Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

Actualitate (Categoria articolului)

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

Ulterior, am încercat să ne interesăm de ce se ajunge la această situație, pe care câmpineanul Cătălin Angheloiu, care locuiește pe această stradă și ne-a trimis imaginile cu pricina, ne-a precizat că se întâmplă la fiecare ploaie.
Ceea ce am aflat este extrem de grav și poate fi începutul unei povești fără sfârșit. Conform autorului imaginilor, analizând motivele care au dus la producerea acestor inundații acum, ”totul a început în urmă cu vreo 20 de ani, când primar era Gheorghe Tudor. Strada nu era asfaltată... A fost asfaltată și apoi am solicitat racordarea la canalizare. Am fost racordați de primărie la rețeaua de canalizare pluvială, introdusă înainte de asfaltare. Ni s-a spus că e provizoriu, dar așa a rămas până în zilele noastre. Acum, odată cu noua lucrare, practic, a fost blocat racordul nostru de reziduuri menajere la rețeaua de canalizare pluvială și de aici au început să apară problemele noastre. Noi vrem să rezolvăm în mod onest această situație, iar soluția pe care ne-o vor indica autoritățile - Primărie, HidroPrahova, pe aceea o vom accepta”, ne-a declarat Cătălin Angheloiu, care locuiește pe această stradă.
Din aceeași discuție am mai aflat că sunt multe familii pe această stradă în aceeași situație, adică racordate pentru reziduurile menajere la canalizarea pluvială. Iar situația s-ar repeta, din sursele noastre, și pe alte străzi din Câmpina, unde s-au realizat lucrări de canalizare pluvială și asfaltare fără a exista și canalizare menajeră atât în mandatul lui Gheorghe Tudor (2000-2004), cât și în numeroasele mandate ale lui Horia Tiseanu (2004-2020). Conform unor surse, ar fi câteva zeci de străzi din Câmpina, cu sute de gospodării aflate în această situație. Un adevărat dezastru ecologic, care se produce în Câmpina, cu știința administrațiiilor locale trecute, de foarte mulți ani. Și vorbim de un dezastru ecologic, pentru că, în general, canalizarea pluvială ajunge în râul Prahova! Să mai întrebăm cine răspunde...

3366 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 15.08.2022 13:21 Deci ”onor” cetățenii ăștia deversează propriul rahat în canalizarea pluvială iar apoi fac scandal că ploaia le inundâ curțile? Tipic romămesc, îți este și silă să mai zici ceva!🤑
  • Alex 17.08.2022 08:49 Da sigur. Si aleea silviculturii face la fel, dar pentru ca asa s-au facut lucrările. Ai spitalul Voila arunca rahatul in pârâul din padure… pe vremuri padure ca acum toaca la ea ca la ceapa Romsilva asta…

Actualitate

1590 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

2631 vizualizari
22 feb. 2024 18:48

De Cartea Recordurilor. Un câmpinean aflat la volan a fost prins de trei ori într-o zi din ce în ce mai băut... A treia oară a fost reținut de polițiști!

1 comentarii

Un câmpinean are toate șansele să intre în Cartea Recordurilor, după ce în cursul zilei de miercuri, 21 februarie, aflându-se la volan în municipiul Ploiești a fost oprit de trei ori la rând de polițiști, aceștia constatând de fiecare dată că era din ce în ce mai băut!

Alte stiri recente

762 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, NU voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

2 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.

333 vizualizari
22 feb. 2024 17:22

Anunţ finalizare proiect “Modernizare și dotare gradiniță în comuna Poiana Câmpina, județul Prahova”

COMUNA POIANA CÂMPINA, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului “Modernizare și dotare gradiniță în comuna Poiana Câmpina, județul Prahova”, cod SMIS 124625.