Profesorul Cristian Spulber, sărbătorit la Colegiul "Grigorescu" din Câmpina. Pe 20 mai va împlini 93 de ani

Actualitate (Categoria articolului)

Cristian Spulber este unul dintre cei mai îndrăgiți dascăli din Câmpina, un om deosebit, care se bucură de respect și prețuire, chiar dacă au trecut aproape 30 de ani de când s-a pensionat. Pe 20 mai 2019, profesorul Spulber va împlini 93 de ani, iar miercuri, 8 mai, a fost invitat de onoare la evenimentul organizat de Asociația "Cultul Eroilor" și Primăria Câmpina pentru a marca Ziua Independenței, Ziua Victoriei din cel de-al doilea război mondial și Ziua Europei. Aici, la Colegiul "Grigorescu", unde Cristian Spulber a fost profesor în urmă cu mulți ani, actualii elevi i-au cântat "Mulți ani trăiască".

"Vârsta din buletin îmi spune că sunt bătrân, dar eu mă simt încă tânăr", a spus profesorul Cristian Spulber. Chiar dacă puțini dintre elevii prezenți la eveniment au auzit de profesorul Spulber, acesta a reușit să le capteze atenția cu un scurt discurs plin de substanță, cu aspecte concrete, cu date istorice, dar și cu citate în limba latină. (video)
În plus, impresionat de prelegerile susținute cu ocazia celor două evenimente istorice de mare însemnătate pentru istoria României, profesorul Cristian Spulber a venit cu propunerea ca unele străzi din Câmpina să poarte numele unora dintre eroii câmpineni. Și a povestit o întâmplare amuzantă de la începutul anilor '90: "Imediat după revoluția din 1989, am fost solicitat de primarul de atunci să ajut la modificarea denumirilor unor străzi. La un moment dat, sunt chemat la Primărie și mi se spune că doi cetățeni sunt revoltați că dăm nume de popi unor străzi, în discuție fiind... Popa Radu Șapcă. Le-am explicat că acesta a participat la Adunarea Revoluționarilor din Oltenia, i-a binecuvântat pe revoluționari și chiar a făcut parte din primul guvern pașoptist. "Hai, Vasile, acasă, că suntem proști!", a spus unul dintre ei, acceptând astfel noua denumire a străzii situate undeva în cartierul Muscel". (video)
Povestea de viață a profesorului Cristian Spulber este absolut fabuloasă, iar câteva date despre minunatul om și dascăl Cristian Spulber puteți citi AICI. La finalul întâlnirii de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", fostul său elev, actualul profesor de istorie de la acest colegiu, Cristian Bunea, i-a oferit un frumos buchet de flori, iar toți cei prezenți i-au cântat "Mulți ani trăiască!", umplându-i inima de bucurie și ochii de lacrimi. Un minim semn de respect și apreciere pentru un mare dascăl al Câmpinei.

5211 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2029 vizualizari
17 iul. 2019 17:36

Accident la Câmpina. O femeie a fost lovită pe trecerea de pietoni pe Strada B.P. Hasdeu

Miercuri după-amiază, pe Strada B.P. Hasdeu din municipiul Câmpina a avut loc un accident de circulație, în urma căruia o femeie, în vârstă de 30 de ani, a ajuns la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal.

2658 vizualizari
16 iul. 2019 20:14

Parcul de la Soldat, pe ultimii 500-800 de metri. Parcă începe să arate ca în proiect. Sau nu...

1 comentarii

Ce-ar mai putea fi de spus despre lucrarea de modernizare a Parcului de la Soldat (rămas fără soldat și denumit oficial Regele Mihai I), o lucrare începută în aprilie 2018 și care pare că nu se mai termină, deși au trecut 448 de zile de la demararea ei?! La ședința Consiliului Local Câmpina, de la finalul lunii iunie 2019, viceprimarul Adrian Pițigoi afirma că în două-trei zile, maxim o săptămână, lucrarea va fi gata. Au trecut de atunci trei săptămâni și pare că tot nu s-a ajuns la... ultima sută de metri. Deja e prea mult pentru nervii și banii câmpinenilor!

Alte stiri recente

1373 vizualizari
17 iul. 2019 12:47

”Câmpina, oraș fericit”, un proiect al Fundației Zamolxes, dedicat implicării civice a locuitorilor

Implicarea civică a locuitorilor municipiului Câmpina în rezolvarea problemelor comunității este o temă importantă, dar greu de pus în practică. În teorie, totul funcționează, dar lucrurile se complică în momentul în care se încearcă punerea în aplicare a teoriei. Cel mai nou proiect al cărui scop este atragerea oamenilor spre problemele comunității și găsirea de soluții pentru rezolvarea lor aparține Fundației ”Zamolxes” și a demarat luni, 15 iulie, printr-o primă întâlnire, moderată de Florin Predescu, președintele fundației.

2690 vizualizari
16 iul. 2019 21:48

Avem cel mai mare tarif din țară la apa potabilă. Iar tariful cumulat apă-canal este similar celui din Dubai. Mulțumim, HidroPrahova!

După cum vă informam recent, de la 1 iulie 2019, prețul la apa potabilă a fost majorat pentru toți abonații din aria de acoperire a societății HidroPrahova. Este vorba despre municipiul Câmpina și alte 60 de localități din județ. Noul preț este 5,29 lei/mc, cu tot cu TVA. Este greu de înțeles ce strategie tarifară are operatorul de apă și canal al cărui acționar majoritar este Consiliul Județean Prahova, iar acționari minoritari sunt consiliile locale din localitățile deservite de HidroPrahova. O să vă prezentăm în continuare prețul la metrul cub de apă potabilă în aproape toată țara, pentru a demonstra că aici, în Prahova, plătim cel mai mare preț la apa potabilă.