Medicul câmpinean Călin Tiu a condus un curs de ecografie chirurgicală în Malta

Sănătate (Categoria articolului)

La finalul lunii trecute, medicul câmpinean Călin Tiu a fost în Malta, unde a condus un curs de ecografie pentru chirurgi.

Cursul s-a desfășurat în cadrul întâlnirii de iarnă a Asociației Europene de Chirurgie Endoscopică și s-a desfășurat în condiții tehnice deosebite, asigurate de gazdele din capitala Maltei. Ca o recunoaștere a importanței cursului susținut de medicul chirurg Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina, ediția viitoare a acestei întâlniri de iarnă va avea loc în România.
”A fost un curs atractiv, dovadă fiind prezența unui număr însemnat de chirurgi din 44 țări, de pe patru continente. În cadrul cursului, am avut ocazia să realizăm și ecografii pe cadavre la Universitatea din capitala Maltei, iar faptul că viitorul curs de iarnă va avea loc în România va fi benefic pentru foarte mulți medici chirurgi, care vor putea afla direct cele mai noi practici în acest domeniu”, ne-a declarat dr. Călin Tiu.
Congresul Asociației Europene de Chirurgie Endoscopică va începe pe 20 iunie, la Roma, în capitala Italiei, unde dr. Călin Tiu și echipa sa vor fi din nou prezenți.

5754 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

1495 vizualizari
29 feb. 2024 20:11

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

2033 vizualizari
03 feb. 2024 19:15

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

Alte stiri recente

346 vizualizari
28 mar. 2024 17:08

Reacție fără precedent a societății Neptun Câmpina, ca răspuns la acuzațiile primarului Alin Moldoveanu privind microhidrocentrala de la Fântâna cu Cireși

Un grup de salariați ai societății Neptun Câmpina ne-au transmis o Scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Este o scrisoare șocantă, pe care o puteți citi în continuare, apoi o să încercăm să explicăm ce a stat la baza acestei reacții fără precedent.

378 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.