Cristian Spulber este unul dintre cei mai îndrăgiți dascăli din Câmpina, un om deosebit, care se bucură de respect și prețuire, chiar dacă au trecut aproape 30 de ani de când s-a pensionat. Pe 20 mai 2019, profesorul Spulber va împlini 93 de ani, iar miercuri, 8 mai, a fost invitat de onoare la evenimentul organizat de Asociația "Cultul Eroilor" și Primăria Câmpina pentru a marca Ziua Independenței, Ziua Victoriei din cel de-al doilea război mondial și Ziua Europei. Aici, la Colegiul "Grigorescu", unde Cristian Spulber a fost profesor în urmă cu mulți ani, actualii elevi i-au cântat "Mulți ani trăiască".
"Vârsta din buletin îmi spune că sunt bătrân, dar eu mă simt încă tânăr", a spus profesorul Cristian Spulber. Chiar dacă puțini dintre elevii prezenți la eveniment au auzit de profesorul Spulber, acesta a reușit să le capteze atenția cu un scurt discurs plin de substanță, cu aspecte concrete, cu date istorice, dar și cu citate în limba latină. (video)
În plus, impresionat de prelegerile susținute cu ocazia celor două evenimente istorice de mare însemnătate pentru istoria României, profesorul Cristian Spulber a venit cu propunerea ca unele străzi din Câmpina să poarte numele unora dintre eroii câmpineni. Și a povestit o întâmplare amuzantă de la începutul anilor '90: "Imediat după revoluția din 1989, am fost solicitat de primarul de atunci să ajut la modificarea denumirilor unor străzi. La un moment dat, sunt chemat la Primărie și mi se spune că doi cetățeni sunt revoltați că dăm nume de popi unor străzi, în discuție fiind... Popa Radu Șapcă. Le-am explicat că acesta a participat la Adunarea Revoluționarilor din Oltenia, i-a binecuvântat pe revoluționari și chiar a făcut parte din primul guvern pașoptist. "Hai, Vasile, acasă, că suntem proști!", a spus unul dintre ei, acceptând astfel noua denumire a străzii situate undeva în cartierul Muscel". (video)
Povestea de viață a profesorului Cristian Spulber este absolut fabuloasă, iar câteva date despre minunatul om și dascăl Cristian Spulber puteți citi AICI. La finalul întâlnirii de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", fostul său elev, actualul profesor de istorie de la acest colegiu, Cristian Bunea, i-a oferit un frumos buchet de flori, iar toți cei prezenți i-au cântat "Mulți ani trăiască!", umplându-i inima de bucurie și ochii de lacrimi. Un minim semn de respect și apreciere pentru un mare dascăl al Câmpinei.
În parcul de pe Strada Oituz, cunoscut sub numele Mițu-Chițu, a fost amenajat Orășelul Copiilor, în care se află și Satul lui Moș Crăciun.
Informațiile transmise la CSAT de serviciile secrete despre campanie lui Călin Georgescu au fost desecretizate miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea.
Podul feroviar peste râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina, va deveni curând istorie..
13 organizații neguvernamentale i-au cerut președintelui Klaus Iohannis desecretizarea informațiilor din ședința Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT) de săptămâna trecută.