinse de o administrație locală. Totodată, calitatea vieții din localitatea noastră va trebui să crească. Acest lucru va fi posibil prin dezvoltarea infrastructurii rutiere, amenajarea de parcuri și spații verzi, un sistem de iluminat public extins, soluții pentru un proiect de canalizare.
Vorbeați despre necesitatea unei infrastructuri de calitate. Cum stă Telega la acest capitol și ce aveți de gând să faceți dumneavoastră?
Reabilitarea străzilor face parte din munca de zi cu zi a fiecărei comune. Noi, echipa Partidului Verde Telega, considerăm că ideal ar fi ca primăria să aibă un program multianual clar de reabilitare a străzilor din Telega. Aici putem vorbi concret de fiecare zonă în parte și anume:
Buștenari - Str. Doftăneț (pietriș luat de apă periodic), Str. Internă - drum din pietriș până în Tontești.
Telega Vale – Str. Corcomana (necesită intervenție imediată), Str. Ungureni (drum de pământ), Str. Burloi (asfaltată parțial și de mântuială), Str. Brebeni (accesul se face prin gârlă), Str. Moldoveni (un dezastru pentru mașini).
Telega centru – Str. Martin (lipsă șanțuri), Str. Fleci (lipsă șanțuri), Str. Ene (plină de noroi), Str. Dăneasa (pietriș pus de către cetățeni).
Doftana – Str. Plai (asfaltul este degradat deja).
Melicești – zona Crucea Domnitorului, un obiectiv de un real interes, dar unde drumul este din piatră și pământ.
Un program de reabilitare trebuie ajustat în permanență în funcție de capacitatea financiară a localității, luând în considerare și capacitatea de a acoperi cheltuielile de operare și funcționare.
Care este mesajul dumneavoastră pentru alegători?
Pe 27 septembrie noi nu ne dorim ”să câștige ai noștri”, noi ne dorim să câștige cetățenii comunei Telega!

(Publicitate electorală, la comanda Partidului Verde, cod AEP 2120091)

 

5157 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

2038 vizualizari
11 nov. 2022 11:33

Comunicat al BPL Câmpina. Liberalii încă mai așteaptă să afle (oficial) de ce a fost dizolvat biroul de conducere

3 comentarii

Biroul Politic Local al PNL Câmpina, cel dizolvat miercuri seară de Biroul Politic Județean al PNL Prahova, ne-a transmis un comunicat de presă prin care își face cunoscut punctul de vedere cu privire la situația apărută în urma deciziei conducerii județene. Membrii BPL nu au fost anunțați nici până la această oră, oficial, de hotărârea luată la Ploiești și de motivele care au stat la baza acesteia. "Auzim că am fi fost judecați și condamnați, în grup, pentru ceva ce nu știm, pentru ceva ce nici măcar nu ni se spune, pentru ceva pentru care nu ne-am putut nici măcar apăra. Și asta, din partea unor oameni alături de care am stat peste 20 de ani..."

2186 vizualizari
10 nov. 2022 10:22

Punctul de vedere al lui Marian Nistor, în urma dizolvării conducerii PNL Câmpina de către Biroul Politic Județean

5 comentarii

Biroul Politic Județean al PNL Prahova a dizolvat Biroul de Conducere al PNL Câmpina, decizie luată în ședința de miercuri seară și despre care noi am scris AICI. Vă prezentăm în continuare punctul de vedere al președintelui PNL Câmpina, Marian Nistor, demis, practic, împreună cu toată conducerea organizației, dar fără să fie anunțat de acest lucru în mod oficial, până la această oră.

Alte stiri recente

1059 vizualizari
01 dec. 2022 09:12

Noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, în perioada 1 decembrie 2022 - 13 ianuarie 2023

Primăria municipiului Câmpina anunță instituirea unor noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, acolo unde se lucrează la rețeaua de canalizare.

2224 vizualizari
30 nov. 2022 22:24

În centrul Câmpinei au răsunat colindele tradiționale și au fost aprinse instalațiile pentru Sărbătorile de Iarnă

Zeci de câmpineni s-au aflat în această seară în Parcul Regele Mihai I pentru a asculta primele colinde ale acestei ierni și pentru a asista la aprinderea oficială a luminițelor pentru Sărbătorile de Iarnă. Și nu au fost dezamăgiți. Grupul “Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor (coordonat de profesor Alice Botoacă) au încântat publicul cu colinde frumoase, colinde tradiționale românești.