Campanie electorală pentru prezidențiale, fără actualul locatar de la Cotroceni

Politică (Categoria articolului)

(P) Într-o democrație reală, o campanie electorală se caracterizează prin întâlniri ale candidaților cu cetățenii, cu electoratul, dar și prin dezbateri între candidați. Dezbateri electorale, pe programe, pe idei, cu argumente. Candidații celor mai importante și cunoscute partide au mers în campanie prin țară, s-au întâlnit cu oamenii, s-au expus, au vorbit, au răspuns întrebărilor, au fost acolo, în mijlocul electoratului. Viorica Dăncilă, Dan Barna, Theodor Paleologu, Mircea Diaconu. Klaus Iohhanis, nu. Actualul președinte nu a coborât în mijlocul mulțimii, s-a întâlnit doar cu activul de partid, cu oamenii lui din PNL și atât.

Ceilalți, oamenii de rând, nu au avut plăcerea să-l întâlnească pe președintele în exercițiu, nu au avut ocazia să-i adreseze întrebări sau să-i asculte mesajul. Klaus Iohannis ignoră electoratul deși, dintre toți candidații, el este cel care avea obligația să vină în fața românilor să își apere mandatul. Este o lipsă de respect față de electoratul care l-a ales pentru că, atunci, în 2014, nu l-au ales doar liberalii și democrații (Alianța Creștin Liberală), au fost mulți alți români care i-au dat votul și pe care acum îi ignoră. De asemenea, Klaus Iohannis refuză să participe la dezbateri electorale cu contracandidații săi. Fuga de dezbatere este absolut inacceptabilă și descalificantă. Dezbaterea electorală există în orice democrație, atât înaintea primului tur de scrutin, cât și în campania dinaintea celui de-al doiea tur al alegerilor. Un candidat important, care refuză o dezbatere, fie se vede deja câștigător, deși nu a primit, încă, votul electoratului, fie se teme de o confruntare directă cu oponenții săi politici. În democrația din România post-decembristă, așa fragilă cum a fost ea, nu au mai existat astfel de situații. Până și Ion Iliescu a participat la o dezbatere electorală cu Ion Rațiu și Radu Câmpeanu, în 1990, iar de atunci încoace, dezbaterile electorale nu au lipsit în campaniile prezidențiale. Dar iată că se întâmplă acum, la 30 de ani de la revoluție, cu un președinte care refuză dezbaterea pe care i-ar impune-o respectul față de democrație și față de alegători!
(Publicitate electorală, articol publicat la solicitarea PSD)

4077 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

1749 vizualizari
21 feb. 2023 10:37

PMP Câmpina nu este de acord cu donarea, către Parohia "Nașterea Maicii Domnului", a unui teren de pe Strada Buciumului

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 22 februarie 2023, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect privind darea în folosință gratuită a unui teren de pe Strada Buciumului către Parohia Nașterea Maicii Domnului din Cartierul Voila. Este vorba de un teren de 2.290 mp, învecinat cu Casa Parohială. Legat de acest proiect, președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, ne-a transmis un punct de vedere pe care îl redăm integral.

1848 vizualizari
16 feb. 2023 21:20

Horațiu Zăgan, despre acuzele aduse de Florin Marcu: ”Nu au nicio legătură cu realitatea”

La finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc miercuri, 15 februarie, consilierul Florin Marcu l-a acuzat pe Horațiu Zăgan că este într-un conflict de interese și l-a amenințat cu... ANI.

Alte stiri recente

119 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

106 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.