În urmă cu câteva săptămâni, Consiliul de Administrație al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina lua o decizie care a stârnit numeroase nemulțumiri, aceea de a nu mai închiria sala de sport a instituției. Am scris atunci despre această decizie și motivele care au stat la baza ei. La scurt timp după apariția articolului și având în vedere reacțiile de nemulțumire din spațiul public, Consiliul de Administrație a revenit asupra deciziei inițiale și permite închirierea sălii, dar numai cluburilor și asociațiilor sportiv, nu și persoanelor fizice. O situație destul de neplăcută având în vedere că în Câmpina nu există decât două săli de sport, cea de la "Grigorescu" și cea de la Liceul Tehnologic Energetic, ambele cu probleme. La "Grigorescu" este deteriorată pardoseala sălii, iar la Energetic acoperișul s-a degradat și plouă în interior.
Despre situația de la sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, i-am cerut un punct de vedere primarului Horia Tiseanu, asta pornind și de la ideea că administrația locală este cea care trebuie să asigure fondurile necesare lucrărilor de reparații de la unitățile de învățământ.
”Singura soluție pentru reparațiile de care are nevoie sala de sport este bugetul local. Nu am înțeles bine cât ar trebui să coste reparația sălii de sport. Acum un an sau doi se vorbea de 300.000 lei, acum au venit cu o solicitare între 400.000 și 500.000 euro. Este o sumă foarte mare și o diferență uriașă. Cu suma asta poți construi trei case. Trebuie să vedem cât ar costa reparația pardoselii. Chiar dacă în proiectul de buget nu este o sumă de bani pentru reparați pardoselii, în varianta care va ajunge pe masa consilierilor vom aloca 300.000 lei. Conducerea școlii va trebui să găsească o soluție încadrându-se în această sumă. Cei 400.000 euro pe care i-au cerut ei este cu mult mai mult decât întreaga sumă acordată pentru reparațiile la toate unitățile de învățământ din Câmpina. Sincer, eu nu am înțeles de ce brusc această sală de sport nu se mai dorește a fi închiriată și au invocat o serie de motive. Oare nu cumva pentru că nu se mai oprește acel procent de 50% din chirie și nu se mai merită efortul?! Dar acest lucru este conform legii. În locul conducerii liceului aș fi continuat să închiriez sala în aceleași condiții, pentru că până la urmă este un bun public, liceul doar o administrează, nu este patrimoniul lor ca să decidă dacă pun sau nu sala la dispoziția publicului. Mi s-a părut că nu este în regulă... Aceasta este părerea mea, dar dacă Consiliul Local va decide să alocăm 400.000 euro pentru sala de sport, chiar dacă nu știu de unde i-am putea lua, voi respecta decizia Consiliului. Dar eu nu voi propune o asemenea sumă”, ne-a declarat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, la dezbaterea publică asupra proiectului bugetului local. (video)
În cadrul ședinței extraordinare din 20 februarie 2020, Consiliul Local Câmpina a aprobat bugetul pentru acest an, iar una dintre anexe este lista lucrărilor de reparații de la unitățile de învățământ cu tot cu sumele alocate. Pentru schimbarea suprafeței de joc (pardoselii) de la sala de sport a Colegiului "Grigorescu" s-au alocat 300.000 lei, iar pentru repararea acoperișului de la Liceul Energetic s-au alocat 500.000 lei.
După ce în ultimele săptămâni s-a asfaltat Bulevardul Culturii din Câmpina, după lucrările la rețeaua de gaze, vineri, 13 decembrie, s-au realizat marcajele rutiere.
Vineri, 13 decembrie, a fost ședință extraordinară a Consiliului Local Câmpina. Deși s-a discutat doar o rectificare a bugetului local, au ieșit scântei...
La începutul fiecărui mandat, aleșii locali sunt obligați să-și completeze declarațiile de avere și de interese și să le depună la Primărie pentru a fi postate pe site-ul instituției. Iată cât de bogați (sau nu) sunt noii aleși câmpineni.
Marți seară, în jurul orei 23.00, în Prahova a avut loc un accident rutier terifiant, în urma căruia doi tineri - șoferul de 27 ani și pasagerul de 26 ani - și-au pierdut viața.