Masivă alunecare de teren la Azuga. 130 persoane au fost evacuate

Social (Categoria articolului)

Pe Strada Umbroasă din localitatea Azuga s-a produs, vineri seară, o alunecare de teren extrem de puternică, suprafața afectată fiind de aproximativ 10.000 mp. Alunecarea de teren nu a ajuns la locuințe, dar preventiv autoritățile au luat decizia de a evacua familiile din zonă, în total 130 persoane. 17 pompieri militari s-au aflat, seara trecută, la fața locului pentru a supraveghea zona și pentru a interveni pe cursul pârâului Azuga a cărui albie a fost blocată de pâmânt și copaci.

Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, familiile evacuate au fost duse temporar în sala de sport din localitate, autoritățile făcând demersuri pentru cazarea lor la una sau două unități hoteliere din Azuga, unde să aibă asigurată și hrana. Până la urmă, 40 de persoane, femei și copii, au fost cazate la o pensiune, alte persoane au rămas la sala de sport, iar altele au optat să meargă la rude. În noaptea de vineri spre sâmbătă, pompierii militari au acționat cu motopompe pentru evacuarea apei din amonte spre aval, pentru că, după cum spuneam, albia a fost blocată în zona alunecării de teren, formându-se aici un baraj, apa inundând strada și gospodăriile oamenilor. Pe timpul nopții, casele localnicilor au fost păzite de polițiști. Sâmbătă dimineață, echipaje mixte formate din pompieri, lucrători de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Prahova, Direcția Silvică și Agenția pentru Protecția Mediului au intervenit cu utilaje specifice pentru degajarea albiei pârâului și eliberarea cursului apei.
La locul producerii alunecării de teren s-a aflat, vineri seară, și prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, alături de reprezentanții ISU, Jandarmeriei și Apelor Române. Potrivit informațiilor furnizate de Prefectură, zona în care s-a produs alunecarea de teren nu este una cunoscută ca fiind predispusă unor astfel de fenomene. Pericolul avansării alunecării de teren există în continuare, iar cel mai mare risc este acela ca alunecarea de teren să afecteze casele locuitorilor de pe Strada Umbroasă. Sâmbătă, autoritățile locale și județene au început să cerceteze cauzele care au dus la acest dezastru și să facă o estimare a pagubelor produse până acum. Terenul pe care s-a produs alunecarea aparține Casei Regale a României.

(Foto și video - ISU Prahova)

6497 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2842 vizualizari
12 apr. 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

1740 vizualizari
07 apr. 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

Alte stiri recente

195 vizualizari
16 apr. 2024 21:25

Copiii de la Sportul Câmpina sunt îmbrăcați de la Ave Diana

Echipele de juniori de la clubul Sportul Câmpina au primit zilele trecute rânduri noi de echipament. Copiii au fost foarte încântați de un echipament nou, pe care îl vor purta cu mândrie la următoarele lor meciuri.

304 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

1 comentarii

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.