Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

Actualitate (Categoria articolului)

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

Ulterior, am încercat să ne interesăm de ce se ajunge la această situație, pe care câmpineanul Cătălin Angheloiu, care locuiește pe această stradă și ne-a trimis imaginile cu pricina, ne-a precizat că se întâmplă la fiecare ploaie.
Ceea ce am aflat este extrem de grav și poate fi începutul unei povești fără sfârșit. Conform autorului imaginilor, analizând motivele care au dus la producerea acestor inundații acum, ”totul a început în urmă cu vreo 20 de ani, când primar era Gheorghe Tudor. Strada nu era asfaltată... A fost asfaltată și apoi am solicitat racordarea la canalizare. Am fost racordați de primărie la rețeaua de canalizare pluvială, introdusă înainte de asfaltare. Ni s-a spus că e provizoriu, dar așa a rămas până în zilele noastre. Acum, odată cu noua lucrare, practic, a fost blocat racordul nostru de reziduuri menajere la rețeaua de canalizare pluvială și de aici au început să apară problemele noastre. Noi vrem să rezolvăm în mod onest această situație, iar soluția pe care ne-o vor indica autoritățile - Primărie, HidroPrahova, pe aceea o vom accepta”, ne-a declarat Cătălin Angheloiu, care locuiește pe această stradă.
Din aceeași discuție am mai aflat că sunt multe familii pe această stradă în aceeași situație, adică racordate pentru reziduurile menajere la canalizarea pluvială. Iar situația s-ar repeta, din sursele noastre, și pe alte străzi din Câmpina, unde s-au realizat lucrări de canalizare pluvială și asfaltare fără a exista și canalizare menajeră atât în mandatul lui Gheorghe Tudor (2000-2004), cât și în numeroasele mandate ale lui Horia Tiseanu (2004-2020). Conform unor surse, ar fi câteva zeci de străzi din Câmpina, cu sute de gospodării aflate în această situație. Un adevărat dezastru ecologic, care se produce în Câmpina, cu știința administrațiiilor locale trecute, de foarte mulți ani. Și vorbim de un dezastru ecologic, pentru că, în general, canalizarea pluvială ajunge în râul Prahova! Să mai întrebăm cine răspunde...

3402 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 15.08.2022 13:21 Deci ”onor” cetățenii ăștia deversează propriul rahat în canalizarea pluvială iar apoi fac scandal că ploaia le inundâ curțile? Tipic romămesc, îți este și silă să mai zici ceva!🤑
  • Alex 17.08.2022 08:49 Da sigur. Si aleea silviculturii face la fel, dar pentru ca asa s-au facut lucrările. Ai spitalul Voila arunca rahatul in pârâul din padure… pe vremuri padure ca acum toaca la ea ca la ceapa Romsilva asta…

Actualitate

1078 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1123 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

883 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

393 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.