300.000 lei pentru reparații la sala de sport a Colegiului "Grigorescu" din Câmpina și explicațiile primarului Horia Tiseanu

Actualitate (Categoria articolului)

În urmă cu câteva săptămâni, Consiliul de Administrație al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina lua o decizie care a stârnit numeroase nemulțumiri, aceea de a nu mai închiria sala de sport a instituției. Am scris atunci despre această decizie și motivele care au stat la baza ei. La scurt timp după apariția articolului și având în vedere reacțiile de nemulțumire din spațiul public, Consiliul de Administrație a revenit asupra deciziei inițiale și permite închirierea sălii, dar numai cluburilor și asociațiilor sportiv, nu și persoanelor fizice. O situație destul de neplăcută având în vedere că în Câmpina nu există decât două săli de sport, cea de la "Grigorescu" și cea de la Liceul Tehnologic Energetic, ambele cu probleme. La "Grigorescu" este deteriorată pardoseala sălii, iar la Energetic acoperișul s-a degradat și plouă în interior.

Despre situația de la sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, i-am cerut un punct de vedere primarului Horia Tiseanu, asta pornind și de la ideea că administrația locală este cea care trebuie să asigure fondurile necesare lucrărilor de reparații de la unitățile de învățământ.
”Singura soluție pentru reparațiile de care are nevoie sala de sport este bugetul local. Nu am înțeles bine cât ar trebui să coste reparația sălii de sport. Acum un an sau doi se vorbea de 300.000 lei, acum au venit cu o solicitare între 400.000 și 500.000 euro. Este o sumă foarte mare și o diferență uriașă. Cu suma asta poți construi trei case. Trebuie să vedem cât ar costa reparația pardoselii. Chiar dacă în proiectul de buget nu este o sumă de bani pentru reparați pardoselii, în varianta care va ajunge pe masa consilierilor vom aloca 300.000 lei. Conducerea școlii va trebui să găsească o soluție încadrându-se în această sumă. Cei 400.000 euro pe care i-au cerut ei este cu mult mai mult decât întreaga sumă acordată pentru reparațiile la toate unitățile de învățământ din Câmpina. Sincer, eu nu am înțeles de ce brusc această sală de sport nu se mai dorește a fi închiriată și au invocat o serie de motive. Oare nu cumva pentru că nu se mai oprește acel procent de 50% din chirie și nu se mai merită efortul?! Dar acest lucru este conform legii. În locul conducerii liceului aș fi continuat să închiriez sala în aceleași condiții, pentru că până la urmă este un bun public, liceul doar o administrează, nu este patrimoniul lor ca să decidă dacă pun sau nu sala la dispoziția publicului. Mi s-a părut că nu este în regulă... Aceasta este părerea mea, dar dacă Consiliul Local va decide să alocăm 400.000 euro pentru sala de sport, chiar dacă nu știu de unde i-am putea lua, voi respecta decizia Consiliului. Dar eu nu voi propune o asemenea sumă”, ne-a declarat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, la dezbaterea publică asupra proiectului bugetului local. (video)

În cadrul ședinței extraordinare din 20 februarie 2020, Consiliul Local Câmpina a aprobat bugetul pentru acest an, iar una dintre anexe este lista lucrărilor de reparații de la unitățile de învățământ cu tot cu sumele alocate. Pentru schimbarea suprafeței de joc (pardoselii) de la sala de sport a Colegiului "Grigorescu" s-au alocat 300.000 lei, iar pentru repararea acoperișului de la Liceul Energetic s-au alocat 500.000 lei.

4515 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Petcu Alina 24.02.2020 10:32 Am inteles ca prioritar ar fi schimbarea pavelelor din curtea Primariei. Nu, domnilor edili, prioritar ar fi ca toate baile unitatilor de invatamant sa beneficieze de conditii de igiena de bun simt, normale pentru un oras dintr-o tara cu pretentii europene : apa calda (sistem de incalzire a apei), sapun, hartie igienica, uscator de maini ! Pt.ca o imbolnavire in masa a copiilor duce atat la inchiderea scolilor, cat si a salilor de sport, deja afectate de infiltratii, igrasie, mucegai. Mentionez ca putine scoli beneficiaza de sistem de incalzire a apei, insa cu aportul financiar,( ilegal), al parintilor. La sedintele cu parintii, ni s-a spus ca ''s-au facut adrese an de an, in acest sens'' dar ca fondurile Primariei sunt limitate si prioritizate de consilieri. Iar fonduri europene, pentru astfel de modernizari absolut necesare, nu pot fi accesate, intrucat necesita angajarea a [inca] unei persoane, care sa se ocupe de astfel de proiecte. Daca tot exista audit peste contabil, la fiecare unitate de invatamant, este greu , ori imposibil ca [inca] o persoana sa fie capabila de a efectua aceste proiecte de accesari de fonduri ? As dori un raspuns, pentru aceasta problema !
  • Petrescu 24.02.2020 17:49 O tiganie marca Primarie ,chiar nu exista in cadrul Primariei un departament in stare sa faca o evaluare de reparatie a salii de sport ?ce legatura are Consilul Local cu valoarea lucrarilor?se arunca niste cifre la misto fara acoperire ,halal administratie ,se vede in functionarea orasului,nimic nu este terminat ,nu exista prioritati,sau cheltuit munti de bani pentru parcuri ,invatamantul si sportul pe ultimul loc ,o harababura .Bine ca sunt prevazuti in buget bani de salarii si indemnizatii,restul o mistocareala.

Actualitate

1104 vizualizari
29 mar. 2020 22:30

Cele patru ordine emise de Raed Arafat pentru sistemul medical în perioada stării de urgență

Ministrul secretar de stat Raed Arafat a prezentat situația existentă duminică seara, în România, în privința pandemiei de coronavirus: 1,815 cazuri confirmate de infectare, 206 persoane vindecate, 43 decese, 770 persoane internate, dintre care 52 la Terapie Intensivă. De asemenea Raed Arafat a anunțat că a emis patru ordine ale comandantului acțiunii privind unele reguli pentru personalul medical și privind înființarea unui nou spital militar de campanie la Constanța.

1378 vizualizari
29 mar. 2020 21:46

Principalele prevederi Ordonanței Militare nr.4: plafonarea prețurilor la utilități, sarcini noi pentru administrațiile locale, amenzi mai mari pentru nerespectarea măsurilor stabilite

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat duminică seară prevederile Ordonanței Militare nr.4/2020, emisă chiar astăzi și care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Vă prezentăm în continuare principalele prevederi ale noului act normativ, cu precădere cele care interesează direct populația.

Alte stiri recente

1036 vizualizari
29 mar. 2020 21:21

Societatea de brokeraj în asigurări ADECAR Câmpina anunță că își va desfășura activitatea exclusiv online

Începând de luni, 30 martie 2020, pentru a proteja clienții, dar și personalul firmei de riscul contaminării cu virusul COVID-19, activitatea societății de brokeraj în asigurări ADECAR Câmpina se va desfășura exclusiv online, până la 15 aprilie 2020. Deci nu vor mai avea loc întâlniri cu clienții la sediul din Bulevardul Carol I, nr. 27.

1680 vizualizari
29 mar. 2020 13:05

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 martie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.