În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.
Ulterior, am încercat să ne interesăm de ce se ajunge la această situație, pe care câmpineanul Cătălin Angheloiu, care locuiește pe această stradă și ne-a trimis imaginile cu pricina, ne-a precizat că se întâmplă la fiecare ploaie.
Ceea ce am aflat este extrem de grav și poate fi începutul unei povești fără sfârșit. Conform autorului imaginilor, analizând motivele care au dus la producerea acestor inundații acum, ”totul a început în urmă cu vreo 20 de ani, când primar era Gheorghe Tudor. Strada nu era asfaltată... A fost asfaltată și apoi am solicitat racordarea la canalizare. Am fost racordați de primărie la rețeaua de canalizare pluvială, introdusă înainte de asfaltare. Ni s-a spus că e provizoriu, dar așa a rămas până în zilele noastre. Acum, odată cu noua lucrare, practic, a fost blocat racordul nostru de reziduuri menajere la rețeaua de canalizare pluvială și de aici au început să apară problemele noastre. Noi vrem să rezolvăm în mod onest această situație, iar soluția pe care ne-o vor indica autoritățile - Primărie, HidroPrahova, pe aceea o vom accepta”, ne-a declarat Cătălin Angheloiu, care locuiește pe această stradă.
Din aceeași discuție am mai aflat că sunt multe familii pe această stradă în aceeași situație, adică racordate pentru reziduurile menajere la canalizarea pluvială. Iar situația s-ar repeta, din sursele noastre, și pe alte străzi din Câmpina, unde s-au realizat lucrări de canalizare pluvială și asfaltare fără a exista și canalizare menajeră atât în mandatul lui Gheorghe Tudor (2000-2004), cât și în numeroasele mandate ale lui Horia Tiseanu (2004-2020). Conform unor surse, ar fi câteva zeci de străzi din Câmpina, cu sute de gospodării aflate în această situație. Un adevărat dezastru ecologic, care se produce în Câmpina, cu știința administrațiiilor locale trecute, de foarte mulți ani. Și vorbim de un dezastru ecologic, pentru că, în general, canalizarea pluvială ajunge în râul Prahova! Să mai întrebăm cine răspunde...
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse marți seară pe Strada I.H. Rădulescu, în apropiere de intersecția cu Aleea Mărului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.