Un nou proiect Erasmus+ derulat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”

Social (Categoria articolului)

Vă informam în urmă cu câteva zile despre un proiect Erasmus+ coordonat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”Împreună, dincolo de diferențe”. Ei bine, acest proiect nu este singurul la care participă școala câmpineană, un alt proiect aflat în derulare fiind intitulat ”All different, all equal” (Toți diferiți, toți egali).

Acest al doilea proiect Erasmus+, ”All different, all equal”, aduce împreună patru școli din Spania – I.E.S. ”Alfredo Kraus”, Madrid (școala coordonatoare), Franța – College ”Henri Bourrillon”, Mende, Italia – I.I.S.S. ”Francesco Crispi”, Ribera și școala din Câmpina. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 36 de luni (2020-2023) și urmărește promovarea unei educații integrale, astfel încât elevii să devină mai responsabili și solidari, mai deschiși și mai toleranți, elevi care luând contact cu alte realități învață să evite stereotipurile, să faciliteze includerea și să îmbunătățească atmosfera și relațiile în școală și în afara acesteia, promovând o abordare conciliantă. Pentru profesori proiectul își propune să le ofere posibilitatea să cunoască diferitele planuri sau programe pe care școlile partenere le desfășoară pentru îmbunătățirea atmosferei școlare și combaterea violenței școlare, indiferent de forma în care se manifestă, să cunoască reglementările și protocoalele interne pe care le au acestea în ceea ce privește rezolvarea conflictului la clase și în școală, diferite protocoale și strategii pe care le folosesc școlile pentru a îmbunătăți incluziunea elevilor. Grupul țintă este format din 130 de elevi (33 de elevi în fiecare școală parteneră, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani).
În cadrul acestui proiect, în perioada 26-30 septembrie 2022, 11 elevi și doi profesori din Școala Gimnazială ”B.P.Hasdeu” Câmpina au participat la o acțiune de mobilitate în Franța, gazdă fiind College ”Henri Bourrillon” din Mende, alături de colegi din Spania și Italia. Având ca temă centrală incluziunea educațională prin îmbunătățirea atmosferei școlare și combaterea violenței școlare, activitățile desfășurate au urmărit să dezvolte elevilor abilități necesare prevenirii și gestionarii situațiilor conflictuale și asigurării unui mediu școlar incluziv.
De asemenea, în perioada 14-18 noiembrie 2022, a avut loc o nouă acțiune de mobilitate la care au participat 11 elevi și doi profesori din Școala Gimnazială ”B.P.Hasdeu” Câmpina, gazda evenimentului fiind IES ”Alfredo Kraus” din Madrid, Spania. Toți cei prezenți din Spania, Italia, România și Franța au participat la activități de învățare, workshopuri, jocuri de rol, prin care s-a urmărit dezvoltarea unor competențe de management al conflictului și imbunătățirea atmosferei școlare care le-au dat ocazia de a-și exersa abilitățile de comunicare, negociere, mediere și gestionare a situațiilor conflictuale.
Și acest proiect Erasmus+ este finanțat din fonduri europene, fiind un lucru util atât pentru elevi, pentru profesori, cât și pentru comunitatea locală că există o astfel de deschidere spre cunoaștere din partea unei școli câmpinene.

3074 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1087 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4743 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

86 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

219 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.