HidroPrahova îi anunță pe locuitorii orașului Breaza să nu bea apă de la robinet deoarece "parametrii de potabilitate sunt neconformi". Apa poate fi folosită doar la toaletă. "În eventualitatea folosirii apei pentru consum, aceasta trebuie fiartă în prealabil, timp de 10 minune, apoi răcită", se menționează în anunțul HidroPrahova. Ce se întâmplă, de fapt? Din informațiile noastre, în apa de la Breaza a fost descoperită o bacterie (clostridium perfringens) care produce toxine dăunătoare pentru organismul uman.
Bacteria a fost depistată zilele trecute, când la Breaza a avut loc o avarie pe conducta de transport a microhidrocentralei din care este alimentat rezervorul ce deservește orașul Breaza și comuna Adunați. Atunci apa a fost oprită pentru remedierea avariei, iar pe lângă reparațiile la conductă, HidroPrahova a executat și lucrări de igienizare și spălare a rezervorului. Înainte de reluarea distribuției apei, au fost prelevate probe de apă, care au fost trimise la analize și atunci s-a descoperit existența bacteriei. Potrivit directorului general al HidroPrahova, Adrian Semcu, situația va fi remediată în zilele următoare, când va deveni funcțională noua rețea de apă, prin care orașul Breaza nu va mai fi alimentat din râul Prahova, ci de la Paltinu. În prezent, la rețeaua cea nouă se efectuează probe.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.