Câmpina, al doilea oraș din țară care devine oficial "prieten al albinelor"

Eveniment (Categoria articolului)

În cadrul celei de-a XIV-a ediții a Târgului Mierii, care se desfășoară în acest week-end la Casa Tineretului din Câmpina, primarul Horia Tiseanu și Daniel Liviu Moise - președintele Asociației Apicole "Valea Prahovei" au semnat un protocol prin care Câmpina să devină un "oraș prieten al albinelor". Ce înseamnă acest lucru? Adoptarea unor măsuri pentru sprijinirea activităților apicole, realizarea unor amenajări peisagistice bazate pe specii favorabile albinelor, reducerea utilizării erbicidelor, derularea unor campanii de informare și conștientizare ecologică etc.

La nivel european, primele orașe în care s-au semnat astfel de protocoale au fost Paris și Bruxelles, iar în România - Râmnicu Vâlcea. Câmpina este cel de-al doilea oraș din țară unde se încheie un astfel de protocol între apicultori și administrația locală. La nivelul UE, se intenționează crearea unei rețele de orașe europene - prietene ale albinelor.
"Semnăm acest protocol prin care vrem să dezvoltăm puțin baza pe care se situează apicultura în municipiul Câmpina. Ne dorim să demonstrăm că suntem un oraș care susține apicultura și că suntem un oraș prieten al albinelor", a afirmat primarul Horia Tiseanu. (video)
"Oraș - prieten al albinelor este o noțiune despre care se vorbește tot mai mult în Europa, mai ales după distrugerile ecologice care se produc. Acest proiect este gândit ca o necesitate nu doar pentru salvarea albinelor, ci pentru salvarea mediului în care trăim. Câmpina, deși a fost o localitate puternic industrializată, și-a păstrat și numărul mare de zile însorite într-un an, 183 după cum spun specialiștii, dar și aerul curat. Dorim să menținem starea de sănătate a mediului de aici, iar Primăria Câmpina a fost de acord cu acest protocol de colaborare propus de noi pentru îmbunătățirea calității vieții urbane. Albinele, pe lângă produsele stupului, ne dau și o imagine clară a sănătății mediului", a declarat Daniel Liviu Moise, președintele Asociației Apicole "Valea Prahovei". (video)

Citiți și: Târgul Mierii Câmpina 2019, o pledoarie pentru o alimentație sănătoasă

5382 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • ion 24.02.2019 12:11 Se vedem cate din măsurile astea vor fi luate! Ca la semnat suntem buni! Si doar atat!

Eveniment

2207 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

1926 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

45 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorerscu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

211 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.