Câmpina, al doilea oraș din țară care devine oficial "prieten al albinelor"

Eveniment (Categoria articolului)

În cadrul celei de-a XIV-a ediții a Târgului Mierii, care se desfășoară în acest week-end la Casa Tineretului din Câmpina, primarul Horia Tiseanu și Daniel Liviu Moise - președintele Asociației Apicole "Valea Prahovei" au semnat un protocol prin care Câmpina să devină un "oraș prieten al albinelor". Ce înseamnă acest lucru? Adoptarea unor măsuri pentru sprijinirea activităților apicole, realizarea unor amenajări peisagistice bazate pe specii favorabile albinelor, reducerea utilizării erbicidelor, derularea unor campanii de informare și conștientizare ecologică etc.

La nivel european, primele orașe în care s-au semnat astfel de protocoale au fost Paris și Bruxelles, iar în România - Râmnicu Vâlcea. Câmpina este cel de-al doilea oraș din țară unde se încheie un astfel de protocol între apicultori și administrația locală. La nivelul UE, se intenționează crearea unei rețele de orașe europene - prietene ale albinelor.
"Semnăm acest protocol prin care vrem să dezvoltăm puțin baza pe care se situează apicultura în municipiul Câmpina. Ne dorim să demonstrăm că suntem un oraș care susține apicultura și că suntem un oraș prieten al albinelor", a afirmat primarul Horia Tiseanu. (video)
"Oraș - prieten al albinelor este o noțiune despre care se vorbește tot mai mult în Europa, mai ales după distrugerile ecologice care se produc. Acest proiect este gândit ca o necesitate nu doar pentru salvarea albinelor, ci pentru salvarea mediului în care trăim. Câmpina, deși a fost o localitate puternic industrializată, și-a păstrat și numărul mare de zile însorite într-un an, 183 după cum spun specialiștii, dar și aerul curat. Dorim să menținem starea de sănătate a mediului de aici, iar Primăria Câmpina a fost de acord cu acest protocol de colaborare propus de noi pentru îmbunătățirea calității vieții urbane. Albinele, pe lângă produsele stupului, ne dau și o imagine clară a sănătății mediului", a declarat Daniel Liviu Moise, președintele Asociației Apicole "Valea Prahovei". (video)

Citiți și: Târgul Mierii Câmpina 2019, o pledoarie pentru o alimentație sănătoasă

4319 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • ion 24.02.2019 12:11 Se vedem cate din măsurile astea vor fi luate! Ca la semnat suntem buni! Si doar atat!

Eveniment

2483 vizualizari
05 aug. 2020 21:35

A 15-a ediție a Festivalului IDEO IDEIS a ajuns și la Câmpina

Miercuri, 5 august 2020, a început cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, în Câmpina și încă 8 localități din țară – Alexandria, București, Buzău, Baia Mare, Botoșani, Roman, Sibiu și Timișoara. Este pentru prima dată când acest festival de artă și teatru pentru tineret ajunge la Câmpina, chiar dacă este vorba despre un format inedit, impus de restricțiile stabilite la nivel național din cauza pandemiei de coronavirus.

3341 vizualizari
13 iul. 2020 22:07

Emoții la festivitatea de absolvire pentru a VIII-a promoție de asistenți de farmacie de la Școala ”Louis Pasteur” Câmpina

”Generația zâmbetului învingător” este denumirea oficială acordată de Roxana Veliche, dirigintele clasei de farmacie de la Școala Sanitară Postliceală ”Louis Pasteur”, la festivitatea de absolvire, care a avut loc zilele trecute, într-un cadru mai restrâns decât de obicei, cadru impus și de măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. A fost festivitatea de absolvire a celei de-a opta promoții de asistenți de farmacie.

Alte stiri recente

949 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

1854 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.