Peste 10 milioane lei s-au încasat la bugetul Câmpinei, de la populație și firme, în prima jumătate a anului

Actualitate (Categoria articolului)

Spre deosebire de anii precedenți, primul termen de plată pentru taxele și impozitele locale a fost prelungit, anul acesta, de la 31 martie la 30 iunie. Decizia a fost luată, vă reamintim, de Ministerul Finanțelor Publice, din cauza numeroaselor erori apărute în noul Cod Fiscal.

Așadar, până la primul termen scadent (30 iunie 2016), la nivelul municipiului Câmpina, din taxe și impozite locale s-au încasat 10.265.783 lei, adică peste 100 de miliarde de lei vechi. Potrivit datelor furnizate de Primăria Câmpina, persoanele fizice au plătit 4.689.547 lei, ceea ce reprezintă un grad de colectare a impozitelor de 53,75%. În cazul agenților economici, s-au încasat 5.576.236 lei, adică 55,60% din suma totală pe care firmele câmpinene o au de achitat. Sunt procente bune, puțin mai mari decât cele din perioada similară a anilor precedenți. Asta, în condițiile în care atât populația, cât și societățile comerciale se confruntă în continuare cu destule probleme financiare. 
S-au încasat sume importante la bugetul local și datorită bonificației de 10% acordate persoanelor fizice pentru achitarea integrală a impozitelor pe terenuri, locuințe și mașini până la primul termen scadent, dar o contribuție a avut-o și o altă facilitate acordată de Consiliul Local tuturor contribuabililor, persoane fizice și juridice. Este vorba despre anularea a 73,3% din majorările de întârziere aferente restanțelor din anii precedenți  în cazul celor care și-au achitat obligațiile fiscale până la primul termen scadent.

5468 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

4282 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

1 comentarii

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

3226 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

1 comentarii

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

170 vizualizari
17 apr. 2024 21:24

Rezultate excepționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina în prima zi a Campionatului Național de Înot

La Complexul Olimpic de Natație de la Otopeni se desfășoară, în perioada 17-21 aprilie 2024, Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori I-II, competiție organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. În prima zi a întrecerilor, sportivii de la Clubul Barracuda Câmpina, antrenați de Gabriel Cojocaru, au obținut rezultate extraordinare.

177 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).