Administrația locală din Câmpina, sau cel puțin o parte a ei, este dispusă să colaboreze cu mediul privat, motivul fiind acela că, în condițiile în care bugetul local nu mai poate asigura bani pentru diverse investiții, asocierea cu firmele private ar putea rezolva problema finanțării. S-a discutat despre ștrandul și hotelul de la Casa Tineretului, obiective care ar putea fi concesionate unor firme private pentru a fi reabilitate și administrate, iar următorul pe listă ar fi Bulevardul Culturii, unde investițiile private ar putea crește gradul de atractivitate al zonei.
Aceste discuții s-au purtat la întâlnirea de joi, 28 februarie 2019, dintre reprezentanții comisiilor de Urbanism și Cultură din Consiliul Local cu Executivul câmpinean.
În zona adiacentă Bulevardului Culturii s-au făcut unele investiții în ultima vreme - s-a amenajat un parc printr-un proiect derulat cu bani de la Fondul de Mediu, s-a realizat celebrul skateparc, iar un investitor privat a concesionat un spațiu în care a deschis o cafenea foarte apreciată de câmpineni. Pornind de la aceste exemple, inițiatorii întâlnirii au lansat varianta de a oferi unor investitori privați și alte spații din zona Bulevardului. Astfel, rând pe rând, consilierii locali prezenți la discuții și reprezentanții Primăriei au susținut ideea atrageri unor investitori pentru amenajarea unor terase-cafenele, a unor parcuri de distracție sau chiar de aventură, terenul permițând realizarea unor tiroliene și a altor amenajări speciale pentru atragerea câmpinenilor și turiștilor. Mai mult, viceprimarul Adrian Pițigoi a propus și includerea zonei de pe Strada Lt. Col. Oprescu Adrian, cunoscută ca zona IREP, în cadrul acestui proiect mai amplu. Nu trebuie neglijat nici faptul că DN1 trece prin imediata vecinătate a zonei în discuție, reprezentanții administrației dorind să-i convingă pe turiștii care merg spre Sinaia, Bușteni sau chiar mai departe, că au motive să se oprească la Câmpina și astfel să evite aglomerația infernală de pe drumul național, spre stațiunile montane.
Ca și în cazul ștrandului și hotelului de la Casa Tineretului, și în cazul Bulevardului s-a stabilit includerea unei sume în proiectul bugetului local pentru realizarea unui studiu de oportunitate, care va putea sta la baza unor viitoare proceduri de concesionare a unor spații pentru eventualii investitori interesați să dezvolte afaceri în această zonă renumită a Câmpinei. De asemenea, s-a cerut compartimentelor de specialitate ale Primăriei să găsească eventuale axe de finanțare europeană pentru un parc de aventură sau pentru alte amenajări similare.
Nu știe nimeni în momentul de față cât dintre toate aceste idei vor deveni realitate într-un oraș din ce în ce mai inert, dar cel mai important este că primul pas a fost făcut - se discută, se caută soluții, se fac propuneri. Poate prin insistența unor consilieri locali, poate prin asocierea administrației locale cu mediul privat, lucrurile s-ar putea mișca, astfel încât despre Câmpina să se mai audă și lucruri bune.
Citiți și: Administrația câmpineană caută soluții pentru concesionarea ștrandului și hotelului de la Casa Tineretului
Mai mulți cititori ne-au transmis imagini cu un loc din Câmpina, unde mizeria domnește.
Ședința Adunării Generale a Acționarilor de la ADI Managementul Apei Prahova, desfășurată vineri, 17 ianuarie 2025, nu a adus nicio veste bună în privința tarifelor la apă și canalizare în localitățile unde operator este HidroPrahova.
În cursul zilei de vineri, 17 ianuarie 2025, polițiștii câmpineni au depistat pe Strada Pictor Nicolae Grigorescu un autovehicul care a fost surprins de aparatul radar cu o viteză de 70km/h, cu 20km/h peste limita legală de viteză din zonă.
Bărbatul pe care polițiștii l-au identificat ca fiind autorul crimei de pe Aleea Scărișoara din seara zilei de marți, 14 ianuarie 2025, se află în arestul Poliției din noaptea respectivă.