Cei 11 pompieri din prima linie în incidentul de la Breaza au fost premiaţi

Social (Categoria articolului)

La Ploieşti a avut loc astăzi, 6 noiembrie, ceremonia de premiere a celor 11 pompieri aflaţi în prima linie la intervenția extrem de riscantă de la Breaza, atunci când s-au semnalat scurgeri dintr-un vagon al unui tren încărcat cu 2.000 tone nitrat de amoniu.

Cei 11 pompieri sunt: lt. col. Mihai Drăgan (şeful ISU Prahova), lt. col. Vinceţiu Năstase, cpt. Florin Chivu, plt. maj. Cătălin Ştefan, plt. maj. Adrian Croitoru, plt. adj. Cristinel Tudor, plt. maj. Constantin Bădiceanu, plt. maj. Dragoş Hodoiu, plt. maj. Mihai Constantinescu, sg. maj. Claudiu Sevastiţa, plt. maj. Mircea Comşa. Ei au primit diplome - înmânate de prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea - şi materiale oferite de societatea Conpet, pompierii fiind recompensaţi pentru că, realmente, au avut o intervenție de excepție pentru evitarea unei catastrofe. În cele 25 de vagoane ale trenului se aflat 2.000 tone de nitrat de amoniu, o cantitate de 100 de ori mai mare decât cea care a produs explozia de la Mihăilești, din 2004, în urma căreia 18 persoane și-au pierdut viața. De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a oferit diplome prefectului Mădălina Lupea şi şefului ISU Prahova, lt. col. Mihai Drăgan, pentru coordonarea intervenţiei din staţia Breaza Nord.
Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, sublocotenent Raluca Vasiloae, a precizat că pompierii premiaţi (cu excepţia şefului ISU) vor fi propuşi pentru avansare în grad înainte de termen şi vor fi citaţi prin ordinul de zi pe unitate.
Reamintim că săptămâna trecută, marţi, 31 octombrie, un tren de marfă care transporta 2.000 tone nitrat de amoniu a fost oprit în staţia Breaza Nord, după ce impiegatul de mișcare de la Comarnic, Ilie Șerban, a observat că dintr-un vagon se scurge nitrat de amoniu şi iese fum. Intervenţia a fost una de mare amploare, cu grad ridicat de risc, fiind de altfel evacuate 56 de persoane, pe o rază de un kilometru în jurul staţiei CFR. Mai bine de 70 de pompieri s-au luptat două ore şi jumătate pentru a ţine sub control situaţia, intervenţia fiind considerată o mare reuşită.

Citiţi şi Scurgeri de nitrat de amoniu dintr-un vagon al unui tren de marfă, în Gara Breaza Nord. Circulaţia feroviară este întreruptă

5312 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Negoita Florica 07.11.2017 11:21 Sa traiti! TOATA STIMA pentru acesti oameni minunati,adevarati profesionisti...care au prevenit o catastrofa de proportii inimaginabile. Va multumesc si va trimit toata pretuirea mea!

Social

1310 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

629 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

327 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

281 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.