Primarul Alin Moldoveanu: ”Niciodată nu-i voi îndatora pe câmpineni cu un nou credit!”

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul dezbaterii publice privind bugetul local al municipiului Câmpina pentru anul 2023, răspunzând unei întrebări a președintelui Asociației pentru Câmpina, Marian Nistor, primarul municipiului, Alin Moldoveanu, a vorbit despre creditele bancare ale administrației locale.

”Banii din credit s-au dus și se vor duce în continuare în investiții și îi folosim pentru cofinanțarea lucrărilor din fonduri europene. Politica mea în calitate de primar ales este să nu îndatorez mai rău câmpinenii, deci, în mandatul meu, eu personal nu o să vin niciodată în fața Consililui Local să cer aprobare fie să măresc creditul, fie să fac alt credit. De asemenea, nu o să vin niciodată în fața Consiliului Local la vreo rectificare bugetară sau la începutul vreunui an să cheltui bani pentru o firmă care să-mi ia creditul, așa cum s-a întâmplat în trecut, și să nu se ia creditul, dar să se facă jumătate din plată către firma respectivă”, a spus primarul Alin Moldoveanu. 
Marian Nistor a insistat: ”Înțeleg că, având în vedere structura bugetului, din venituri proprii, fără acest credit nu ați fi reușit să asigurați confinanțarea pentru proiectele europene”.
”Asta e o supoziție a dumneavoastră. Eu nu sunt Nostradamus să-mi dau cu părerea, eu m-am gândit doar la investiții și cum să aduc cât mai mulți bani la bugetul local pentru dezvoltare. S-a demonstrat că salvarea municipiului Câmpina o reprezintă, ceea ce am spus de la începutul mandatului, fondurile europene ”, a afirmat Alin Moldoveanu.
În proiectul de buget pentru acest an al municipiului Câmpina, suma totală alocată pentru rambursarea creditelor din mandatele precedente este de 6,7 milioane lei, cu mult peste ceea ce s-a plătit anii anteriori - 3,1 milioane lei în anul 2021 și 4,7 milioane lei în anul 2022.

4254 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Amelia 28.01.2023 18:43 Never say never! Si e firesc sa creasca suma de rambursat daca a crescut suma utilizata din credit.Nu stiu ce maturitate are/au creditul/creditele contractate de primarie , dar cu siguranta , daca nu ar fi fost contractate, primaria nu ar fi avut sumele necesare cofinantarii investitiilor cu fonduri europene, deoarece nici un proiect nu se finantaza integral din fonduri externe si in plus nici toate cheltuielile nu sunt eligibile. Dar, na , primarul pe de o parte nu stapaneste domeniul, pe de alta parte vorbeste pentru votantii lui, aia ademeniti cu vorbe dulci si cu hartii roz

Actualitate

1788 vizualizari
20 mar. 2023 13:50

La Câmpina, o vizită a degenerat într-o bătaie și s-a soldat cu reținerea de către polițiști a... vizitatorului

Sâmbătă, 18 martie, în jurul orei 19.45, polițiștii din Câmpina au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 56 de ani, din municipiu, despre faptul că ea și concubinul acesteia ar fi fost agresați de către un bărbat. 

1311 vizualizari
20 mar. 2023 08:22

Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei

Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Alte stiri recente

0 vizualizari
20 mar. 2023 19:59

Societatea Voipan Sil Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Societatea Voipan Sil Câmpina anunță că face angajări, având nevoie de mai multe categorii de personal.

694 vizualizari
20 mar. 2023 17:56

Proiect Erasmus+ la Școala ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”. Participă elevi din Italia, Spania și Franța

În cadrul proiectului Erasmus+ ”All different, all equal”, Câmpina, prin Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, este gazda unei noi acțuni de mobilitate, la care participă elevi și cadre didactice de la școlile partenere din Italia, Spania și Franța.