Primarul Alin Moldoveanu: ”Niciodată nu-i voi îndatora pe câmpineni cu un nou credit!”

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul dezbaterii publice privind bugetul local al municipiului Câmpina pentru anul 2023, răspunzând unei întrebări a președintelui Asociației pentru Câmpina, Marian Nistor, primarul municipiului, Alin Moldoveanu, a vorbit despre creditele bancare ale administrației locale.

”Banii din credit s-au dus și se vor duce în continuare în investiții și îi folosim pentru cofinanțarea lucrărilor din fonduri europene. Politica mea în calitate de primar ales este să nu îndatorez mai rău câmpinenii, deci, în mandatul meu, eu personal nu o să vin niciodată în fața Consililui Local să cer aprobare fie să măresc creditul, fie să fac alt credit. De asemenea, nu o să vin niciodată în fața Consiliului Local la vreo rectificare bugetară sau la începutul vreunui an să cheltui bani pentru o firmă care să-mi ia creditul, așa cum s-a întâmplat în trecut, și să nu se ia creditul, dar să se facă jumătate din plată către firma respectivă”, a spus primarul Alin Moldoveanu. 
Marian Nistor a insistat: ”Înțeleg că, având în vedere structura bugetului, din venituri proprii, fără acest credit nu ați fi reușit să asigurați confinanțarea pentru proiectele europene”.
”Asta e o supoziție a dumneavoastră. Eu nu sunt Nostradamus să-mi dau cu părerea, eu m-am gândit doar la investiții și cum să aduc cât mai mulți bani la bugetul local pentru dezvoltare. S-a demonstrat că salvarea municipiului Câmpina o reprezintă, ceea ce am spus de la începutul mandatului, fondurile europene ”, a afirmat Alin Moldoveanu.
În proiectul de buget pentru acest an al municipiului Câmpina, suma totală alocată pentru rambursarea creditelor din mandatele precedente este de 6,7 milioane lei, cu mult peste ceea ce s-a plătit anii anteriori - 3,1 milioane lei în anul 2021 și 4,7 milioane lei în anul 2022.

4568 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Amelia 28.01.2023 18:43 Never say never! Si e firesc sa creasca suma de rambursat daca a crescut suma utilizata din credit.Nu stiu ce maturitate are/au creditul/creditele contractate de primarie , dar cu siguranta , daca nu ar fi fost contractate, primaria nu ar fi avut sumele necesare cofinantarii investitiilor cu fonduri europene, deoarece nici un proiect nu se finantaza integral din fonduri externe si in plus nici toate cheltuielile nu sunt eligibile. Dar, na , primarul pe de o parte nu stapaneste domeniul, pe de alta parte vorbeste pentru votantii lui, aia ademeniti cu vorbe dulci si cu hartii roz

Actualitate

304 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1223 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

366 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1342 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.