Profesorul Cristian Spulber, sărbătorit la Colegiul "Grigorescu" din Câmpina. Pe 20 mai va împlini 93 de ani

Actualitate (Categoria articolului)

Cristian Spulber este unul dintre cei mai îndrăgiți dascăli din Câmpina, un om deosebit, care se bucură de respect și prețuire, chiar dacă au trecut aproape 30 de ani de când s-a pensionat. Pe 20 mai 2019, profesorul Spulber va împlini 93 de ani, iar miercuri, 8 mai, a fost invitat de onoare la evenimentul organizat de Asociația "Cultul Eroilor" și Primăria Câmpina pentru a marca Ziua Independenței, Ziua Victoriei din cel de-al doilea război mondial și Ziua Europei. Aici, la Colegiul "Grigorescu", unde Cristian Spulber a fost profesor în urmă cu mulți ani, actualii elevi i-au cântat "Mulți ani trăiască".

"Vârsta din buletin îmi spune că sunt bătrân, dar eu mă simt încă tânăr", a spus profesorul Cristian Spulber. Chiar dacă puțini dintre elevii prezenți la eveniment au auzit de profesorul Spulber, acesta a reușit să le capteze atenția cu un scurt discurs plin de substanță, cu aspecte concrete, cu date istorice, dar și cu citate în limba latină. (video)
În plus, impresionat de prelegerile susținute cu ocazia celor două evenimente istorice de mare însemnătate pentru istoria României, profesorul Cristian Spulber a venit cu propunerea ca unele străzi din Câmpina să poarte numele unora dintre eroii câmpineni. Și a povestit o întâmplare amuzantă de la începutul anilor '90: "Imediat după revoluția din 1989, am fost solicitat de primarul de atunci să ajut la modificarea denumirilor unor străzi. La un moment dat, sunt chemat la Primărie și mi se spune că doi cetățeni sunt revoltați că dăm nume de popi unor străzi, în discuție fiind... Popa Radu Șapcă. Le-am explicat că acesta a participat la Adunarea Revoluționarilor din Oltenia, i-a binecuvântat pe revoluționari și chiar a făcut parte din primul guvern pașoptist. "Hai, Vasile, acasă, că suntem proști!", a spus unul dintre ei, acceptând astfel noua denumire a străzii situate undeva în cartierul Muscel". (video)
Povestea de viață a profesorului Cristian Spulber este absolut fabuloasă, iar câteva date despre minunatul om și dascăl Cristian Spulber puteți citi AICI. La finalul întâlnirii de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", fostul său elev, actualul profesor de istorie de la acest colegiu, Cristian Bunea, i-a oferit un frumos buchet de flori, iar toți cei prezenți i-au cântat "Mulți ani trăiască!", umplându-i inima de bucurie și ochii de lacrimi. Un minim semn de respect și apreciere pentru un mare dascăl al Câmpinei.

5018 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2810 vizualizari
14 mai. 2019 20:30

Norocoșii câștigători ai celor patru autoturisme Ford KA+ de la tombola Medimfarm

2 comentarii

Zeci de mii de persoane din întreaga țară, care au cumpărat produse de la Farmaciile Medimfarm, s-au înscris la tombola de la finalul campaniei "Fii FORDmidabil cu Medimfarm!". Premiile au constat în 100 de produse TVS (de bucătărie), iar marele premiu - un atoturism Ford KA+ înmulțit cu... patru. Pentru că au fost patru astfel de autoturisme puse la bătaie de Medimfarm și, bineînțeles, patru norocoși care le-au câștigat.

2346 vizualizari
12 mai. 2019 13:02

Colecția completă Jules Verne, darul Câmpinatv.ro pentru Școala Gimnazială "Al.I. Cuza" din Câmpina

1 comentarii

Jules Verne s-a numărat printre autorii preferați din copilăria și adolescența noastră. I-am citit și recitit cărțile și am trăit nenumărate aventuri, alături de personajele sale. Am făcut "O călătorie spre centrul pământului", am navigat "20.000 leghe sub mări" și apoi pe “Minunatul Orinocco”, pentru ca după aceea să mergem "De la pământ la lună". Am dus la bun sfârșit "Ocolul pământului în 80 zile", ne-am aventurat spre "Insula Misterioasă", i-am însoțit pe “Copiii căpitanului Grant” și am zburat “Cinci săptămâni în balon”. Am visat să avem “Doi ani de vacanță” la “Școala Robinsonilor”, am găsit “Steaua Sudului” și am vizitat “Castelul din Carpați”. Acum, este rândul altor copii să se bucure de aceste aventuri, citind cărțile lui Jules Verne. 

Alte stiri recente

48 vizualizari
21 mai. 2019 08:55

Robert Turcescu, candidat PMP la alegerile europarlamentare: "Cu toții trebuie să susținem proiectul Europei unite!"

La 44 de ani și cu o carieră importantă de jurnalist în spate, Robert Turcescu a intrat în politică relativ recent, în anul 2016, atunci când s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară și a candidat la Primăria Capitalei. În decembrie 2016 a fost ales deputat de Constanța din partea PMP, înregistrând cel mai mare scor al acestei formațiuni politice pentru Camera Deputaților. Acum, Robert Turcescu se află pe lista candidaților PMP pentru Parlamentul European, acolo unde își dorește să ducă mesajul și proiectele partidului pe care îl reprezintă.

810 vizualizari
20 mai. 2019 22:59

Cupa României, faza județeană, semifinale. Avancronici

La mijlocul acestei săptămâni sunt programate jocurile contând pentru semifinalele fazei județene a Cupei României la fotbal. Jocurile se vor disputa la Câmpina și Plopeni, dar AJF Prahova nu a anunțat încă, în mod clar, până la această oră, locurile de desfășurare ale partidelor. Ba, mai mult, nu se știu nici echipele exacte, având în vedere că CS Cornu a făcut o contestație la jocul din faza precedentă cu Tricolorul Breaza, fiind foarte posibil s-o câștige, un verdict urmând a fi dat marți, cu o zi înaintea jocurilor. De asemenea, până la acest moment, nu au fost date publicității nici numele oficialilor acestor jocuri. În măsura în care vor apărea noutăți, vom reveni. Până atunci, iată programul și scurte avancronici: