Spre deosebire de anii precedenți, primul termen de plată pentru taxele și impozitele locale a fost prelungit, anul acesta, de la 31 martie la 30 iunie. Decizia a fost luată, vă reamintim, de Ministerul Finanțelor Publice, din cauza numeroaselor erori apărute în noul Cod Fiscal.
Așadar, până la primul termen scadent (30 iunie 2016), la nivelul municipiului Câmpina, din taxe și impozite locale s-au încasat 10.265.783 lei, adică peste 100 de miliarde de lei vechi. Potrivit datelor furnizate de Primăria Câmpina, persoanele fizice au plătit 4.689.547 lei, ceea ce reprezintă un grad de colectare a impozitelor de 53,75%. În cazul agenților economici, s-au încasat 5.576.236 lei, adică 55,60% din suma totală pe care firmele câmpinene o au de achitat. Sunt procente bune, puțin mai mari decât cele din perioada similară a anilor precedenți. Asta, în condițiile în care atât populația, cât și societățile comerciale se confruntă în continuare cu destule probleme financiare.
S-au încasat sume importante la bugetul local și datorită bonificației de 10% acordate persoanelor fizice pentru achitarea integrală a impozitelor pe terenuri, locuințe și mașini până la primul termen scadent, dar o contribuție a avut-o și o altă facilitate acordată de Consiliul Local tuturor contribuabililor, persoane fizice și juridice. Este vorba despre anularea a 73,3% din majorările de întârziere aferente restanțelor din anii precedenți în cazul celor care și-au achitat obligațiile fiscale până la primul termen scadent.
Marți seară, în jurul orei 23.00, în Prahova a avut loc un accident rutier terifiant, în urma căruia doi tineri - șoferul de 27 ani și pasagerul de 26 ani - și-au pierdut viața.
La finalul mandatului trecut, Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care se repartizau spațiile locative din blocurile sociale de pe străzile Petrolistului și Năsăud, construite cu fonduri europene, prin Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate.
În rectificarea bugetului local al municipiului Câmpina, care se va afla pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local din 13 decembrie 2024, a fost inclusă suma de 150.000 lei pentru întocmirea DTAD (documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de demolare) și realizarea efectivă a lucrărilor de demolare a fostului cinematograf.
10 decembrie 2024 va rămâne în istorie ca fiind data la care a fost pus la pământ ultimul pilon al podului feroviar de peste DN1 și râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina.