Poiana Câmpina primește 4,325 milioane lei de la Fondul de Intervenție al Guvernului pentru refacerea drumurilor afectate de alunecări de teren

Actualitate (Categoria articolului)

Comunei Poiana Câmpina i-a fost alocată suma de 4.325.000 lei de la Fondul de Intervenție al Guvernului pentru refacerea infrastructurii locale distrusă de calamitățile naturale. Practic, banii vor fi folosiți pentru consolidarea și refacerea unor porțiuni de drumuri locale afectate de alunecările de teren produse în urma precipitațiilor abundente.

Sunt cinci porțiuni în Poiana Câmpina grav afectate de alunecările de teren și unde se impun lucrări urgente de refacere a infrastructurii. Este vorba despre două zone pe Strada Răgman, la intersecția cu drumul județean 101P, care face legătura între Poiana Câmpina și Breaza și o porțiune în zona rezervorului de apă, precum și trei puncte pe drumul local DE 471-372. Banii au fost alocați în baza solicitării făcute de Primăria Poiana Câmpina la Prefectura Prahova și în urma evaluărilor realizate de Comisia de constatare și evaluare a efectelor calamităților naturale.
“Mă bucur foarte mult că am reușit să obținem această finanțare, o sumă mare, pe care nu am fi putut s-o alocăm de la bugetul local. Vom putea astfel să realizăm lucrările de consolidare și refacere a acelor porțiuni de drumuri afectate grav de alunecările de teren. La intrarea pe Strada Răgman, la intersecția cu drumul județean spre Breaza, situația este foarte gravă și exista riscul ca drumul să se rupă, iar locuitorii să fie nevoiți să ocolească 3-4 km pentru a ajunge la casele lor. Tot pe Răgman mai există o problemă la fel de gravă de la rezervorul de apă în sus, tot o porțiune în pantă, unde alunecarea de teren a devenit extrem de periculoasă. Această zonă noi o avem inclusă și în proiectul de asfaltare a unor străzi din comună, depus la CNI. Este vorba de asfaltarea ultimelor segmente de drumuri locale rămase neasfaltate în localitate. În cazul de față, înainte de asfaltare trebuia rezolvată problema alunecării de teren și o vom putea rezolva acum cu banii din Fondul de Intervenție. Și mai este drumul local DE 471-372, de asemenea un drum dificil, pe care îl vom putea consolida în cele trei puncte afectate de alunecările de teren”, ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu.

5117 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Diaconescu Vasile 15.07.2020 21:55 D-le Primar,e o stire importantă ptr.cei ce locuiesc în acele zone,iar concretizarea lucrărilor să fie făcută cât mai repede.Succes,perseverență în tot ce faceți. Unul născut pe Ragman, acum locuiesc în Oradea!Când am să vin la casa părintească, o să urmăresc ce se întâmplă. O zi minunată!

Actualitate

256 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1147 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

235 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1313 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.