Idei și propuneri ale administrației câmpinene pentru creșterea atractivității zonei adiacente Bulevardului Culturii

Actualitate (Categoria articolului)

Administrația locală din Câmpina, sau cel puțin o parte a ei, este dispusă să colaboreze cu mediul privat, motivul fiind acela că, în condițiile în care bugetul local nu mai poate asigura bani pentru diverse investiții, asocierea cu firmele private ar putea rezolva problema finanțării. S-a discutat despre ștrandul și hotelul de la Casa Tineretului, obiective care ar putea fi concesionate unor firme private pentru a fi reabilitate și administrate, iar următorul pe listă ar fi Bulevardul Culturii, unde investițiile private ar putea crește gradul de atractivitate al zonei. 

Aceste discuții s-au purtat la întâlnirea de joi, 28 februarie 2019, dintre reprezentanții comisiilor de Urbanism și Cultură din Consiliul Local cu Executivul câmpinean. 
În zona adiacentă Bulevardului Culturii s-au făcut unele investiții în ultima vreme - s-a amenajat un parc printr-un proiect derulat cu bani de la Fondul de Mediu, s-a realizat celebrul skateparc, iar un investitor privat a concesionat un spațiu în care a deschis o cafenea foarte apreciată de câmpineni. Pornind de la aceste exemple, inițiatorii întâlnirii au lansat varianta de a oferi unor investitori privați și alte spații din zona Bulevardului. Astfel, rând pe rând, consilierii locali prezenți la discuții și reprezentanții Primăriei au susținut ideea atrageri unor investitori pentru amenajarea unor terase-cafenele, a unor parcuri de distracție sau chiar de aventură, terenul permițând realizarea unor tiroliene și a altor amenajări speciale pentru atragerea câmpinenilor și turiștilor. Mai mult, viceprimarul Adrian Pițigoi a propus și includerea zonei de pe Strada Lt. Col. Oprescu Adrian, cunoscută ca zona IREP, în cadrul acestui proiect mai amplu. Nu trebuie neglijat nici faptul că DN1 trece prin imediata vecinătate a zonei în discuție, reprezentanții administrației dorind să-i convingă pe turiștii care merg spre Sinaia, Bușteni sau chiar mai departe, că au motive să se oprească la Câmpina și astfel să evite aglomerația infernală de pe drumul național, spre stațiunile montane.
Ca și în cazul ștrandului și hotelului de la Casa Tineretului, și în cazul Bulevardului s-a stabilit includerea unei sume în proiectul bugetului local pentru realizarea unui studiu de oportunitate, care va putea sta la baza unor viitoare proceduri de concesionare a unor spații pentru eventualii investitori interesați să dezvolte afaceri în această zonă renumită a Câmpinei. De asemenea, s-a cerut compartimentelor de specialitate ale Primăriei să găsească eventuale axe de finanțare europeană pentru un parc de aventură sau pentru alte amenajări similare.
Nu știe nimeni în momentul de față cât dintre toate aceste idei vor deveni realitate într-un oraș din ce în ce mai inert, dar cel mai important este că primul pas a fost făcut - se discută, se caută soluții, se fac propuneri. Poate prin insistența unor consilieri locali, poate prin asocierea administrației locale cu mediul privat, lucrurile s-ar putea mișca, astfel încât despre Câmpina să se mai audă și lucruri bune.

Citiți și: Administrația câmpineană caută soluții pentru concesionarea ștrandului și hotelului de la Casa Tineretului

5263 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Laura M 01.03.2019 22:20 Eu am intrebat serios si sincer daca stie cineva de ce nu a participat Tiseanu la aceste intalniri. Chiar nu il intereseaza?
  • jim 02.03.2019 10:20 Vorbe,vorbe,discutii fara suport ,trebuie sa justifice si ei indemnizatia.De fapt vrem sa vedem si noi o HARTA a orasului zonata in SPORT,CULTURA,bla,bla.Se incepe cate ceva si nu se termina nimic,totul e "on going" cum se zice .Dupa atata timp sa nu ai un complex sportiv ca de cel industrial adica parc,abureala de oameni fara viziuna si inapoiati.Cereti ajutoooooooooorrrrrrrrr.

Actualitate

1854 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

4187 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

949 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

2084 vizualizari
12 aug. 2020 17:30

Membrii Organizației ProRomânia Câmpina susțin candidatura independentului Alin Moldoveanu la funcția de primar

1 comentarii

De-abia ce s-a anunțat semnarea protocolului care a stat la baza înființării Alianței pentru Prahova, între PSD, ProRomânia și PPU (S-L), că lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru stânga politică din Câmpina. Astfel, președintele Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia, Marian Alexandru, a anunțat dizolvarea organizației și susținerea la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Câmpina a independentului Alin Moldoveanu.