Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

Actualitate (Categoria articolului)

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

Ulterior, am încercat să ne interesăm de ce se ajunge la această situație, pe care câmpineanul Cătălin Angheloiu, care locuiește pe această stradă și ne-a trimis imaginile cu pricina, ne-a precizat că se întâmplă la fiecare ploaie.
Ceea ce am aflat este extrem de grav și poate fi începutul unei povești fără sfârșit. Conform autorului imaginilor, analizând motivele care au dus la producerea acestor inundații acum, ”totul a început în urmă cu vreo 20 de ani, când primar era Gheorghe Tudor. Strada nu era asfaltată... A fost asfaltată și apoi am solicitat racordarea la canalizare. Am fost racordați de primărie la rețeaua de canalizare pluvială, introdusă înainte de asfaltare. Ni s-a spus că e provizoriu, dar așa a rămas până în zilele noastre. Acum, odată cu noua lucrare, practic, a fost blocat racordul nostru de reziduuri menajere la rețeaua de canalizare pluvială și de aici au început să apară problemele noastre. Noi vrem să rezolvăm în mod onest această situație, iar soluția pe care ne-o vor indica autoritățile - Primărie, HidroPrahova, pe aceea o vom accepta”, ne-a declarat Cătălin Angheloiu, care locuiește pe această stradă.
Din aceeași discuție am mai aflat că sunt multe familii pe această stradă în aceeași situație, adică racordate pentru reziduurile menajere la canalizarea pluvială. Iar situația s-ar repeta, din sursele noastre, și pe alte străzi din Câmpina, unde s-au realizat lucrări de canalizare pluvială și asfaltare fără a exista și canalizare menajeră atât în mandatul lui Gheorghe Tudor (2000-2004), cât și în numeroasele mandate ale lui Horia Tiseanu (2004-2020). Conform unor surse, ar fi câteva zeci de străzi din Câmpina, cu sute de gospodării aflate în această situație. Un adevărat dezastru ecologic, care se produce în Câmpina, cu știința administrațiiilor locale trecute, de foarte mulți ani. Și vorbim de un dezastru ecologic, pentru că, în general, canalizarea pluvială ajunge în râul Prahova! Să mai întrebăm cine răspunde...

2824 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 15.08.2022 13:21 Deci ”onor” cetățenii ăștia deversează propriul rahat în canalizarea pluvială iar apoi fac scandal că ploaia le inundâ curțile? Tipic romămesc, îți este și silă să mai zici ceva!🤑
  • Alex 17.08.2022 08:49 Da sigur. Si aleea silviculturii face la fel, dar pentru ca asa s-au facut lucrările. Ai spitalul Voila arunca rahatul in pârâul din padure… pe vremuri padure ca acum toaca la ea ca la ceapa Romsilva asta…

Actualitate

1451 vizualizari
29 sept. 2022 20:01

Accident pe Strada Republicii, din Câmpina. Un pieton a fost lovit de o mașină

UPDATE - Victima accidentului este o femeie de 68 ani, care a fost transportată la spital. Conducătorul autoturismului care a produs accidentul este un bărbat de 32 ani. Atât șoferul, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cursul serii de joi, 29 septembrie, în apropierea orei 20, pe Strada Republicii, din Câmpina, a avut loc un accident rutier.

2191 vizualizari
29 sept. 2022 15:14

Târgul de Toamnă de la Breaza va avea loc în perioada 13-16 octombrie

Consiliul Local Breaza a stabilit ca Târgul de Toamnă de la Breaza să aibă loc în acest an în perioada 13-16 octombrie, în același loc ca și la precedentele ediții - Strada Ocinei și străduțele adiacente, Parcul Brâncoveanu, Strada Republicii (zona intersecției cu Strada Ocinei).

Alte stiri recente

425 vizualizari
29 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Programul și delegările

La finalul acestei săptămâni, de vineri după-amiază și până duminică la prânz sunt programate jcurile etapei a 9-a din Liga A Prahova, la fotbal. Iată programul și delegările:

1680 vizualizari
28 sept. 2022 20:11

Două handbaliste de la CS Câmpina, în vederile lotului național de cadete

În perioada 19-28 septembrie, Federația Română de Handbal a organizat, în cadrul "Programului Plan Talent", acțiuni de selecție pentru sportive născute 2008-2009, în vederea formării lotului național de cadete, acțiuni desfășurate în opt centre din țară.