Medicul câmpinean Călin Tiu a condus un curs de ecografie chirurgicală în Malta

Sănătate (Categoria articolului)

La finalul lunii trecute, medicul câmpinean Călin Tiu a fost în Malta, unde a condus un curs de ecografie pentru chirurgi.

Cursul s-a desfășurat în cadrul întâlnirii de iarnă a Asociației Europene de Chirurgie Endoscopică și s-a desfășurat în condiții tehnice deosebite, asigurate de gazdele din capitala Maltei. Ca o recunoaștere a importanței cursului susținut de medicul chirurg Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina, ediția viitoare a acestei întâlniri de iarnă va avea loc în România.
”A fost un curs atractiv, dovadă fiind prezența unui număr însemnat de chirurgi din 44 țări, de pe patru continente. În cadrul cursului, am avut ocazia să realizăm și ecografii pe cadavre la Universitatea din capitala Maltei, iar faptul că viitorul curs de iarnă va avea loc în România va fi benefic pentru foarte mulți medici chirurgi, care vor putea afla direct cele mai noi practici în acest domeniu”, ne-a declarat dr. Călin Tiu.
Congresul Asociației Europene de Chirurgie Endoscopică va începe pe 20 iunie, la Roma, în capitala Italiei, unde dr. Călin Tiu și echipa sa vor fi din nou prezenți.

5399 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

2644 vizualizari
28 iun. 2023 18:49

Medicii care s-au întors în țară au găsit la SanConfind aceleași condiții pe care le aveau și în străinătate

Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina, cel mai mare spital privat din județul Prahova, este o investiție a societății SC Centrul Medical SanConfind SRL din Câmpina, al cărei acționar majoritar este compania petrolieră Confind SRL. Spitalul este foarte aproape de finalizare, are 230 de angajați, dintre care 28 de medici cu normă întreagă și alți 45 cu contract de colaborare. Unitatea a fost inaugurată în urmă cu opt ani, dar pentru că este mare (are 11.000 mp și șase niveluri), Ministerul Sănătății a permis funcționarea treptată a spitalului pe activități, odată cu fiecare nivel realizat, instituind, de fiecare dată, măsuri speciale. 

3053 vizualizari
14 mai 2023 21:08

Sute de proceduri de recuperare medicală la Baza de Tratament de la SanConfind

La Centrul Medical SanConfind lucrează, pe bază de contract de colaborare, mulți medici cunoscuți din București. Unul dintre ei este medicul primar de fizioterapie și recuperare Nicolae Pavelescu, cel care a condus mulți ani secția de recuperare medicală a Spitalului Militar Central din București. Dr. Pavelescu a fost plăcut impresionat de tot ce a găsit la SanConfind, la prima lui vizită în spital. Cei mai mulți pacienți care au beneficiat de serviciile Bazei de Tratament au fost cei cu afecţiuni neuromotorii, reumatismale, articulare şi ortopedice. La sfârșitul tratamentului, starea sănătății lor era mult ameliorată.

Alte stiri recente

1066 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

1100 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.