Ne culcăm cu Tudorel, ne trezim cu Tudorel. Vi se pare normal?

Editorial (Categoria articolului)

În țara asta, Tudorel este vedetă. Cu el ne culcăm, cu el ne trezim. Tudorel Toader, ministrul Justiției. E pe toate canalele de știri, e în toată presa centrală. Tudorel despre protocoale, Tudorel despre CSM, Tudorel despre DNA, Tudorel despre DIICOT, Tudorel despre Comisia de la Veneția, Tudorel despre... orice. Punct și de la capăt. Parlamentul îl cheamă pe Tudorel, Dragnea îl evaluează pe Tudorel, CSM avizează propunerea lui Tudorel, nuntă mare în familia lui Tudorel, cum a votat Tudorel la referendum. Cu tot respectul pentru funcția pe care o deține și pentru pregătirea sa profesională, dar mi se pare prea mult.

Înțelegem cu toții că parchetele, dosarele, procesele, CSM, justiția, în general și, bineînțeles, Tudorel (care se ocupă de tot și toate) sunt subiecte de actualitate, dar vi se pare normal să se discute despre asta zi de zi, dimineața, la prânz și seara? În țara asta nu mai sunt alte probleme poate mult mai importante? 
Mai avem industrie? Cum se descurcă societățile românești, alea care mai sunt și care strigă după ajutor, dar nu le aude nimeni? Cum poate fi reindustrializată România? Există vreo strategie clară pentru acest domeniu pe 10, 20, 30 de ani, să spunem? Sau reindustrializarea nu ar fi un subiect de actualitate?
Mai avem agricultură? Că potențial ar exista, dar productivitate avem? În anii '90, ponderea agriculturii în PIB-ul României era de aproape 23%. Azi abia ajunge la 5%. Mâncăm ceva din producție proprie sau doar îi îmbogățim pe alții?
Avem suficiente spitale? Avem medicamente? Avem destui medici? Sunt buni cei pe care îi avem? Cum îi oprim pe medici să plece peste hotare? Mai construim spitale regionale sau doar vorbim despre ele în campaniile electorale? Avem 27.384 biserici în România, din care 16.403 lăcașuri de cult ortodoxe, și doar 367 spitale publice. E bine așa? E normal? E drept?
Cum stăm cu școlile, au tot ce le trebuie? Au apă, au toalete, au dotări, au profesori? Elevi mai sunt? Au ei manuale bune? Fac ei sport? Îi încurajează cineva să facă sport, să alerge, să joace fotbal, handbal, orice? Au terenuri și săli de sport? Au bazine de înot? Au microbuze, au cu ce ajunge la școală? Au părinții bani să-i trimită la școală? De aici, din școli, se ridică marii campioni. Adică, ar trebui să fie așa, dar cu o oră de sport pe săptămână (față de 3 ore în majoritatea statelor UE), fără competiții, fără pregătire, încotro o ia și sportul românesc? Mai avem performanțe, mai avem echipe, mai avem curaj?
Cu infrastructura cum stăm? Avem drumuri, avem poduri? Ce facem cu cele care se rup, cu cele care se afundă, cu cele care stau să cadă? Mai construim ceva? Autostrăzi, drumuri de centură? 2.000 de oameni morți în accidente rutiere, în ultimul an, n-ar fi un subiect mai important decât Tudorel? E un război pe șoselele din România, un război soldat cu mii de morți și mii de răniți în fiecare an. Ce ne facem? Infrastructură nu avem, reguli nu respectăm, plecăm de acasă fără să știm dacă ne mai întoarcem.
Acestea sunt problemele reale ale României, nu Tudorel. Acestea și multe altele. Lista rămâne deschisă. 

7107 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Editorial

2764 vizualizari
19 oct. 2022 21:36

Se prefigurează mișcări interesante pe scena politică din Câmpina, în perspectiva viitoarelor alegeri locale

3 comentarii

Anul 2023 bate la ușă și este un an preelectoral, anul de dinaintea foarte importantului 2024 în toamna căruia vor avea loc alegerile locale. Prin urmare, pe micuța, dar "încinsa" scenă politică din Câmpina se fac tot felul de reconfigurări, fiecare candidat / partid dorind să-și asigure o poziție cât mai bună în perspectiva viitoarelor alegeri locale. Miza este foarte mare, astfel că actorii politici încearcă să-și maximizeze șansele printr-o așezare cât mai bună pe eșichierul politic local. Și, evident, este țintită Casa cu Grifoni!

5132 vizualizari
16 nov. 2021 20:50

Justiție frustrantă

În numeroase rânduri s-au tras semnale de alarmă asupra a ceea ce se întâmplă în justiția din România. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile în trei cazuri cu implicații majore pentru comunitatea câmpineană a readus în discuție o justiției care, prin decizii aberante, ajunge să devină dintr-un instrument al dreptății unul al frustrării, al imoralității.

Alte stiri recente

98 vizualizari
20 mar. 2023 08:22

Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei

Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

1323 vizualizari
19 mar. 2023 21:23

Scurt și la... subiect, cu Nicolae Geantă, profesor la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.