Președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, a fost reales în conducerea națională a partidului
Politică (Categoria articolului)
Partidul Mișcarea Populară a avut duminică Congres în vederea alegerilor, unul desfășurat online, dar cu prezența fizică a conducerii la Sinaia. Cristian Diaconescu a fost ales președintele partidului, cu 550 voturi din 561 delegați la congres, moțiunea sa intitulându-se ”România respectată”. Din noua conducere a PMP face parte și câmpineanul Adrian Pițigoi, care a fost reales în funcția de secretar general adjunct al acestei formațiuni politice.
Organizarea Congresului PMP s-a impus după demisia lui Eugen Tomac din funcția de președinte, o demisie venită ca urmare a rezultatelor dezamăgitoare de la alegerile parlamentare de anul trecut, PMP ratând intrarea în Parlamentul României. Cristian Diaconescu a fost singurul candidat la președinția partidului.
”Prin această moţiune, pe scurt, vă rog să daţi acestui partid solidaritate, înţelepciune şi coerenţă la nivel local şi central şi îndrăznesc să mă oblig în faţa dumneavoastră şi să vă promit, că eu am să-i dau un viitor”, le-a spus Cristian Diaconescu celor prezenţi fizic sau online la Congresul de duminică, 7 martie 2021.
Cristian Diaconescu a vorbit şi despre alegerile din decembrie 2020, în urma cărora partidul nu a reuşit să treacă pragul electoral: ”Am discutat şi ne-a preocupat acest lucru, modul în care s-au numărat voturile la alegerile pentru Parlament. Vreau să vă spun, dincolo de toate aspectele locale, din comunităţi, faptul că la alegerile parlamentare s-au numărat 95% din voturi în 24 de ore şi 5% din voturi în următoarea săptămână ar trebui să dea de gândit. S-au redistribuit 15% din voturi, deci 15% din parlamentarii aflați acum în Parlamentul României îi reprezintă pe cei pe care nu i-au votat. Dacă pe democraţie şi funcţionarea statului de drept, aceasta nu e o problemă, atunci cu toţii avem o problemă”. Cristian Diaconescu şi-a exprimat intenţia de a semna parteneriate cu partide conservatoare europene şi a vorbit şi despre modul în care arată acum scena politică românească. ”Mă pun chezaş că ceea ce vedeţi astăzi pe scena politică, până în toamnă nu mai e aşa. Din acest punct de vedere, ştim cu toţii că lucrurile se vor modifica”, a afirmat noul președinte al PMP.
De asemenea, delegații la Congresul PMP au aprobat și renunțarea la fuziunea cu UNPR.
Așa acum spuneam, din noua echipă de conducere de la nivel național face parte și câmpineanul Adrian Pițigoi, în funcția de secretar general adjunct, în vreme ce Cătălina Bozianu - președintele PMP Prahova și fost deputat - a fost aleasă vicepreședinte regional, având în coordonare activitatea PMP din județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Teleorman și, bineînțeles, Prahova.
Politică

Irina Nistor: "Voi veni cu un proiect pentru Câmpina, bazat pe un dialog permanent cu cetățenii!"
PSD Câmpina a desemnat-o pe Irina Mihaela Nistor candidat la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale de anul viitor, după cum scriam într-un articol anterior. Este pentru prima dată când la Câmpina candidează o femeie din partea PSD și tot pentru prima dată când la lansarea oficială a candidatului de la Câmpina participă cei mai importanți lideri ai PSD Prahova.

Irina Nistor, candidatul surpriză al PSD la Primăria Câmpina
Surpriză de proporții oferită de PSD electoratului câmpinean. Irina Nistor a fost desemnată candidat la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale din toamna anului viitor.
Alte stiri recente

Trei atleți câmpineni medaliați la Campionatele Internaționale ale României
La finele săptămânii trecute, la București, a avut loc ediția a 68-a a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României, comptiție la startul căreia s-au aflat și cinci sportivi câmpineni, chiar dacă - din păcate - din motive despre care am mai vorbit, nu toți mai reprezintă vreun club câmpinean. Cu toate acestea, ei sunt tot câmpineni și poate că ar fi trebuit găsite resursele necesare pentru a ne mândri și oficial cu ei.
Gest incalificabil al viceprimarului Dumitrache. Ar trebui să-și dea demisia sau să fie demis?
În administrația câmpineană, probabil, ca peste tot în țara aceasta, se întâmplă și lucruri... nefirești, ca să nu fim mai duri. Ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută cu viceprimarul Liviu Dumitrache a întrecut, însă, orice măsură! Culmea, nimeni din Consiliul Local sau din cadrul Primăriei Câmpina nici măcar nu l-a deranjat cu vreo întrebare, într-o situație în care onorant ar fi fost să demisioneze. Iar dacă nu are onoare, să fie demis!
Comentarii