CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Profesorul Cristian Spulber, sărbătorit la Colegiul "Grigorescu" din Câmpina. Pe 20 mai va împlini 93 de ani

- Actualitate -

Profesorul Cristian Spulber, sărbătorit la Colegiul

Cristian Spulber este unul dintre cei mai îndrăgiți dascăli din Câmpina, un om deosebit, care se bucură de respect și prețuire, chiar dacă au trecut aproape 30 de ani de când s-a pensionat. Pe 20 mai 2019, profesorul Spulber va împlini 93 de ani, iar miercuri, 8 mai, a fost invitat de onoare la evenimentul organizat de Asociația "Cultul Eroilor" și Primăria Câmpina pentru a marca Ziua Independenței, Ziua Victoriei din cel de-al doilea război mondial și Ziua Europei. Aici, la Colegiul "Grigorescu", unde Cristian Spulber a fost profesor în urmă cu mulți ani, actualii elevi i-au cântat "Mulți ani trăiască".

"Vârsta din buletin îmi spune că sunt bătrân, dar eu mă simt încă tânăr", a spus profesorul Cristian Spulber. Chiar dacă puțini dintre elevii prezenți la eveniment au auzit de profesorul Spulber, acesta a reușit să le capteze atenția cu un scurt discurs plin de substanță, cu aspecte concrete, cu date istorice, dar și cu citate în limba latină. (video)
În plus, impresionat de prelegerile susținute cu ocazia celor două evenimente istorice de mare însemnătate pentru istoria României, profesorul Cristian Spulber a venit cu propunerea ca unele străzi din Câmpina să poarte numele unora dintre eroii câmpineni. Și a povestit o întâmplare amuzantă de la începutul anilor '90: "Imediat după revoluția din 1989, am fost solicitat de primarul de atunci să ajut la modificarea denumirilor unor străzi. La un moment dat, sunt chemat la Primărie și mi se spune că doi cetățeni sunt revoltați că dăm nume de popi unor străzi, în discuție fiind... Popa Radu Șapcă. Le-am explicat că acesta a participat la Adunarea Revoluționarilor din Oltenia, i-a binecuvântat pe revoluționari și chiar a făcut parte din primul guvern pașoptist. "Hai, Vasile, acasă, că suntem proști!", a spus unul dintre ei, acceptând astfel noua denumire a străzii situate undeva în cartierul Muscel". (video)
Povestea de viață a profesorului Cristian Spulber este absolut fabuloasă, iar câteva date despre minunatul om și dascăl Cristian Spulber puteți citi AICI. La finalul întâlnirii de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", fostul său elev, actualul profesor de istorie de la acest colegiu, Cristian Bunea, i-a oferit un frumos buchet de flori, iar toți cei prezenți i-au cântat "Mulți ani trăiască!", umplându-i inima de bucurie și ochii de lacrimi. Un minim semn de respect și apreciere pentru un mare dascăl al Câmpinei.


08 May 2019 22:55 8563 vizualizari


Comentarii


371 vizualizari 17 Jul 2024 22:42 Mesaj RO-ALERT privind prezența unui urs la Telega

Mesaj RO-ALERT privind prezența unui urs la Telega

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a anunțat, la ora 22.34, că a emis un mesaj RO-ALERT privind prezența unui urs în comuna Telega.

citeste mai mult
460 vizualizari 17 Jul 2024 20:46 Primim de la cititori. Parcare într-o intersecție din Câmpina

Primim de la cititori. Parcare într-o intersecție din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă marți după-amiază la intersecția străzilor Castanilor și Primăverii.

citeste mai mult
536 vizualizari 17 Jul 2024 17:15 Primăria a notificat constructorul pentru punerea în funcțiune a sistemului de climatizare de la Spitalul Municipal Câmpina

Primăria a notificat constructorul pentru punerea în funcțiune a sistemului de climatizare de la Spitalul Municipal Câmpina

În urma unui control al inspectorilor Direcției de Sănătate Publică Prahova la Spitalul Municipal Câmpina a fost semnalată problema nefuncționării sistemului de climatizare, ceea ce duce la o căldură insuportabilă în saloane. 

citeste mai mult
1151 vizualizari 17 Jul 2024 11:56 Câte ambalaje din sistemul de garanție-returnare se strâng într-o lună la Câmpina? De ce riscă primăria sancțiuni de la Fondul de Mediu?

Câte ambalaje din sistemul de garanție-returnare se strâng într-o lună la Câmpina? De ce riscă primăria sancțiuni de la Fondul de Mediu?

Sistemul de garanție-returnare, prin care consumatorii își pot preda ambalajele de plastic, aluminiu sau sticlă la automatele de colectare pentru a-și recupera garanția de 50 bani, a început să funcționeze din decembrie anul trecut.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV