CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Costul standard per elev crește, în 2018, de la 3.740 lei la 4.413 lei

- Social -

Costul standard per elev crește, în 2018, de la 3.740 lei la 4.413 lei

În ședința din această după-amiază, Guvernul a adoptat o hotărâre potrivit căreia costul standar per elev/preșcolar pentru învățământul preuniversitar de stat, particular și confesional acreditat, în 2018, va crește de la 3.740 lei la 4.413 lei. După cum știți, finanțarea unei unități de învățământ se face în funcție de acest cost standard, adică, practic, în funcție de numărul de elevi.

Costul standard per elev se aplică pentru cheltuielile cu salariile, pentru sporuri, indemnizații și alte drepturi salariale în bani, precum și contribuțiile aferente acestora. Tot de la 1 ianuarie 2018 va crește și costului standard pentru fiecare elev/preșcolar privind cheltuielile cu pregătirea profesională, cheltuielile cu evaluarea periodică a elevilor, precum și cheltuielile prevăzute la articolul bugetar „Bunuri și servicii”, de la 330 de lei la 355 de lei. Majorarea costului standard pentru fiecare elev/preșcolar pentru învăţământul preuniversitar de stat, particular şi confesional acreditat, precum și pentru învățământul profesional, are loc în condițiile creșterii salariilor în sistemul de învățământ.


28 Dec 2017 17:16 6118 vizualizari



Comentarii






  • 30.12.2017 12:21 Laurentiu Voicu Nu e de glumit.Nu se rezuma totul la a invata la CNNG.Nu este o rusine sa stii o meserie.Lasa de dorit relatiile liceelor cu agentii economici,relatiile celor care vin la AJOFM sa caute un loc de munca,relatiile angajator-angajat.Nu este drept ca oameni cu experienta sa fie platiti cu minimul pe economie,sa se faca contracte pe 3 luni sau la negru si apoi sa te arunce patronu la ghena de gunoi invocand motive puerile.Un agent economic daca vrea forta de munca calificata sa plateasca un liceu tehnic timp de 3 ani profesorii,sa faca contract cu elevul minim 3 ani,apoi sa ceara pretentii absurde si sa respecte angajatii.Rog campinenii si cei din zonele vecine a evita sau a fi circumpspecti in legatura cu desele anunturi de angajare in Campina si imprejurimi.A nu se uita si lehamitea bugetarilor de la fortele de munca care numai ajutor nu ofera celor ce treg pragul.Intelectualii campineni sunt prin Bucuresti si prin tari straine,nici prin parcurile alea multe si neingrijite nu poti face sport ca sar caini maidanezi din boscheti.De evitat zona pietei si Bulevardul in cursul zilei,politia nu vede dubiosii,cersetorii,boschetarii.Politia este la plural,Municipala si Locala insa INEXISTENTA LA DATORIE.
  • 29.12.2017 18:41 Feher Andrei Toţi factorii importanţi din societatea românescă sunt preocupaţi de calitatea educaţiei! Unele şcoli încet se desfiinţează pentru că depăşesc costurile per elev. Şcolile de top (artificial de top, pentru că acolo vor să-şi înscrie copii majoritatea părinţilor, şcoli la care fiecare elev pe lângă profesorul de la clasă are aproape la fiecare materie profesor particular!. Atunci unde este valoarea rală a acelei şcoli?) Conform legii învăţământului o clasă trebuie să aibă maxim 28 de elevi. O clasă care începe cu un efectiv de 28 de elevi după 4 ani rămâne cu aproximativ 20 de elevi. Scădere datorată abandonului şcolar, unii pleacă în străinătate iar alţii rămân repetenţi. Deci numărul de 20 de elevi nu mai este suficient pentru încadrarea clasei pe costul alocat de la buget. Ca la noi la nimeni în scolile de top se formează clase cu efective de peste 35-36 de elevi. Aceste şcoli nu au probleme cu costul per elev. Cer aprobare pentru suplimentare de locuri şi li se aprobă. Ce calitate poate avea o oră al unui profesor dacă efectivul de elevi în clasă este de 36 faţă de 23-24 sau chiar 17? Şi atunci despre ce vorbim?
1666 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1642 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
875 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2940 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV