CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Transparenţa, comunicarea şi asumarea responsabilității, probleme mari în Primăria Câmpina

- Actualitate -

Transparenţa, comunicarea şi asumarea responsabilității, probleme mari în Primăria Câmpina

Sunt câțiva ani buni de când în Primăria Câmpina lucrurile nu mai merg deloc bine. S-au acumulat multe tensiuni, multe probleme, a apărut o stare generală de neîncredere, de suspiciune, iar toate acestea se reflectă, normal, în activitatea instituției și în relația cu cetățeanul. Lipsa transparenței în actul decizional, comunicarea dezastruoasă și neasumarea responsabilității începând cu cel mai înalt nivel - acestea sunt trei dintre marile probleme ale Primăriei Câmpina.

Transparenţa în actul decizional este „sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire”. Transparenţa, în sens larg, se referă la accesul liber la informaţie de orice fel, la posibilitatea de a opta sub orice formă, la participarea cetățenilor la procesul de luare a deciziilor. Sigur, vorbim acum de lucruri sfinte în condițiile în care, la Primăria Câmpina, chiar și cei ce vin în audiență sunt triați, nu intră orice și nu cu orice problemă. Cum să avem pretenția ca omul de rând să știe ce se întâmplă în Primărie, când inclusiv consilierii locali au dificultăți cu aflarea unor informații. De presă, nici nu mai vorbim. La presa rea nu spunem nimic, la presa bună spunem doar ce vrem. Și cum să avem pretenția ca omul de rând să afle stadiul unei lucrări, justificarea unor cheltuieli sau explicația pentru greșelile făcute la un proiect sau la executarea unei investiții (iar greșeli au tot fost, mai ales în ultimii ani), când primarul localității nici raportul anual de activitate nu și-l depune, deși legea îl obligă. Iar consilierii locali sunt în aceeși situație.

Comunicarea dezastruoasă la nivel de percepţie publică este în mare parte rodul lipsei totale de transparenţă. În mileniul III, în care există atâtea posibilităţi de comunicare în timp real cu oamenii, la Primăria Câmpina dăm înapoi în loc să mergem înainte. Există un site al Primăriei, plătit din banii câmpinenilor, unde sunt secţiuni neactualizate de ani de zile. Astfel, spre a da numai câteva exemple, din secţiunea „Viaţa sportivă” aflăm că avem pistă de motocros şi cluburi de fotbal (Unirea, FCM), dar acestea nu mai există de ani de zile. Penibilă este şi situaţia de la secţiunea „Învăţământ”, de unde aflăm că „noua clădire a Şcolii Generale nr. 2 va fi finalizată în anul 2007 şi va purta numele Şcoala Centrală”. (Aveți atașate poze de pe site). 
Există un ziar al Primăriei, care pe site-ul instituţiei nu mai apare din octombrie 2016, adică de un an. De asemenea, Primăria Câmpina este repetentă la capitolul comunicare şi pe reţelele de socializare, acolo unde alte primării comunică permanent cu cetățenii. Cât despre conferinţe de presă la Primăria Câmpina, nu ne amintim de așa ceva în ultimii 3-4 ani.

În fine, despre responsabilitate. Nimeni din Primărie nu este vinovat niciodată de nimic. Întotdeauna, de vină este cetățeanul, care nu înțelege cât muncesc oamenii din administrația locală, cu câte probleme se confruntă ei, cât stres este pe capul lor. Înțelegem de ce se întâmplă asta. L-a auzit cineva vreodată pe primarul Horia Tiseanu asumându-și răspunderea pentru o greșeală sau un eșec a/al instituției pe care o conduce, atenție, din 2004? În aceste condiții, normal că și subordonații săi procedează la fel. Este adevărat, din cauza celor mulți care nu ar fi avut ce căuta într-o primărie, au de suferit și cei (puțini) care chiar muncesc, sunt serioși și conștiincioși. Pentru că, da, în Primăria Câmpina avem și oameni foarte buni, poate pe nedrept puși în umbră de multiplele probleme ale instituției. 
Ar mai fi multe de spus, dar ne oprim, deocamdată, aici. Cine vrea să înţeleagă, înţelege oricum. Cine trebuie să înțeleagă, va reacționa ca de obicei și va da vina pe CampinaTV.ro că nu are ce scrie.


12 Oct 2017 12:44 6785 vizualizari



Comentarii






  • 13.10.2017 07:36 Sanda Relatia cu cetateanul este, in opinia mea, cea mai mare problema a Primariei. Nu se poate sa vrei sa te inscri in audienta la primar si sa nu te primeasca de la poarta, acolo ude completezi un formular. Mi se pare strigator la cer! I-am spus doamnei respective ca nu vine nimeni ca nu are ce face acasa, ci avem probleme importante de solutionat si venim la primar ca la o ultima instanta! Din pacate, nu este singurul exemplu, dar mi se pare revoltator la ce s-a ajuns! Ii anunt de pe acum pe domnii Tiseanu si Pitigoi ca la fel vor fi primiti cand vor veni in campania electorala la usa mea!
  • 12.10.2017 21:40 Misu Transparenta si comunicarea sunt capitole la care Tiseanu si primaria sunt repetenti! In schimb, stau foarte bine la cumpararea de masini si la... dosare la DNA!
471 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2552 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2664 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1503 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV