O decizie grea, un semnal de alarmă! Sala de sport a Colegiului ”Grigorescu” din Câmpina nu mai poate fi închiriată

Actualitate (Categoria articolului)

De câteva zile, la intrarea în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina se află un anunț referitor la hotărârea Consiliului de Administrație al instituției prin care se interzice închirierea sălii de sport. O decizie care, la prima vedere, pare bizară, chiar poate fi considerată un abuz, dar în spatele căreia se află motive serioase.

”Sunt mai multe lucruri care ne-au condus către o asemenea decizie și vă asigur că nu a fost o decizie ușor de luat. Am să încerc să enumăr câteva dintre cele mai puternice argumente. Din octombrie anul trecut, conform unei hotărâri a Consiliului Local, toți banii obținuți din închirierea sălii de sport sunt virați către bugetul local, astfel că noi trebuie să suportăm cheltuielile suplimentare legate de igienizare, de curățenie, din costul standard per elev. Am discutat la Primăria Câmpina pentru a ni se asigura suplimentar un paznic, dar nu s-a putut rezolva această problemă. În general, închirierea sălii de sport se face după-amiaza sau chiar seara târziu ori în week-end, iar noi nu avem niciun control asupra persoanelor care intră în incinta instituției. Nu mai spun că s-a spart un geam și nu a recunoscut nimeni, a trebuit să suportăm din bugetul școli înlocuirea sa. De asemeena, o persoană care a închiriat sala la un moment dat a stricat sistemul de închidere automată a porților de acces în curte, un sistem care costă destul de mult și pentru care am solicitat acum fonduri de la bugetul local. În afara problemelor legate de securitate și de igienă, pardoseala, suprafața de joc s-a deteriorat foarte mult, iar starea generală a sălii este jalnică. Nici măcar nu putem achiziționa plase de protecție și plase pentru porți, pentru că acestea sunt considerate mijloace fixe și nu am avut prevederi bugetare în acest sens. Sala de sport, ca și fațadele Colegiului nostru necesită reparații capitale, dar și o documentație complexă - proiecte, avize, expertize, pe care nimeni din cadrul Colegiului nostru nu știe să le facă sau să le urmărească. De aceea noi am solicitat Primăriei Câmpina, care poate prin Serviciul ADPP să ne ajute cu realizarea acestor documentații. O zugrăveală într-o clasă sau o igienizare putem realiza și urmări noi, dar astfel de lucrări complexe credem că necesită implicarea directă a Primăriei”, ne-a declarat profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”. (video)

Sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost inaugurată pe 30 mai 2004, în prezența premierului Adrian Năstase. De la bun început au fost probleme cu suprafața de joc, iar odată cu trecerea timpului, aceste probleme s-au acutizat. La nivelul anului 2019, din închirierea săii de sport, Colegiul ”Grigorescu” a încasat în jur de 26.000 lei. Nu este mult, dar nici puțin, fondurile acestea fiind utilizate pentru igienizare și curățenie. Din toamna anului trecut, toți banii din închirierea sălii sunt încasați la bugetul local.
După această decizie a Consiliului de Administrație al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, din care fac parte și consilieri locali și un reprezentant al primarului Horia Tiseanu, mingea a ajuns în terenul administrației locale, care va trebui să decidă dacă se implică în modernizarea sălii de sport de la ”Grigorescu” și când va face acest lucru. Situația actuală nu este deloc plăcută. Nu este normal ca într-un oraș unde sportul suferă grav, o sală de sport construită din bani publici să nu poată fi folosită - atenție, contra cost - de oamenii de bună credință care vor să facă sport. În Câmpina nu există o sală de sport a localității, ci numai cele două săli de la Colegiul "Grigorescu" și de la Liceul Tehnologic Energetic. La CNNG sunt probleme cu pardoseala sălii și plasele de protecție, iar la Energetic - cu acoperișul prin care plouă. Trist este faptul că aceste probleme nu sunt noi, ci de ani de zile, însă rezolvarea lor pare a fi o ecuație foarte complicată pentru administrația locală.

9958 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 04.02.2020 21:17 Arata jalnic ,parca este un grajd,ce a facut Consilierul de sport ?a chiulit de la ore sau nu afost informat.Skateparcul e liber si a costat un sac de bani degeaba la fel si celebrul parc neterminat ce arata jalnic.Bani au fost dar sau dus, asteptam ceva poze cu cei din administratie dar nu este nimic finalizat.Bugetari ,luna trece leafa merge noi cu drag ne prefacem ca muncim.
  • Ionuț Popescu 04.02.2020 23:31 O alta dovada de indiferenta crasa a Consiliului local în frunte cu Dom' PRIMAR. Se bazează ca în licee repara părinții clasele din fonduri proprii, și când școală obține bani din închiriere ii i-a Primăria și pe aceea. Rusine La sala de la Energetic unde vin atâția copii sa facă sport dacă ploua nu se poate desfășura nici o activitate. Nu am văzut în propunerea de buget pe 2020 bani alocați pentru reparațiile sălilor de sport. Dar 64 % din buget se duce pe salarii. Rușine. Și pe reabilitări de parcuri Soldat etc. Sa mai spălăm niște bani. Rusine

Actualitate

2635 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

389 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

152 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

590 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: