Vă informam în urmă cu câteva zile despre un proiect Erasmus+ coordonat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”Împreună, dincolo de diferențe”. Ei bine, acest proiect nu este singurul la care participă școala câmpineană, un alt proiect aflat în derulare fiind intitulat ”All different, all equal” (Toți diferiți, toți egali).
Acest al doilea proiect Erasmus+, ”All different, all equal”, aduce împreună patru școli din Spania – I.E.S. ”Alfredo Kraus”, Madrid (școala coordonatoare), Franța – College ”Henri Bourrillon”, Mende, Italia – I.I.S.S. ”Francesco Crispi”, Ribera și școala din Câmpina. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 36 de luni (2020-2023) și urmărește promovarea unei educații integrale, astfel încât elevii să devină mai responsabili și solidari, mai deschiși și mai toleranți, elevi care luând contact cu alte realități învață să evite stereotipurile, să faciliteze includerea și să îmbunătățească atmosfera și relațiile în școală și în afara acesteia, promovând o abordare conciliantă. Pentru profesori proiectul își propune să le ofere posibilitatea să cunoască diferitele planuri sau programe pe care școlile partenere le desfășoară pentru îmbunătățirea atmosferei școlare și combaterea violenței școlare, indiferent de forma în care se manifestă, să cunoască reglementările și protocoalele interne pe care le au acestea în ceea ce privește rezolvarea conflictului la clase și în școală, diferite protocoale și strategii pe care le folosesc școlile pentru a îmbunătăți incluziunea elevilor. Grupul țintă este format din 130 de elevi (33 de elevi în fiecare școală parteneră, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani).
În cadrul acestui proiect, în perioada 26-30 septembrie 2022, 11 elevi și doi profesori din Școala Gimnazială ”B.P.Hasdeu” Câmpina au participat la o acțiune de mobilitate în Franța, gazdă fiind College ”Henri Bourrillon” din Mende, alături de colegi din Spania și Italia. Având ca temă centrală incluziunea educațională prin îmbunătățirea atmosferei școlare și combaterea violenței școlare, activitățile desfășurate au urmărit să dezvolte elevilor abilități necesare prevenirii și gestionarii situațiilor conflictuale și asigurării unui mediu școlar incluziv.
De asemenea, în perioada 14-18 noiembrie 2022, a avut loc o nouă acțiune de mobilitate la care au participat 11 elevi și doi profesori din Școala Gimnazială ”B.P.Hasdeu” Câmpina, gazda evenimentului fiind IES ”Alfredo Kraus” din Madrid, Spania. Toți cei prezenți din Spania, Italia, România și Franța au participat la activități de învățare, workshopuri, jocuri de rol, prin care s-a urmărit dezvoltarea unor competențe de management al conflictului și imbunătățirea atmosferei școlare care le-au dat ocazia de a-și exersa abilitățile de comunicare, negociere, mediere și gestionare a situațiilor conflictuale.
Și acest proiect Erasmus+ este finanțat din fonduri europene, fiind un lucru util atât pentru elevi, pentru profesori, cât și pentru comunitatea locală că există o astfel de deschidere spre cunoaștere din partea unei școli câmpinene.
Polițiștii din cadrul poliției Municipiului Câmpina au fost sesizați marți, 8 octombrie 2024, de către administratorul unui complex de servicii comunitare din Băicoi, cu privire la faptul că o adolescentă de 16 ani a plecat de la școala unde învață, din municipiul Câmpina, și nu a mai revenit până la momentul sesizării.
Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați miercuri, 9 octombrie 2024, cu privire la producerea unui accident rutier pe DN1, în afara localității Băicoi.
Simona Maya Teodoroiu, deputat PSD de Prahova, a încetat din viață la vârsta de 55 de ani, după o luptă îndelungată cu o boală incurabilă.
Furnizarea apei potabile în Cartierul Podu Vadului, aparținând orașului Breaza, a fost sistată duminică seara (6 octombrie 2024). Motivul anunțat de societatea HidroPrahova - o avarie la rețeaua de distribuție pe Strada 23 August.