La Breaza, apa NU este potabilă! Conține o bacterie periculoasă pentru sănătatea oamenilor

Social (Categoria articolului)

HidroPrahova îi anunță pe locuitorii orașului Breaza să nu bea apă de la robinet deoarece "parametrii de potabilitate sunt neconformi". Apa poate fi folosită doar la toaletă. "În eventualitatea folosirii apei pentru consum, aceasta trebuie fiartă în prealabil, timp de 10 minune, apoi răcită", se menționează în anunțul HidroPrahova. Ce se întâmplă, de fapt? Din informațiile noastre, în apa de la Breaza a fost descoperită o bacterie (clostridium perfringens) care produce toxine dăunătoare pentru organismul uman.

Bacteria a fost depistată zilele trecute, când la Breaza a avut loc o avarie pe conducta de transport a microhidrocentralei din care este alimentat rezervorul ce deservește orașul Breaza și comuna Adunați. Atunci apa a fost oprită pentru remedierea avariei, iar pe lângă reparațiile la conductă, HidroPrahova a executat și lucrări de igienizare și spălare a rezervorului. Înainte de reluarea distribuției apei, au fost prelevate probe de apă, care au fost trimise la analize și atunci s-a descoperit existența bacteriei. Potrivit directorului general al HidroPrahova, Adrian Semcu, situația va fi remediată în zilele următoare, când va deveni funcțională noua rețea de apă, prin care orașul Breaza nu va mai fi alimentat din râul Prahova, ci de la Paltinu. În prezent, la rețeaua cea nouă se efectuează probe.

5733 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Dandoaselea 10.02.2016 14:14 Se face mare tam tam acum de bacteria asta. Dar dupa cum va spuneam mai deunazi acum vreun an si spitalul municipal mustea de asa ceva. Numai ca atunci cazul a fost tratat cu multa *delicatete* si toti care am trecut pe acolo am trait in buna pace cu ea...
  • mariciuc 10.02.2016 16:41 nici la floresti apa nu poate fi bauta nu stiu daca sau facut analize inca

Social

1250 vizualizari
19 apr. 2019 20:10

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi", un proiect frumos derulat de Grădinița "Iulia Hasdeu" Câmpina

La Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina se derulează un proiect frumos și foarte interesant, izvorât intr-o idee generoasă - "Meseria de părinte se învață în fiecare zi". Joi, 18 aprilie, s-a derulat o nouă etapă din cadrul acestui proiect, eveniment la care au fost prezenți și mai mulți inspectori școlari din cadrul ISJ Prahova, tema acestei activități fiind legată de Sărbătorile Pascale - "Sărbători creștine alături de cei dragi".

1913 vizualizari
19 apr. 2019 18:55

Anul acesta, Procesiunea de Florii nu mai are loc la Câmpina, ci la Ploiești, cu participarea credincioșilor ortodocși din cea mai mare parte a județului

Ani la rând, la Câmpina, în Ajunul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, adică în sâmbăta de dinaintea Floriilor, avea loc tradiționala Procesiune de Florii, un eveniment de mare însemnătate în plan spiritual pentru comunitatea locală. Preoți și măicuțe din Protorieria Câmpina, dar și sute de credincioși participau la această veche și frumoasă tradiție a Bisericii Ortodoxe, care arată legătura dintre Sâmbăta Învierii lui Lazăr și Sâmbăta Mare a coborârii Domnului în mormânt, culminând cu Duminica Învierii Mântuitorului.

Alte stiri recente

481 vizualizari
19 apr. 2019 21:42

Sunteți invitați să intrați în lumea "Pony Show", pe Domeniul Cantacuzino, de ziua tuturor copiilor

În perioada 31 mai - 2 iunie 2019, pe Domeniul Cantacuzino de la Florești va avea loc cea de-a treia ediție a Karpatia Pony Show, un spectacol ecvestru destinat în special familiilor cu copii, dar și tuturor iubitorilor de natură și de frumos. Karpatia Pony Show 2019 va duce mai departe succesul edițiilor anterioare pe perioada a trei zile de concursuri și show-uri desfășurate pe două arene.

1623 vizualizari
19 apr. 2019 18:51

Liga A Prahova, etapa a 23-a. Rezultate și clasament

Vineri după-amiază a început etapa a 23-a din Liga A Prahova cu partida de la Boldești, dintre Petrolistul și CS Cornu. Iată rezultatul partidei de la Boldești: