CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

300.000 lei pentru reparații la sala de sport a Colegiului "Grigorescu" din Câmpina și explicațiile primarului Horia Tiseanu

- Actualitate -

300.000 lei pentru reparații la sala de sport a Colegiului

În urmă cu câteva săptămâni, Consiliul de Administrație al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina lua o decizie care a stârnit numeroase nemulțumiri, aceea de a nu mai închiria sala de sport a instituției. Am scris atunci despre această decizie și motivele care au stat la baza ei. La scurt timp după apariția articolului și având în vedere reacțiile de nemulțumire din spațiul public, Consiliul de Administrație a revenit asupra deciziei inițiale și permite închirierea sălii, dar numai cluburilor și asociațiilor sportiv, nu și persoanelor fizice. O situație destul de neplăcută având în vedere că în Câmpina nu există decât două săli de sport, cea de la "Grigorescu" și cea de la Liceul Tehnologic Energetic, ambele cu probleme. La "Grigorescu" este deteriorată pardoseala sălii, iar la Energetic acoperișul s-a degradat și plouă în interior.

Despre situația de la sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, i-am cerut un punct de vedere primarului Horia Tiseanu, asta pornind și de la ideea că administrația locală este cea care trebuie să asigure fondurile necesare lucrărilor de reparații de la unitățile de învățământ.
”Singura soluție pentru reparațiile de care are nevoie sala de sport este bugetul local. Nu am înțeles bine cât ar trebui să coste reparația sălii de sport. Acum un an sau doi se vorbea de 300.000 lei, acum au venit cu o solicitare între 400.000 și 500.000 euro. Este o sumă foarte mare și o diferență uriașă. Cu suma asta poți construi trei case. Trebuie să vedem cât ar costa reparația pardoselii. Chiar dacă în proiectul de buget nu este o sumă de bani pentru reparați pardoselii, în varianta care va ajunge pe masa consilierilor vom aloca 300.000 lei. Conducerea școlii va trebui să găsească o soluție încadrându-se în această sumă. Cei 400.000 euro pe care i-au cerut ei este cu mult mai mult decât întreaga sumă acordată pentru reparațiile la toate unitățile de învățământ din Câmpina. Sincer, eu nu am înțeles de ce brusc această sală de sport nu se mai dorește a fi închiriată și au invocat o serie de motive. Oare nu cumva pentru că nu se mai oprește acel procent de 50% din chirie și nu se mai merită efortul?! Dar acest lucru este conform legii. În locul conducerii liceului aș fi continuat să închiriez sala în aceleași condiții, pentru că până la urmă este un bun public, liceul doar o administrează, nu este patrimoniul lor ca să decidă dacă pun sau nu sala la dispoziția publicului. Mi s-a părut că nu este în regulă... Aceasta este părerea mea, dar dacă Consiliul Local va decide să alocăm 400.000 euro pentru sala de sport, chiar dacă nu știu de unde i-am putea lua, voi respecta decizia Consiliului. Dar eu nu voi propune o asemenea sumă”, ne-a declarat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, la dezbaterea publică asupra proiectului bugetului local. (video)

În cadrul ședinței extraordinare din 20 februarie 2020, Consiliul Local Câmpina a aprobat bugetul pentru acest an, iar una dintre anexe este lista lucrărilor de reparații de la unitățile de învățământ cu tot cu sumele alocate. Pentru schimbarea suprafeței de joc (pardoselii) de la sala de sport a Colegiului "Grigorescu" s-au alocat 300.000 lei, iar pentru repararea acoperișului de la Liceul Energetic s-au alocat 500.000 lei.


24 Feb 2020 07:46 5705 vizualizari



Comentarii






  • 24.02.2020 17:49 Petrescu O tiganie marca Primarie ,chiar nu exista in cadrul Primariei un departament in stare sa faca o evaluare de reparatie a salii de sport ?ce legatura are Consilul Local cu valoarea lucrarilor?se arunca niste cifre la misto fara acoperire ,halal administratie ,se vede in functionarea orasului,nimic nu este terminat ,nu exista prioritati,sau cheltuit munti de bani pentru parcuri ,invatamantul si sportul pe ultimul loc ,o harababura .Bine ca sunt prevazuti in buget bani de salarii si indemnizatii,restul o mistocareala.
  • 24.02.2020 10:32 Petcu Alina Am inteles ca prioritar ar fi schimbarea pavelelor din curtea Primariei. Nu, domnilor edili, prioritar ar fi ca toate baile unitatilor de invatamant sa beneficieze de conditii de igiena de bun simt, normale pentru un oras dintr-o tara cu pretentii europene : apa calda (sistem de incalzire a apei), sapun, hartie igienica, uscator de maini ! Pt.ca o imbolnavire in masa a copiilor duce atat la inchiderea scolilor, cat si a salilor de sport, deja afectate de infiltratii, igrasie, mucegai. Mentionez ca putine scoli beneficiaza de sistem de incalzire a apei, insa cu aportul financiar,( ilegal), al parintilor. La sedintele cu parintii, ni s-a spus ca ''s-au facut adrese an de an, in acest sens'' dar ca fondurile Primariei sunt limitate si prioritizate de consilieri. Iar fonduri europene, pentru astfel de modernizari absolut necesare, nu pot fi accesate, intrucat necesita angajarea a [inca] unei persoane, care sa se ocupe de astfel de proiecte. Daca tot exista audit peste contabil, la fiecare unitate de invatamant, este greu , ori imposibil ca [inca] o persoana sa fie capabila de a efectua aceste proiecte de accesari de fonduri ? As dori un raspuns, pentru aceasta problema !
2494 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2588 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1437 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5328 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV