CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.soceram.ro/

Costul standard per elev crește, în 2018, de la 3.740 lei la 4.413 lei

- Social -

Costul standard per elev crește, în 2018, de la 3.740 lei la 4.413 lei

În ședința din această după-amiază, Guvernul a adoptat o hotărâre potrivit căreia costul standar per elev/preșcolar pentru învățământul preuniversitar de stat, particular și confesional acreditat, în 2018, va crește de la 3.740 lei la 4.413 lei. După cum știți, finanțarea unei unități de învățământ se face în funcție de acest cost standard, adică, practic, în funcție de numărul de elevi.

Costul standard per elev se aplică pentru cheltuielile cu salariile, pentru sporuri, indemnizații și alte drepturi salariale în bani, precum și contribuțiile aferente acestora. Tot de la 1 ianuarie 2018 va crește și costului standard pentru fiecare elev/preșcolar privind cheltuielile cu pregătirea profesională, cheltuielile cu evaluarea periodică a elevilor, precum și cheltuielile prevăzute la articolul bugetar „Bunuri și servicii”, de la 330 de lei la 355 de lei. Majorarea costului standard pentru fiecare elev/preșcolar pentru învăţământul preuniversitar de stat, particular şi confesional acreditat, precum și pentru învățământul profesional, are loc în condițiile creșterii salariilor în sistemul de învățământ.


28 Dec 2017 17:16 6353 vizualizari


Comentarii






  • 30.12.2017 12:21 Laurentiu Voicu Nu e de glumit.Nu se rezuma totul la a invata la CNNG.Nu este o rusine sa stii o meserie.Lasa de dorit relatiile liceelor cu agentii economici,relatiile celor care vin la AJOFM sa caute un loc de munca,relatiile angajator-angajat.Nu este drept ca oameni cu experienta sa fie platiti cu minimul pe economie,sa se faca contracte pe 3 luni sau la negru si apoi sa te arunce patronu la ghena de gunoi invocand motive puerile.Un agent economic daca vrea forta de munca calificata sa plateasca un liceu tehnic timp de 3 ani profesorii,sa faca contract cu elevul minim 3 ani,apoi sa ceara pretentii absurde si sa respecte angajatii.Rog campinenii si cei din zonele vecine a evita sau a fi circumpspecti in legatura cu desele anunturi de angajare in Campina si imprejurimi.A nu se uita si lehamitea bugetarilor de la fortele de munca care numai ajutor nu ofera celor ce treg pragul.Intelectualii campineni sunt prin Bucuresti si prin tari straine,nici prin parcurile alea multe si neingrijite nu poti face sport ca sar caini maidanezi din boscheti.De evitat zona pietei si Bulevardul in cursul zilei,politia nu vede dubiosii,cersetorii,boschetarii.Politia este la plural,Municipala si Locala insa INEXISTENTA LA DATORIE.
  • 29.12.2017 18:41 Feher Andrei Toţi factorii importanţi din societatea românescă sunt preocupaţi de calitatea educaţiei! Unele şcoli încet se desfiinţează pentru că depăşesc costurile per elev. Şcolile de top (artificial de top, pentru că acolo vor să-şi înscrie copii majoritatea părinţilor, şcoli la care fiecare elev pe lângă profesorul de la clasă are aproape la fiecare materie profesor particular!. Atunci unde este valoarea rală a acelei şcoli?) Conform legii învăţământului o clasă trebuie să aibă maxim 28 de elevi. O clasă care începe cu un efectiv de 28 de elevi după 4 ani rămâne cu aproximativ 20 de elevi. Scădere datorată abandonului şcolar, unii pleacă în străinătate iar alţii rămân repetenţi. Deci numărul de 20 de elevi nu mai este suficient pentru încadrarea clasei pe costul alocat de la buget. Ca la noi la nimeni în scolile de top se formează clase cu efective de peste 35-36 de elevi. Aceste şcoli nu au probleme cu costul per elev. Cer aprobare pentru suplimentare de locuri şi li se aprobă. Ce calitate poate avea o oră al unui profesor dacă efectivul de elevi în clasă este de 36 faţă de 23-24 sau chiar 17? Şi atunci despre ce vorbim?
Vremea
https://trafic.ro/registersite/b3952e459b72419187c0c3eec5e715d7
http://www.spitalcampina.ro/
http://floricon.ro/
https://elstargroup.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
486 vizualizari 03 Jul 2025 10:15 În Poiana Câmpina vor fi amplasate șase containere pentru colectarea deșeurilor textile

În Poiana Câmpina vor fi amplasate șase containere pentru colectarea deșeurilor textile

Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.

citeste mai mult
615 vizualizari 02 Jul 2025 20:59 Mierea din Provița de Jos - produsul local care cucerește gusturile

Mierea din Provița de Jos - produsul local care cucerește gusturile

În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.

citeste mai mult
407 vizualizari 01 Jul 2025 21:54 Tineri din șapte țări au venit la Câmpina pentru a învăța cum să protejeze apa și viitorul planetei

Tineri din șapte țări au venit la Câmpina pentru a învăța cum să protejeze apa și viitorul planetei

Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.

citeste mai mult
3210 vizualizari 01 Jul 2025 21:24 Povestea unui monument aflat la doi pași de Câmpina - Crucea Domnitorului de la Melicești

Povestea unui monument aflat la doi pași de Câmpina - Crucea Domnitorului de la Melicești

În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2025 Câmpina TV