La Breaza, apa NU este potabilă! Conține o bacterie periculoasă pentru sănătatea oamenilor

Social (Categoria articolului)

HidroPrahova îi anunță pe locuitorii orașului Breaza să nu bea apă de la robinet deoarece "parametrii de potabilitate sunt neconformi". Apa poate fi folosită doar la toaletă. "În eventualitatea folosirii apei pentru consum, aceasta trebuie fiartă în prealabil, timp de 10 minune, apoi răcită", se menționează în anunțul HidroPrahova. Ce se întâmplă, de fapt? Din informațiile noastre, în apa de la Breaza a fost descoperită o bacterie (clostridium perfringens) care produce toxine dăunătoare pentru organismul uman.

Bacteria a fost depistată zilele trecute, când la Breaza a avut loc o avarie pe conducta de transport a microhidrocentralei din care este alimentat rezervorul ce deservește orașul Breaza și comuna Adunați. Atunci apa a fost oprită pentru remedierea avariei, iar pe lângă reparațiile la conductă, HidroPrahova a executat și lucrări de igienizare și spălare a rezervorului. Înainte de reluarea distribuției apei, au fost prelevate probe de apă, care au fost trimise la analize și atunci s-a descoperit existența bacteriei. Potrivit directorului general al HidroPrahova, Adrian Semcu, situația va fi remediată în zilele următoare, când va deveni funcțională noua rețea de apă, prin care orașul Breaza nu va mai fi alimentat din râul Prahova, ci de la Paltinu. În prezent, la rețeaua cea nouă se efectuează probe.

6262 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Dandoaselea 10.02.2016 14:14 Se face mare tam tam acum de bacteria asta. Dar dupa cum va spuneam mai deunazi acum vreun an si spitalul municipal mustea de asa ceva. Numai ca atunci cazul a fost tratat cu multa *delicatete* si toti care am trecut pe acolo am trait in buna pace cu ea...
  • mariciuc 10.02.2016 16:41 nici la floresti apa nu poate fi bauta nu stiu daca sau facut analize inca

Social

482 vizualizari
18 ian. 2021 21:41

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni la Câmpina.  Asociația a transmis în acest sens următorul comunicat de presă:

2457 vizualizari
18 ian. 2021 13:46

Monumentele istorice ale Câmpinei, înscrise în patrimoniul național și în patrimoniul cultural local

În Lista monumentelor istorice aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii, Câmpina apare la toate cele patru categorii: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public și monumente memoriale sau funerare. Din punct de vedere valoric, aceste monumente sunt incluse în grupa A (cele de valoare națională sau universală) ori în grupa B (cele reprezentative pentru patrimoniul cultural local). 

Alte stiri recente

2698 vizualizari
18 ian. 2021 08:15

Averile și interesele noilor aleși locali din Câmpina

După aproape trei luni de la depunerea jurământului de către noii aleși locali din Câmpina, pe site-ul Primăriei au fost publicate declarațiile de avere și de interese ale celor 19 consilieri locali și ale primarului nou ales, Alin Moldoveanu. Având în vedere că doar doi consilieri locali din precedentul mandat se regăsesc în actuala formulă a administrației câmpinene, am considerat important pentru câmpineni să știe care sunt averile și interesele noilor aleși locali la încpeut de mandat.

2450 vizualizari
18 ian. 2021 06:49

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron Câmpina

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron din municipiul Câmpina, județul Prahova. Pot fi persoane cu sau fără atestat de agent, în cel de-al doilea caz calificarea urmând să se facă în cadrul firmei noastre.