Noi condiţii pentru acordarea de bilete subvenţionate pentru transportul local la Câmpina

Social (Categoria articolului)

În februarie 2013, Consiliul Local Câmpina aproba o hotărâre prin care reglementa condiţiile de acordare a biletelor subvenţionate pentru transportul local de persoane în Câmpina. La şedinţa Consiliului Local din 25 mai, condiţiile a fost modificate.

Astfel, de acum se acordă bilete subvenţionate cu preţul de 3 lei pentru următoarele categorii de persoane: veterani de război şi văduvele acestora; persoanele cu handicap grav şi accentuat; asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav; foştii deţinuţi politici şi persoanele deportate; pensionarii cu vârsta de peste 65 de ani, cu un venit net/membru de familie mai mic de 700 lei. Practic, cele mai importante modificări constau în actualizarea preţului biletului subvenţionat de la 2 la 3 lei şi creşterea plafonului venitului pentru care se pot acorda bilete subvenţionate pensionarilor, de la 600 la 700 lei. În plus, s-a decis creşterea numărului de bilete subvenționate acordate lunar de la 10 la 15.
În Câmpina, până acum au beneficiat de bilete subvenţionate pentru transportul local 277 de persoane. Potrivit estimărilor Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Câmpina, după modificările menționate mai sus, numărul beneficiarilor va creşte cu cel mult 30 de persoane.
Pentru subvenționarea transportului public, anul acesta se alocă de la bugetul local 105.000 lei.

4352 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1255 vizualizari
19 apr. 2019 20:10

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi", un proiect frumos derulat de Grădinița "Iulia Hasdeu" Câmpina

La Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina se derulează un proiect frumos și foarte interesant, izvorât intr-o idee generoasă - "Meseria de părinte se învață în fiecare zi". Joi, 18 aprilie, s-a derulat o nouă etapă din cadrul acestui proiect, eveniment la care au fost prezenți și mai mulți inspectori școlari din cadrul ISJ Prahova, tema acestei activități fiind legată de Sărbătorile Pascale - "Sărbători creștine alături de cei dragi".

1921 vizualizari
19 apr. 2019 18:55

Anul acesta, Procesiunea de Florii nu mai are loc la Câmpina, ci la Ploiești, cu participarea credincioșilor ortodocși din cea mai mare parte a județului

Ani la rând, la Câmpina, în Ajunul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, adică în sâmbăta de dinaintea Floriilor, avea loc tradiționala Procesiune de Florii, un eveniment de mare însemnătate în plan spiritual pentru comunitatea locală. Preoți și măicuțe din Protorieria Câmpina, dar și sute de credincioși participau la această veche și frumoasă tradiție a Bisericii Ortodoxe, care arată legătura dintre Sâmbăta Învierii lui Lazăr și Sâmbăta Mare a coborârii Domnului în mormânt, culminând cu Duminica Învierii Mântuitorului.

Alte stiri recente

484 vizualizari
19 apr. 2019 21:42

Sunteți invitați să intrați în lumea "Pony Show", pe Domeniul Cantacuzino, de ziua tuturor copiilor

În perioada 31 mai - 2 iunie 2019, pe Domeniul Cantacuzino de la Florești va avea loc cea de-a treia ediție a Karpatia Pony Show, un spectacol ecvestru destinat în special familiilor cu copii, dar și tuturor iubitorilor de natură și de frumos. Karpatia Pony Show 2019 va duce mai departe succesul edițiilor anterioare pe perioada a trei zile de concursuri și show-uri desfășurate pe două arene.

1623 vizualizari
19 apr. 2019 18:51

Liga A Prahova, etapa a 23-a. Rezultate și clasament

Vineri după-amiază a început etapa a 23-a din Liga A Prahova cu partida de la Boldești, dintre Petrolistul și CS Cornu. Iată rezultatul partidei de la Boldești: