Profesorul Cristian Spulber, sărbătorit la Colegiul "Grigorescu" din Câmpina. Pe 20 mai va împlini 93 de ani

Actualitate (Categoria articolului)

Cristian Spulber este unul dintre cei mai îndrăgiți dascăli din Câmpina, un om deosebit, care se bucură de respect și prețuire, chiar dacă au trecut aproape 30 de ani de când s-a pensionat. Pe 20 mai 2019, profesorul Spulber va împlini 93 de ani, iar miercuri, 8 mai, a fost invitat de onoare la evenimentul organizat de Asociația "Cultul Eroilor" și Primăria Câmpina pentru a marca Ziua Independenței, Ziua Victoriei din cel de-al doilea război mondial și Ziua Europei. Aici, la Colegiul "Grigorescu", unde Cristian Spulber a fost profesor în urmă cu mulți ani, actualii elevi i-au cântat "Mulți ani trăiască".

"Vârsta din buletin îmi spune că sunt bătrân, dar eu mă simt încă tânăr", a spus profesorul Cristian Spulber. Chiar dacă puțini dintre elevii prezenți la eveniment au auzit de profesorul Spulber, acesta a reușit să le capteze atenția cu un scurt discurs plin de substanță, cu aspecte concrete, cu date istorice, dar și cu citate în limba latină. (video)
În plus, impresionat de prelegerile susținute cu ocazia celor două evenimente istorice de mare însemnătate pentru istoria României, profesorul Cristian Spulber a venit cu propunerea ca unele străzi din Câmpina să poarte numele unora dintre eroii câmpineni. Și a povestit o întâmplare amuzantă de la începutul anilor '90: "Imediat după revoluția din 1989, am fost solicitat de primarul de atunci să ajut la modificarea denumirilor unor străzi. La un moment dat, sunt chemat la Primărie și mi se spune că doi cetățeni sunt revoltați că dăm nume de popi unor străzi, în discuție fiind... Popa Radu Șapcă. Le-am explicat că acesta a participat la Adunarea Revoluționarilor din Oltenia, i-a binecuvântat pe revoluționari și chiar a făcut parte din primul guvern pașoptist. "Hai, Vasile, acasă, că suntem proști!", a spus unul dintre ei, acceptând astfel noua denumire a străzii situate undeva în cartierul Muscel". (video)
Povestea de viață a profesorului Cristian Spulber este absolut fabuloasă, iar câteva date despre minunatul om și dascăl Cristian Spulber puteți citi AICI. La finalul întâlnirii de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", fostul său elev, actualul profesor de istorie de la acest colegiu, Cristian Bunea, i-a oferit un frumos buchet de flori, iar toți cei prezenți i-au cântat "Mulți ani trăiască!", umplându-i inima de bucurie și ochii de lacrimi. Un minim semn de respect și apreciere pentru un mare dascăl al Câmpinei.

6644 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2338 vizualizari
24 sept. 2020 18:16

Accident pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Câmpina

Joi după-amiază, în jurul orei 13.40, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Câmpina, în dreptul intersecției spre centrele comerciale Lidl și Kaufland, a avut loc un accident de circulație soldat, din fericire, fără victime, dar cu pagube materiale considerabile.

1862 vizualizari
23 sept. 2020 17:11

Grupul de firme Neptun – Soceram va sprijini financiar familiile defavorizate din Câmpina prin intermediul bisericilor

După întâlnirea de marți, cu directorii unităților de învățământ din municipiul Câmpina, reprezentanții grupului de firme Neptun – Soceram s-au întâlnit miercuri cu părintele protoiereu Grigore Melnic, cu preoții parohi de la toate bisericile ortodoxe și cu pastorii celorlalte culte din localitate. A fost o nouă rundă de discuții din seria celor inițiate de grupul de firme Neptun – Soceram pentru găsirea soluțiilor concrete de sprijinire a comunității locale.

Alte stiri recente

194 vizualizari
24 sept. 2020 22:48

Partidul Verde și candidatul său la Primăria Telega, Bogdan Șoldan, mesaj de suflet pentru locuitorii comunei

Cu câteva zile înaintea scrutinului electoral din 27 septembrie 2020, echipa Partidului Verde Telega transmite un mesaj locuitorilor comunei, un mesaj care include nu doar un îndemn la vot, ci și speranța că votul de duminică va aduce în fruntea comunei o administrație locală guvernată de principii corecte: grija și respectul față de cetățean, transparență și eficiență.

73 vizualizari
24 sept. 2020 21:53

”Pe primul loc în Agenda lui Pițigoi sunt oamenii din Câmpina!”

Ioan Adrian Pițigoi este viceprimarul în funcție al municipiului Câmpina și candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar la alegerile din 27 septembrie 2020. ”Primarul trebuie să fie al tuturor oamenilor din Câmpina, indiferent de opțiunea politică a fiecăruia, de aceea pe primul loc în Agenda lui Pițigoi sunt oamenii din Câmpina”, susține Ioan Adrian Pițigoi.