CONTACT

Medicii care s-au întors în țară au găsit la SanConfind aceleași condiții pe care le aveau și în străinătate

- Sănătate -

Medicii care s-au întors în țară au găsit la SanConfind aceleași condiții pe care le aveau și în străinătate

Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina, cel mai mare spital privat din județul Prahova, este o investiție a societății SC Centrul Medical SanConfind SRL din Câmpina, al cărei acționar majoritar este compania petrolieră Confind SRL. Spitalul este foarte aproape de finalizare, are 230 de angajați, dintre care 28 de medici cu normă întreagă și alți 45 cu contract de colaborare. Unitatea a fost inaugurată în urmă cu opt ani, dar pentru că este mare (are 11.000 mp și șase niveluri), Ministerul Sănătății a permis funcționarea treptată a spitalului pe activități, odată cu fiecare nivel realizat, instituind, de fiecare dată, măsuri speciale. 

Așa s-a început în 2015 cu Baza de Recuperare Medicală, iar treptat-treptat, de la un an la altul, au apărut toate celelalte secții și specialități medicale din Ambulatoriu. Spitalul are patru săli de operații cu diverse atribuții, dotate cu flux laminar, ceea ce oferă un mediu aseptic total, o igienă și o siguranță depline în timpul intervențiilor chirurgicale. Valoarea totală a investiției este de peste 22 de milioane de euro. Veniturile din anul 2022 s-au ridicat la aproape cinci milioane de euro, iar pe primul trimestru al acestui an, la șapte milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere cu 10% (față de acceași perioadă a anului precedent). Administratorul spitalului, ing. Ioan Simion, a acordat un interviu Ziarului Financiar, în cadrul emisiunii ZF Private Health, un proiect care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate, emisiuni care aduc la aceeași masă jucători din piața de sănătate privată de la nivel național. Cu acest prilej, fondatorul SanConfind a punctat principalele probleme cu care se confruntă această unitate spitalicească deosebită, un reper nu doar pentru viața medicală prahoveană, ci chiar pentru sistemul sanitar privat din România.

