CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Câmpina la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire Națională

- Eveniment -

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Câmpina la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire Națională

Armata Română este sărbătorită în fiecare an la 25 Octombrie. Astăzi, 25 Octombrie 2022, poate au fost mai puțini cei care s-au gândit la semnificația acestei zile și mai mulți cei pe care gândul i-a dus la războiul de la granița României, din Ucraina. Chiar și așa, Armata rămâne simbolul eliberării și reîntregirii teritoriului național în cel de-al doilea război mondial, precum și instituția în care românii au cea mai mare încredere.

La Câmpina, manifestările dedicate Zilei Armatei Române s-au desfășurat după tiparul obișnuit. A fost mai întâi salutul drapelului de luptă, urmat o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți în frunte cu părintele protoiereu Grigore Melnic, apoi au urmat discursurile primarului Alin Moldoveanu, subprefectului Alexandru Vane (care a transmis mesajul premierului Nicolae Ciucă) și colonelului (r) Marian Dulă, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Câmpina.
Au fost depuse coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire Națională din Parcul Trandafirilor din partea: Primăriei Câmpina, Prefecturii Prahova, Bazei 2 Logistică Valahia (comandant col. Sorin Mimiligă), Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr”, Inspectoratului de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență – Detașamentul de Pompieri Câmpina, Poliției Municipale Câmpina, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MApN, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MAI, consilierului independent Costel Filip, Partidului Social Democrat, Partidului Verde, Partidului Oamenilor Liberi, Spitalului Municipal, Spitalului de Psihiatrie Voila, Școlii Postliceale “Louis Pasteur”, Școlii Gimnaziale Centrale, Colegiului Național “Nicolae Grigorescu”, Liceului Tehnologic Energetic, Liceului Tehnologic “Constantin Istrati”, Liceului Tehnologic Mecanic, CAR Pensionari, Asociația Pensionarilor, societății Cameron, Fundației Zamolxes.
La finalul festivităților a urmat momentul cel mai așteptat, parada militară, aplaudată de cei prezenți la eveniment (în număr nu foarte mare, din păcate). Au defilat, pe acordurile Fanfarei Prahova a Centrului Cultural Județean, detașamente de la Garnizoana Ploiești - Baza 2 Logistică Valahia, Școala de Poliție, Detașamentul de Pompieri, Poliția Locală Câmpina.

După eliberarea teritoriului naţional, la 25 Octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, care a marcat sfârşitul celui de-al doilea război mondial în Europa. Efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 şi-au pierdut viaţa, aproape 60.000 au fost daţi dispăruţi, iar peste 330.000 au fost răniţi în luptă. Ziua de 25 Octombrie este, prin urmare, una dintre cele mai importante sărbători naţionale, în care poporul român îşi omagiază armata, faptele ei de arme din trecutul mai depărtat şi mai apropiat, pe toţi cei care astăzi, în haină militară, sunt la datorie.

 


25 Oct 2022 22:47 3992 vizualizari


Comentarii


43 vizualizari 19 May 2024 10:24 Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Cel mai nou, dar - din păcate - și cel mai puțin mediatizat muzeu din Câmpina este Muzeul Schițelor lui Nicolae Grigorescu. Acesta se află la etajul Casei Căsătoriilor, pe Bulevardul Culturii, una dintre cele mai frumoase zone ale Câmpinei.

citeste mai mult
90 vizualizari 19 May 2024 09:38 1.500 persoane au vizitat Castelul ”Iulia Hasdeu” de ”Noaptea muzeelor”

1.500 persoane au vizitat Castelul ”Iulia Hasdeu” de ”Noaptea muzeelor”

Sâmbătă, 18 mai, pe întregul continent european a fost ”Noaptea muzeelor”. Cel mai vizitat obiectiv din Câmpina inclus în acest program a fost fără îndoială Castelul ”Iulia Hasdeu”.

citeste mai mult
2756 vizualizari 13 May 2024 21:43 Castelul ”Iulia Hasdeu”, singurul obiectiv din Câmpina inclus în ”Noaptea muzeelor”

Castelul ”Iulia Hasdeu”, singurul obiectiv din Câmpina inclus în ”Noaptea muzeelor”

UPDATE - La puțin timp după apariția articolului, am fost anunțați că și Expoziția schițelor lui Nicolae Grigorescu, de la Casa Căsătoriilor, va fi deschisă pe 18 mai, între orele 18.00 și 22.00. 

Sâmbătă, 18 mai 2024, are loc evenimentul ”Noaptea muzeelor”, unul care a prins foarte bine la publicul din România, care are ocazia să viziteze gratuit o serie întreagă de muzee, seara, la ore târzii, când totul are o altă aură.

citeste mai mult
1668 vizualizari 11 May 2024 21:55 Aproape 7.000 fotografii din întreaga lume reunite la Câmpina, la Salonul ONYX

Aproape 7.000 fotografii din întreaga lume reunite la Câmpina, la Salonul ONYX

În Câmpina există un fenomen care - fără a se bucura de prea multă faimă pe plan local - reușește să atragă tot mai mulți pasionați ai artei fotografice de pe toate meridianele Globului. Este vorba de saloanele de artă fotografică organizate de două ori pe an de Răzvan Băleanu, sub înaltul patronaj al Socieții Americane de Fotografie, Uniunii Globale a Fotografiei și Image Colleague Society din Statele Unite.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV