După cum se știe deja, în Consiliul Local Câmpina s-au format două alianțe: PNL+PMP, care deține puterea, având majoritate simplă în CL (10 consilieri) și PSD+ALDE, adică opoziția locală, cu 9 consilieri. La o diferență atât de mică, de doar un consilier, adică un vot, primarul Horia Tiseanu și partidele care îl susțin vor trebui să negocieze cu PSD și ALDE în cazul proiectelor care necesită aprobare cu două treimi din voturi.
La ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local Câmpina, prima ședință de lucru din actualul mandat (cea de constituire și depunere a jurământului fiind o ședință festivă), primarul Horia Tiseanu a fost pus într-o situație nu tocmai plăcută. Consilierii PSD l-au anunțat că Ion Dragomir este liderul lor de grup în CL, iar de acum înainte orice negociere se va purta prin acesta. Situație de-a dreptul delicată având în vedere că actualul primar și fostul viceprimar nu sunt în relații tocmai bune. De ce și-a desemnat PSD un lider de grup, care să vorbească și să negocieze în numele opoziției locale? Pentru că a existat o problemă chiar înainte de prima ședință și pentru că vor fi proiecte de hotărâre care vor necesita și voturile opoziției. Este vorba despre proiectele privind patrimoniul, cele care nu pot fi aprobate cu majoritate simplă, ci cu două treimi din voturi (13 voturi).
Cât despre problema apărută înaintea ședinței, situația stă cam așa. Primarul Horia Tiseanu a dorit să discute cu reprezentanți ai PSD despre 'împărțirea' locurilor în consiliile de administrație de la spitale și școli, dar la negocieri nu s-a prezentat nimeni din partea opoziției. 'Am încercat să vorbesc cu doamna Mihaela Voicilă, despre care am înțeles că este președinte interimar la PSD, adică un fel de înlocuitor la comandă, dacă ar fi să folosesc un termen militar. Dar doamna nu era în țară. Mi-a spus că mă vor căuta doi consilieri de la PSD să discutăm componența comisiilor. Cum nu m-a căutat nimeni, am dedus că PSD și ALDE nu doresc să discutăm. Eu am încercat să colaborăm, dar dacă nu s-a putut, asta este!', a afirmat Horia Tiseanu în cadrul ședinței CL. Și pentru ca data viitoare să știe pe cine să sune și să invite la negocieri, consilierii PSD i-au dat vestea cu liderul de grup.
După trecerea alegerlor prezidențiale, Partidul România în Acțiune, prin vocea președintelui său executiv, câmpineanul Daniel Ioniță, a lansat o campanie prin care solicită modificarea legislației în sensul în care primarii să se aleagă - exact ca președintele României - în două tururi de scrutin.
Invitat la televiziunea CNews, apropiată de politicienii francezi de extremă dreapta Marine Le Pen și Eric Zemmour, candidatul AUR la funcția de președinte al României, George Simion, a reușit să jignească Franța chiar la Paris.
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a lansat astăzi un mesaj dur la adresa lui George Simion, mesaj îndreptat indirect și împotriva premierului ungar Viktor Orban care îl lăudase vineri pe Simion pentru discursul său "suveranist și pro-creștin".
Nicușor Dan, candidat la funcția de președinte al României, cel care se va înfrunta în turul al doilea al prezidențialelor cu George Simion (AUR), a prezentat astăzi rezultatele unui sondaj de opinie realizat la comanda sa.