Dorință de Paște: NORMALITATE

Editorial (Categoria articolului)

În zilele acestea, în preajma Învierii Domnului, prin firea lucrurilor, omul tinde să fie mai bun, mai îngăduitor. Și tot zilele acestea, dincolo de rugăciuni și de Lumina Sfântă, tot prin firea lucrurilor, îi scriem iepurașului. Aș vrea și eu, dacă se poate, să-mi îndeplinească o dorință. Vreau să intrăm în normalitate. Noi, comunitatea.

Normalitate nu înseamnă ceea ce trăim acum zi de zi. Eu cred că înseamnă altceva, mai ales în contextul campaniei electorale care va începe peste câteva zile, mai ales în contextul alegerilor locale de luna viitoare. Normalitate înseamnă ca toți cei care s-au îmbuibat destul şi cărora le zdrăngăne tinichele prinse de coadă să aibă decenţa de a face un pas în spate. Cei care ne-au minţit patru ani că s-au săturat de tot ceea ce se întâmplă în Consiliul Local, să aibă decența și să nu mai candideze. Cei care au intrat în administrația locală doar pentru a-și rezolva propriile probleme, cei care au jucat teatru patru ani că vor doar binele comunității și cei care s-au folosit de funcții doar pentru binele lor personal, uitând de comunitate, toți aceștia să aibă bunul simț de a nu mai candida. Ar trebui ca pe listele de candidaţi, pe poziții eligibile, să vedem mai mulți oameni noi, capabili, sinceri, pentru că, totuşi, Câmpina produce valori, dar mult prea puţine dintre aceste valori rămân în municipiu sau în ţară, iar în politică nu intră aproape deloc. Mi-aş mai dori ca respectul, buna credinţa şi echilibrul să domnească în campania electorală şi să nu asistăm din nou la mizerii și minciuni. Este demonstrat că ei, cei care se atacă azi, odată intraţi în Legislativul local își dau mâna pentru binele lor și atât. Dar binele comunității?

 

Cu siguranţă vor fi multe promisiuni. E ușor să promiți. Ţineţi minte campania electorală pentru alegerile locale din 2012, când Horia Tiseanu şi Virgil Guran se întreceau în a promite mai multe locuri de muncă (marea durere a câmpinenilor)?! Unul a ajuns primar, celălalt este deputat, dar locuri de muncă tot nu sunt. Apoi, promisiunile din fiecare campanie legate de asfaltări, parcuri și parcări, locuințe pentru tineri, reabilitare termică etc. Da, lucruri firești, care ar trebui incluse într-o fișă a postului pentru cel care le-a promis, indiferent cine ar fi el, în cazul în care câștigă alegerile. Promisiunile din campanie să fie fișa postului. Iar dacă nu le poate pune în practică, să plece singur. Normalitate înseamnă și responsabilitate, asumarea responsabilității. Înseamnă și corectitudine, respect, decență și transparență. Înseamnă să-ți pese de banul public, de oameni, de oraș. Poate fi numită normalitate ceea ce trăim noi azi?

12439 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Editorial

1447 vizualizari
15 feb. 2024 07:09

În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

3 comentarii

Se apropie alegerile locale. Pentru a progresa noi, ca și comunitate, probabil că este necesar ca de la un ciclu electoral la altul să schimbăm câte ceva, mai ales acolo unde sunt identificate unele probleme. Iar dacă în rândurile candidaților pare mai greu, măcar electoratul ar trebui să devină mai pretențios și să le ceară celor care le bat la ușă în precampanie și campanie mai multă responsabilitate.

2298 vizualizari
05 ian. 2024 11:33

Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

3 comentarii

V-am prezentat zilele trecute o parte dintre schimbările care au intervenit în transportul public județean de persoane, odată cu intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2024, a noului program și noilor tarife aprobate de Consiliul Județean Prahova.

Alte stiri recente

486 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

101 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.