CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Servicii SanConfind la domiciliul pacientului

- Sănătate -

Servicii SanConfind la domiciliul pacientului

Din Baza de Recuperare Medicală a Spitalului SanConfind (secție cu care spitalul din Poiana Câmpina și-a început activitatea în 2015), orice pacient, la terminarea seriei de ședințe de tratament, pleacă acasă într-o stare mult ameliorată sau chiar cu sănătatea recâștigată în totalitate.

De la înființarea spitalului, la Centrul Medical SanConfind lucrează, în contract de colaborare, mulți medici cunoscuți din București. Unul dintre ei este medicul primar de fizioterapie și recuperare Nicolae Pavelescu, cel care a pus bazele și a condus mulți ani Secția de Recuperare Medicală a Spitalului Militar Central din București.
”Despre SanConfind am aflat cu totul întâmplător, de la pacienții mei din București care au urmat tratamente de recuperare medicală la Baza de Tratament SanConfind din Poiana Câmpina. La un moment dat, am luat legătura cu conducerea spitalului și așa am ajuns să vizitez această unitate spitalicească. A fost o surpriză deosebit de plăcută pentru mine. De la început, am constatat că secția de recuperare de aici era bine dotată și organizată. Nici nu-mi venea să cred că putea fi atât de bine! Practic, nu mi-au trebuit decât câteva minute pentru a lua decizia de a răspunde pozitiv la solicitarea de colaborare cu spitalul din Poiana Câmpina, cel mai mare spital privat din județul Prahova. Pacienții mei de la București, care s-au tratat aici, îmi povesteau mereu lucruri pozitive și ei fiind impresionați de cât de benefice erau tratamentele de recuperare de la SanConfind, cât de repede dădeau ele roade. Când am văzut cu ochii mei Baza de Tratament, mi-am dat seama cum se întâmplau aceste lucruri fericite”, ne-a declarat dr. Nicolae Pavelescu.

Sute de proceduri de recuperare medicală
Din punctul de vedere al medicului Nicolae Pavelescu, marele avantaj al bazei de tratament este izvorul secular din comună, un izvor cu apă extrem de sărată, captată printr-o conductă subterană și adusă în interiorul secției, în Sala Bazinelor și în alte compartimente. Salinitatea apei izvorului este apropiată de cea existentă în Marea Moartă din Israel, vestită prin calitățile sale, așa că sunt evidente beneficiile hidrokinetoterapiei în cele trei bazine și în numeroasele căzi speciale din dotarea secției. O mențiune importantă ar fi că apa sărată este încălzită la peste 30 de grade Celsius. Al doilea factor natural care sporește efectul benefic al tratamentelor îl reprezintă nămolul sapropelic de Techirghiol, un nămol minune, cunoscut peste hotare, care este adus cu cisterna din lacul său de origine și păstrat în condiții deosebite, pentru a nu-și diminua proprietățile curative. Nămolul de Techirghiol se numără printre cele mai bune tipuri de nămol din Europa, fiind premiat pentru beneficiile sale la Paris, în anul 1924.
“Tot la prima mea vizită a secției, am constatat că Baza de Tratament conține toate verigile activității de recuperare, respectiv: compartimentul de electroterapie - dotat cu aparatură ultraperformantă, de la marii producători mondiali din domeniu - compartimentul de kinetoterapie, compartimentul de masaj medical, apoi, compartimentul de hidrokinetoterapie, adică gimnastica medicală care se face în bazinele cu apa sărată. După începerea colaborării, am constatat că personalul medical este profesionist și empatic, de o calitate deosebită, și se implică oricând este nevoie pentru realizarea unui act medical de excepție. De când colaborez cu acest spital, nu am întâlnit vreun pacient nemulțumit de Baza de Tratament SanConfind. Și sunt sigur că așa se întâmplă cu pacienții din  toate secțiile, compartimentele și cabinetele spitalului. Dovadă sunt aprecierile celor care ne-au trecut pragul”, a afirmat dr. Nicolae Pavelescu.
La Baza de Tratament SanConfind se fac sute de proceduri de recuperare medicală. Cele mai întâlnite patologii cu care se confruntă secția sunt cele ale aparatelor osteo-articular și muscular, precum și ale sistemului nervos. Tot ce ține de coloana vertebrală, articulațiile corpului uman, mușchi, nervi periferici, accidente vasculare cerebrale cu hemiplegii, situațiile posttraumatice ortopedice, recuperările după protezări, precum și după multe alte tipuri de operații, toate se pot trata la Baza de Tratament SanConfind. După ce termină seriile ședințelor de recuperare, pacienții vin la control, după o perioadă, și sunt surprinși de cât de mult au evoluat spre bine. Starea lor de bine este satisfacția supremă a cadrelor medicale.

