CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

La Cimișlia a fost arborat cel mai mare drapel din Moldova, un dar al Asociației Cultul Eroilor din Câmpina

- Eveniment -

La Cimișlia a fost arborat cel mai mare drapel din Moldova, un dar al Asociației Cultul Eroilor din Câmpina

27 august este Ziua Națională a Republicii Moldova. Este numită și Ziua Independenței pentru că se sărbătorește adoptarea Declarației de independență față de Uniunea Sovietică, de la 27 august 1991. Astăzi, 27 august 2021, la 30 de ani de la proclamarea independenței, la Cimișlia, oraș înfrățit cu municipiul Câmpina, a fost înălțat pe catarg cel mai mare drapel din Republica Moldova.

Materialul pentru realizarea drapelului a fost oferit autorităților din Cimișlia de Asociația Cultul Eroilor din Câmpina, organizație condusă de col. (r) Marian Dulă. Drapelul a fost arborat pe Strada Ștefan cel Mare și Sfânt, la intersecția cu Strada Alexandru cel Bun, o locație special aleasă având în vedere însemnătatea celor doi mari domnitori pentru istoria Moldovei. Astăzi, de Ziua Independenței, la Cimișlia va avea loc și un concert susținut de elevii Școlii de Artă din localitate, o instituție etalon, care anul acesta împlinește 55 de ani de la înființare.
Luna august mai aduce două evenimente importante. 28 august este Hramul Orașului Cimișlia - Adormirea Maicii Domnului. De asemenea, 31 August este Ziua Limbii Române, sărbătorită pe ambele maluri ale Prutului. Câmpina și Cimișlia s-au înfrățit la 27 martie 2015, exact în ziua în care se împlineau 97 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

 


27 Aug 2021 12:20 7526 vizualizari



Comentarii






1288 vizualizari 31 Mar 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2092 vizualizari 25 Mar 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
2897 vizualizari 21 Mar 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

citeste mai mult
1909 vizualizari 17 Mar 2024 11:53

Gala folk ”Om bun”, în perioada 27-29 martie 2024, la Breaza

Primăria și Consiliul Local Breaza, Centrul Cultural ”Ion Manolescu” Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală ”Tatiana Stepa”, organizează în ultima săptămână a lunii martie, la Breaza, Gala folk ”Om bun”, în memoria lui Victor Socaciu, eveniment ajuns la a patra ediție.

citeste mai mult
https://cleopatra-esthetics.ro/
https://dentfamily.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV