765 de locuri pentru admiterea la Școala de Poliție din Câmpina în sesiunea ianuarie 2020

Actualitate (Categoria articolului)

Printr-o dispoziție emisă ieri, 6 mai, de directorul general al Direcției Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a fost stabilit numărul de locuri pentru admiterea la instituțiile de învățământ din subordinea MAI. Este vorba despre sesiunea de admitere din ianuarie 2020, pentru că, după cum se știe deja, în toamna lui 2019 nu va mai fi organizat examenul de admitere. Așadar, pentru ianuarie 2020, la școlile postliceale ale MAI vor fi scoase la concurs 1.737 locuri, dintre care 765 la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina.

Durata studiilor va fi de un an. Potrivit informațiilor făcute publice de MAI, din cele 765 locuri pentru admiterea la Școala de Poliție din Câmpina, 700 sunt pentru agenți de poliție în structurile IGPR, 20 sunt pentru Direcția Generală de Pașapoarte (DGP), 2 locuri pentru Direcția Generală Anticorupție (DGA), 2 la Centrul Național pentru Sistemul de Informații Schengen (CNSIS), 3 pentru Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule (DRPCIV), 25 locuri pentru Inspectoratul General de Imigrări (IGI), un loc pentru Centrul de Psihosociologie (CPS), un loc pentru Direcția Generală Afaceri Europene, Schengen și Relații Internaționale și 11 locuri la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" (AIC).
Cererile de înscriere vor fi depuse la inspectoratele teritoriale de poliție până la data 15 noiembrie 2019, iar concursul de admitere va avea loc în perioada 10-23 ianuarie 2020.

Candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții și criterii specifice:
- să aibă cetățenia română și domiciliul în România;
- să cunoască limba română, scris și vorbit;
- să aibă capacitate deplină de exercițiu;
- să fie apți din punct de vedere medical, fizic și psihologic;
- să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la
concursul de admitere;
- să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat;
- să aibă un comportament corespunzător principiilor și cerințelor de conduită admise și practicate în
societate;
- să nu aibă antecedente penale, cu excepția situației când a intervenit reabilitarea;
- să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni;
- să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
- inexistența tatuajelor ori a elementelor ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate, pe/ în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară, cu excepția candidaților la specialitatea pompieri;
- să fi obținut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puțin 9,00, cu excepția candidaților care au absolvit instituții de învățământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
- să nu fi fost exmatriculați pentru abateri disciplinare dintr-o instituție de învățământ.

Important:
- Pentru candidații la școlile postliceale ale MAI nu există limită superioară de vârstă. 
Condiția de a avea vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs este valabilă doar pentru candidaţii pe locurile destinate formării iniţiale a personalului militar şi pe locurile MAI la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale.
- Probele eliminatorii vor consta, ca și până acum, în contravizita medicală și testarea aptitudinilor fizice (același traseu practic-aplicativ ca și la admiterile din anii anteriori).
- Proba scrisă va consta într-un test grilă la limba română și o limbă străină (engleza sau franceza).

Mai multe detalii, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, la secțiunea CARIERĂ.  

12352 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Liliana 12.05.2019 10:23 Buna ziua, sa inteleg ca proba sportiva rămâne la fel si pentru Ianuarie 2020?
  • TonchDans 27.06.2019 05:46 Buna ziua.Am înțeles că Nr de locuri este de756 dar de traseul aplicativ nu spuneți nimic.Se schimba sau nu ? Multumesc
  • Admin 27.06.2019 08:11 Până în acest moment nu există un anunț oficial legat de o eventuală schimbare a traseului aplicativ. În momentul în care se va ști ceva sigur, vom scrie. Urmăriți și site-ul Școlii de Poliție Câmpina, secțiunea "Admitere".
  • Daniel 14.07.2019 11:43 Va felicit ca la probele de aptitudini fizice a-ti ramas la acelasi traseu aplicativ.

Actualitate

100 vizualizari
18 iul. 2019 22:20

Strada Tineretului din Câmpina va fi... NU asfaltată, ci doar expertizată tehnic, deocamdată

Strada Tineretului se află pe lista administrației locale pentru asfaltare în acest an. Adică în 2019. Bine, s-a mai aflat și anul trecut, când Consiliul Local a alocat banii necesari, iar Primăria Câmpina chiar a promis că lucrarea va fi gata în toamna lui 2018. Nu s-a întâmplat așa, iar în 2019 o regăsim din nou pe listă. Iar noi, ca și locuitorii de pe Tineretului, așteptam licitația pentru stabilirea firmei care să execute lucrările.

598 vizualizari
18 iul. 2019 21:46

Încep, în sfârșit, lucrările de reabilitare a aleilor de la Casa Tineretului din Câmpina

Casa Tineretului a finalizat noua procedură de achiziție publică pentru reabilitarea aleilor, licitația fiind câștigată de societatea Sisănelu Forexim SRL Ploiești, cu prețul de 207.361 lei fără TVA. Lucrarea urmează să înceapă în aceste zile. Am spus "noua procedură" pentru că, poate vă amintiți, o licitație similară a fost organizată și în toamna lui 2017, fiind câștigată tot de o societate din Ploiești - Polaris Construct. Numai că, după finalizarea achiziției publice și semnarea contractului, firma respectivă nu s-a mai prezentat la treabă. I-au fost trimise mai multe notificări, iar în cele din urmă contractul a fost reziliat și a fost reluată procedura de achiziție publică.

Alte stiri recente

1207 vizualizari
18 iul. 2019 20:14

La SanConfind se efectuează intervenții clasice, dar și minim invazive în chirurgia ginecologică

Secția de Obstetrică Ginecologie a Centrului Medical SanConfind din Poiana Câmpina este, probabil, una dintre cele mai moderne din țară, dotările de aici, aparatura medicală de ultimă generație și personalul foarte bine pregătit stând la baza actului medical de calitate. Trebuie să știți că la SanConfind se efectuează intervenții chirurgicale ginecologice complexe atât prin metoda clasică, operația obișnuită, cât și prin tehnici minim-invazive (chirurgia laparoscopică).

1728 vizualizari
18 iul. 2019 11:16

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

Tabăra Voila sau satul de vacanță, cum i se mai spunea, era un loc superb unde nu doar că veneau copii din toată țara, dar aici se organizau diverse activități și pentru copiii din Câmpina. Poate că unii dintre dumneavoastră vă mai amintiți de ceea ce reprezenta odată satul de vacanță, de tot ceea ce era aici: spații de cazare (27 de cabane/căsuțe), sală de mese, birouri, terenuri de sport și nu în ultimul rând trenulețul cu care te puteai plimba prin aproape toată tabăra. Astăzi, nu mai există nimic. Au rămas doar porțile, dar a dispărut până și gardul.