”Sunt dispus să consult pacientul la domiciliul său”
Dr. Nicolae Pavelescu s-a gândit la o metodă care să vină în sprijinul bolnavilor: ”Sunt multe situații în care, într-o primă fază, un pacient este imobilizat acasă din cauza durerilor sau blocajelor. Desigur că bolnavii ajunși în aceste situații nu pot veni la SanConfind pentru consultație. Și atunci m-am gândit că aș putea să mă deplasez eu la domiciliul pacientului pentru acea consultație, și nu numai. Acolo aș putea lua măsuri foarte practice, de tipul injecțiilor periarticulare, urmate de prescrierea tratamentului medicamentos cel mai bun. După ce îi liniștesc pacientului durerile acute, acesta poate veni, în zilele următoare, pe propriile picioare la SanConfind, pentru procedurile de fizioterapie și recuperare, care îi vor ameliora starea sănătății, consolidând efectul injecțiilor periarticulare cu dexametazonă și xilină. Pentru deplasarea medicului SanConfind la domiciliul pacientului (vorbesc la modul general, întrucât poate or mai fi și alți doctori doritori să îmbrățișeze metoda), unul dintre aparținătorii bolnavului (sau o rudă) trebuie să asigure cu mașina proprie transportul dus-întors al medicului respectiv, iar la întoarcerea aparținătorului la SanConfind, el va plăti la recepție costul tratamentului și al consultației medicului care a făcut deplasarea la domiciliul bolnavului.” (P)


06 Jun 2024 07:03 914 vizualizari


Comentarii


580 vizualizari 22 Jul 2024 06:49 Profesor dr. Zoltan Galajda a creat, la SanConfind, Compartimentul de chirurgie cardio-vasculară

Profesor dr. Zoltan Galajda a creat, la SanConfind, Compartimentul de chirurgie cardio-vasculară

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați colaboratori ai echipei medicale SanConfind este prof. dr. Zoltan Galajda, medic primar chirurgie vasculară. CV-ul domnului doctor este remarcabil.

citeste mai mult
621 vizualizari 20 Jul 2024 06:55 Premieră la Spitalul SanConfind. O fractură de humerus, operată chirurgical cu transplant de os

Premieră la Spitalul SanConfind. O fractură de humerus, operată chirurgical cu transplant de os

Ortopedia SanConfind este binecunoscută prin numeroasele protezări (de șold, genunchi, umăr) care se realizează aici, în cel mai mare spital privat din Prahova. Asta fără să mai punem la socoteală rezolvarea chirurgicală a fracturilor clasice.

citeste mai mult
1217 vizualizari 10 Jul 2024 20:26 Sanconfind Poiana Câmpina, primul centru de flebologie din România unde se fac operații de varice în 20 minute. Pacientul pleacă acasă în aceeași zi!

Sanconfind Poiana Câmpina, primul centru de flebologie din România unde se fac operații de varice în 20 minute. Pacientul pleacă acasă în aceeași zi!

La Sanconfind Poiana Câmpina, pe 26 iulie se va transmite în direct prima intervenție de crioblație din sala de intervenții. Este o operație de varice minim invazivă, care folosește tehnica crioblației.

citeste mai mult
2543 vizualizari 26 Apr 2024 07:45 Operație în premieră la Spitalul SanConfind

Operație în premieră la Spitalul SanConfind

La spitalul SanConfind din Poiana Câmpina s-a efectuat recent, cu succes, prima operație de tiroidectomie totală. Este o premieră demnă de remarcat pentru chirurgia SanConfind. Operația a fost efectuată de medicul chirurg Mihai Gornea.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV