Medicul câmpinean Călin Tiu a condus un curs de ecografie chirurgicală în Malta

Sănătate (Categoria articolului)

La finalul lunii trecute, medicul câmpinean Călin Tiu a fost în Malta, unde a condus un curs de ecografie pentru chirurgi.

Cursul s-a desfășurat în cadrul întâlnirii de iarnă a Asociației Europene de Chirurgie Endoscopică și s-a desfășurat în condiții tehnice deosebite, asigurate de gazdele din capitala Maltei. Ca o recunoaștere a importanței cursului susținut de medicul chirurg Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina, ediția viitoare a acestei întâlniri de iarnă va avea loc în România.
”A fost un curs atractiv, dovadă fiind prezența unui număr însemnat de chirurgi din 44 țări, de pe patru continente. În cadrul cursului, am avut ocazia să realizăm și ecografii pe cadavre la Universitatea din capitala Maltei, iar faptul că viitorul curs de iarnă va avea loc în România va fi benefic pentru foarte mulți medici chirurgi, care vor putea afla direct cele mai noi practici în acest domeniu”, ne-a declarat dr. Călin Tiu.
Congresul Asociației Europene de Chirurgie Endoscopică va începe pe 20 iunie, la Roma, în capitala Italiei, unde dr. Călin Tiu și echipa sa vor fi din nou prezenți.

5031 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

1187 vizualizari
21 mar. 2023 19:11

O nouă campanie de donare de sânge, găzduită de Spitalul SanConfind

De la înființarea sa, din aprilie 2015, Centrul Medical SanConfind de la Poiana Câmpina a găzduit numeroase campanii pentru recoltarea sângelui necesar transfuziilor. Marți, 21 martie 2023, la spitalul din Poiana Câmpina a avut loc o nouă astfel de campanie, la care au participat peste 100 de donatori.

2027 vizualizari
28 feb. 2023 20:16

Un nou chirurg din București se va alătura echipei medicale SanConfind - dr. Mihai Gornea

Din luna martie 2023, un nou chirug din București va colabora cu Centrul Medical SanConfind. Este vorba despre dr. Mihai Gornea, medic primar chirurg, cu competență în chirurgie minim-invazivă, endoscopie digestivă și ecografie abdominală. "Folosind tehnici moderne, minim-invazive, am încercat întotdeauna să ofer pacienților mei maximul de confort postoperator și o recuperare rapidă”, ne mărturisește domnul doctor, care este dornic să facă și la Poiana Câmpina ceea ce a făcut prin toate spitalele unde a lucrat: o chirurgie eficientă, curată, lipsită de complicații, cu dureri și incizii cât mai mici, care să atragă pacienți și să-i construiască o reputație.

Alte stiri recente

108 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

102 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.