Consilierii PSD și ALDE l-au desemnat pe Ion Dragomir lider de grup în CL Câmpina și... negociator în relația cu primarul

Politică (Categoria articolului)

După cum se știe deja, în Consiliul Local Câmpina s-au format două alianțe: PNL+PMP, care deține puterea, având majoritate simplă în CL (10 consilieri) și PSD+ALDE, adică opoziția locală, cu 9 consilieri. La o diferență atât de mică, de doar un consilier, adică un vot, primarul Horia Tiseanu și partidele care îl susțin vor trebui să negocieze cu PSD și ALDE în cazul proiectelor care necesită aprobare cu două treimi din voturi.

La ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local Câmpina, prima ședință de lucru din actualul mandat (cea de constituire și depunere a jurământului fiind o ședință festivă), primarul Horia Tiseanu a fost pus într-o situație nu tocmai plăcută. Consilierii PSD l-au anunțat că Ion Dragomir este liderul lor de grup în CL, iar de acum înainte orice negociere se va purta prin acesta. Situație de-a dreptul delicată având în vedere că actualul primar și fostul viceprimar nu sunt în relații tocmai bune. De ce și-a desemnat PSD un lider de grup, care să vorbească și să negocieze în numele opoziției locale? Pentru că a existat o problemă chiar înainte de prima ședință și pentru că vor fi proiecte de hotărâre care vor necesita și voturile opoziției. Este vorba despre proiectele privind patrimoniul, cele care nu pot fi aprobate cu majoritate simplă, ci cu două treimi din voturi (13 voturi).

Cât despre problema apărută înaintea ședinței, situația stă cam așa. Primarul Horia Tiseanu a dorit să discute cu reprezentanți ai PSD despre 'împărțirea' locurilor în consiliile de administrație de la spitale și școli, dar la negocieri nu s-a prezentat nimeni din partea opoziției. 'Am încercat să vorbesc cu doamna Mihaela Voicilă, despre care am înțeles că este președinte interimar la PSD, adică un fel de înlocuitor la comandă, dacă ar fi să folosesc un termen militar. Dar doamna nu era în țară. Mi-a spus că mă vor căuta doi consilieri de la PSD să discutăm componența comisiilor. Cum nu m-a căutat nimeni, am dedus că PSD și ALDE nu doresc să discutăm. Eu am încercat să colaborăm, dar dacă nu s-a putut, asta este!', a afirmat Horia Tiseanu în cadrul ședinței CL. Și pentru ca data viitoare să știe pe cine să sune și să invite la negocieri, consilierii PSD i-au dat vestea cu liderul de grup.

6840 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

3113 vizualizari
12 ian. 2021 18:20

Laura Moagher și Bogdan Toader vor avea cabinete parlamentare la Câmpina

1 comentarii

Începând cu 1 februarie 2021, la sediul Partidului Social Democrat din Câmpina vor funcționa două cabinete parlamentare - al senatorului Laura Moagher și al deputatului Bogdan Toader.

2569 vizualizari
24 dec. 2020 19:38

Comunicat de presă din partea Partidului Verde Prahova cu privire la ședința din 23 decembrie a Consiliului Local Câmpina

2 comentarii

După scandalul din ședința de miercuri, 23 decembrie 2020, a Consiliului Local Câmpina, ședință în cadrul căreia nu a putut fi ales viceprimarul Câmpinei, mai mulți consilieri părăsind sala, am primit la redacție un comunicat din partea lui Cezar Grama, președintele Partidului Verde Prahova.

Alte stiri recente

1798 vizualizari
22 ian. 2021 17:04

Accident în Câmpina. Patru mașini implicate, două garduri afectate, iar unul dintre șoferi a ajuns la spital

Pe Strada Constantin Stere din Câmpina a avut loc vineri după-amiază, în jurul orei 16.30, un accident rutier destul de grav, în care au fost implicate patru autoturisme, au fost avariate două garduri, iar unul dintre șoferi a ajuns la spital.

1935 vizualizari
22 ian. 2021 12:08

Proiect legislativ pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul municipiului

1 comentarii

La începutul lunii decembrie 2020, Primăria Câmpina a transmis o adresă Parlamentului României prin care își exprima dorința de a prelua terenurile pe care se află calea ferată din interiorul municipiului având în vedere faptul că aceasta a fost scoasă din uz de mai mulți ani. Pe 12 ianuarie 2021, la Biroul Permanent al Senatului a fost depus un proiect de lege, inițiat de senatorul prahovean Laura Fulgeanu Moagher (PSD), privind transmiterea terenului respectiv din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Transporturilor, prin CFR SA, în domeniul public al municipiului Câmpina.