Primim de la cititori. Un strop de culoare pe Strada Rahovei, din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Cu puțin timp înaintea începerii unui nou an școlar, gardul Grădiniței nr. 9 de pe Strada Rahovei a devenit o paletă de culori, cu flori în tonuri calde.

Imaginile ne-au fost transmise de un cititor, care a salutat inițiativa și munca depusă pentru a da un strop de culoare unei străduțe dintr-un cartier al Câmpinei.
Vă reamintim că astfel de încercări, destul de timide, s-au mai făcut în Câmpina. Unul dintre gardurile parcului din incinta Spitalului Municipal, un perete de sprijin din zona Bulevardului Culturii și zidurile unei parcări de pe Calea Doftanei au fost ”înveselite” prin contribuția artistei Amalia Suruceanu (la Spitalul Municipal) și a artistului amator Gabriel Dima cu un grup de copii, în cazul zonei de pe Bulevardul Culturii și Calea Doftanei. Poate nu ar fi rău dacă astfel de acțiuni ar mai continua, CâmpinaTV.ro avansând la un moment dat, cu ceva vreme în urmă două idei care ar putea contribui la înfrumusețarea orașului, fără a solicita mari resurse financiare sau umane - vopsirea unor fațade sau laterale de blocuri sau alte clădiri cu tot felul de peisaje mai mult sau mai puțin urbane (detalii, aici), dar și amplasarea în zona centrală a unor statui stradale, care, în mod evident, ar mai dinamiza peisajul urban și ar poferi noi puncte de atracție.

1950 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Sorin Suruceanu 05.09.2022 17:08 Doresc sa va atrag atentia asupra exprimarii cel putin nefericite, "încercări, destul de timide", folosita in articolul dvs., printre altele, in relatie cu pictura murala din parcul Spitalului, probabil, dintr-o precara intelegere a termenilor folositi. Pentru stiinta dvs., lucrarea executata pe intregul interior al gardului (nu pe "unul dintre garduri"!) parcului Spitalului a beneficiat de pregatire prealabila si organizare care au inclus discutii si consultari prealabile cu managementul Spitalului, schite si proiecte de design, logistica, un intreg inventar de materiale si un numar important de persoane care au realizat-o. Daca toate acestea va dau dvs. impresia ca lucrarea a fost "o incercare timida", probabil trebuie sa va reconsiderati proprietatea termenilor folositi.

Social

991 vizualizari
27 mar. 2023 18:28

27 de persoane și-au găsit un loc de muncă la Târgul Joburilor de lângă casă, organizat sâmbătă la Câmpina

Peste 130 de câmpineni interesați de un loc de muncă au discutat cu angajatorii locali și 27 dintre aceștia și-au găsit un job sâmbătă, 25 martie 2023, în cadrul Târgului Joburilor de lângă casă, eveniment organizat de Asociația Cartierelor Câmpinița și Muscel, prin inițiativa Cumpără de lângă casă.

4723 vizualizari
26 mar. 2023 16:54

34 de angajatori la prima ediție a Târgului Joburilor de lângă casă, organizat la Câmpina

Asociația Cartierelor Câmpinița și Muscel, prin platforma Cumpără de lângă casă, a organizat la Câmpina prima ediție a Târgului Joburilor de lângă casă.

Alte stiri recente

76 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1249 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.