Ce intervenții chirurgicale s-au realizat anul trecut la SanConfind și unde vedeți dvs. cea mai mare cerere?
Chirurgia ortopedică a fost dominantă. Avem un ortoped foarte bun care a lucrat în Belgia și care face protezări de șold, de genunchi, de umăr. Am angajat, de asemenea, un chirurg ortoped care a lucrat în Anglia, și încă se mai duce periodic acolo pentru a se specializa și mai mult pe lângă profesorul cu care a lucrat. Domnul doctor face operații de hernie de disc minim invazive, adică printr-o tăietură de aproximativ zece milimetri intră cu instrumentarul laparoscopic și rezolvă problema.
Pe cardiologie, câți pacienți ați primit? Știu că, anul trecut, erau liste de așteptare. 
Listă de așteptare este și acuma, dar am reușit să găsim un cardiolog din București, care deocamdată lucrează doar vinerea, toată ziua, și rezolvă circa 20 de pacienți. În felul acesta, încercăm să reducem lista de așteptare cât mai mult posibil. Cu toate acestea, încă se mai așteaptă trei-patru luni pentru o consultație la medicul cardiolog.
Pe imagistică medicală ce ne puteți spune? Și aici așteptau pacienții câteva luni pentru a li se face o investigație.
Nu mai așteaptă câteva luni. La imagistică lucrurile merg relativ bine. Am reușit să ne mai calificăm operatori pentru RMN și pentru CT. Mamografiile merg bine, se fac acum trei zile pe săptămână. Vreau să spun că, în funcție de numărul de paciente, reglăm și noi programul în așa fel încât să nu aștepte prea mult. Aș zice că merge bine imagistica. Ce ne supără sunt cheltuielile de service pentru echipamentele medicale de la departamentul de imagistică. Nu știu din ce motiv, totul este extrem, extrem de scump. Depinzi de furnizor, de firma care ți-a livrat echipamentul respectiv, pentru că nu-ți dă nimic ca să poți face singur întreținerea, și nici nu ar fi simplu să ajungi să califici personal pentru așa ceva. Atunci depinzi numai de furnizor, al cărui om vine, se uită la echipament și ți-a luat 2000 de euro.
Găsiți personal pentru a manevra echipamente de imagistică medicală? Pentru că, în piață, este o provocare să găsești operatori pentru aceste echipamente.
Nu am găsit niciodată oameni prefabricați, și atunci ni i-am fabricat singuri. În câteva luni de zile, asistentele noastre medicale generaliste au învățat ce au de făcut, după ce au fost pregătite de un operator care știa foarte bine CT sau RMN sau ce-a trebuit. Apoi, împreună cu doctorițele noastre, s-au perfecționat, iar astăzi se descurcă bine. În timp, s-au tot obișnuit cu fel de fel de softuri și antene, componente dedicate diverselor afecțiuni. RMN-ul permite, de exemplu, multe investigații. Dacă mi-a trebuit bobină de pumn, am cumpărat bobină de pumn, și astfel am rezolvat pumnul... sau genunchiul, sau mai știu eu ce. La SanConfind, nu există probleme de operatori. Sigur, dorim ca asistentele operatoare să nu plece. Cel mai teamă mi-e să nu intre în concediul pre- sau post-natal,  de asta mi-e mai frică decât de concurență, fiindcă nu prea avem concurență pe imagistică, de la Predeal până la Ploiești.
Dacă tot vorbeați de concediul post-natal, v-aș întreba cum merge Maternitatea SanConfind?
Merge foarte prost, din cauza reducerii numărului de nașteri. Avem medici de obstetrică-ginecologie, avem neonatologi, avem dotări deosebite, așa cum multă lume știe, dar nu avem mame.
Probabil că dorința există, numai că este o problemă și pentru că sunt multe cupluri care își doresc copii, dar nu au acces la procedurile de fertilizare in vitro. Mai exact, nu există un program național care să le incurajeze în sensul acesta, să le ofere vouchere sau alte facilități.
Una dintre doctorițele noastre de OG s-a înscris deja la cursuri de fertilizare in vitro. Prin septembrie-octombrie cred că va termina cursul și va avea dreptul să facă toate operațiile până la ultima etapă, nu știu cum să-i zic, care trebuie să se facă numai în Grecia sau nu știu unde. Dar ce se poate face în România o să facem și noi.
Câți medici ați reușit să aduceți din străinătate? Mi-ați dat deja exemple.
Nu i-am numărat, dar avem așa: un ortoped care a lucrat în Belgia, un al doilea ortoped care a lucrat în Anglia, și care, cum v-am spus, se mai întoarce acolo puțin, din când în când, un neurolog care a lucrat în Franța, precum și o doctoriță care face ecografii Doppler și multe alte investigații, calificare pe care a obținut-o în Canada, unde a lucrat 20 de ani, iar acum s-a întors în Câmpina.
Ce își doresc acești medici români care se întorc în țară și încep să activeze în domeniul privat? Nu știu câți se angajează și la stat, dar la privat, cu siguranță, sunt mulți care lucrează.
Nu cred că se duc la stat. Ce-și dorește un doctor care a lucrat în străinătate? Când vine la noi în spital vede că: SanConfind are o infrastructură care seamănă cu ce avea el în străinătate; vede că avem echipamentele cu care era obișnuit acolo, vede că are același instrumentar, vede că orice materiale consumabile dorește i le cumpărăm, nu stă să caute, că n-are de aia, n-are de ailaltă, cum se mai întâmplă prin multe spitale de la noi. Pe un chirurg, român, care a dorit să vină de la stat la noi, și care nu lucrase în străinătate, l-am întrebat de ce vrea să se mute de colo-colo. Mi-a răspuns cam așa: de când am terminat facultatea am lucrat numai la stat, în diverse spitale, dar niciodată n-am avut ce mi-am dorit. Adică, întotdeauna voiam ceva, un instrumentar, un echipament anume, dar nu găseam, trebuia să mă adaptez chiar și în timpul operației; nu găseam fir de un fel, trebuia să iau altul. Or, la dvs găsesc tot ce mi-am dorit eu să am ca medic chirurg ca să pot să-mi fac meseria ca lumea. Vreau să vă spun că salariul nu este pe primul loc în atragerea în România a medicilor din străinătate. Cei cu care stau de vorbă în vederea angajării știu că în străinătate salariul este mult mai mare decât în România. Dar și cheltuielile în străinătate sunt foarte mari. Mi-a plăcut de toți doctorii care au venit din Occident să se angajeze la noi, fiindcă nu au dorit să se angajeze pe același salariu. Au fost de acord să înceapă cu un salariu mai mic, iar pe măsură ce spitalul se va dezvolta și va ajunge vizibil pe piață, așa cum suntem acum la Neurologie, Ortopedie etc, pe măsură ce vor crește încasările de la Secția de Chirurgie sau nu știu care, vom discuta atunci de mărirea salariului. (P)


28 Jun 2023 18:49 3283 vizualizari


Comentarii






2006 vizualizari 26 Apr 2024 07:45 Operație în premieră la Spitalul SanConfind

Operație în premieră la Spitalul SanConfind

La spitalul SanConfind din Poiana Câmpina s-a efectuat recent, cu succes, prima operație de tiroidectomie totală. Este o premieră demnă de remarcat pentru chirurgia SanConfind. Operația a fost efectuată de medicul chirurg Mihai Gornea.

citeste mai mult
605 vizualizari 24 Apr 2024 21:16 Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

citeste mai mult
1786 vizualizari 29 Feb 2024 20:11 Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

citeste mai mult
2247 vizualizari 03 Feb 2024 19:15 Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV