Câmpina, prima zăpadă din 2023. Autoritățile susțin că au intervenit prompt. Probleme în localitățile limitrofe

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Zona de munte a județului Prahova este sub cod portocaliu, iar restul județului sub cod galben de ninsoare și viscol până duminică, 29 ianuarie 2023, ora 10.00, după cum a anunțat ANM.

După numeroase atenționări ale meteorologilor, de joi, 26 ianuarie, și în zona Câmpina a început să ningă. A continuat toată noaptea, astfel că de la prima oră a dimineții a fost necesară intervenția autorităților.

La Câmpina se circulă în condiții de iarnă, deszăpezirea începându-se cu intrările / ieșirile din oraș și cu drumurile în pantă. Apoi au urmat arterele principale, în paralel intervenindu-se și pe trotuare, atât cu utilajul de deszăpezire, cât și manual cu sare și nisip.
Marius Vișan, director Poliția Locală Câmpina: ”Utilajele operatorului care asigură deszăpezirea sunt la treabă, nu avem sesizări și nu am întâmpinat probleme deosebite în trafic. Au fost două tamponări ușoare în acestă dimineață, de care se ocupă Poliția Rutieră”.
Florin Constantinescu, manager operator deszăpezire: ”Toate utilajele noastre sunt pe teren și intervenim la capacitate maximă. Am avut ceva probleme cu oamenii noștri care vin din comunele din jur, au ajuns mai greu pentru a face schimbul cu cei care au fost de noapte. Am intervenit conform graficului stabilit, problema este că ninge abundent și este nevoie mereu să revenim asupra zonelor unde am acționat deja, pentru că se depune un nou strat de zăpadă”.
Probleme ceva mai mari sunt în câteva dintre comunele din jur - Provița de Jos, Șotrile și Cornu, unde mijloacele de transport în comun, dar și alte autovehicule au avut probleme. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Prahova, cei doi subprefecți sunt în teritoriu pentru a coordona și superviza intervențiile.

Vom reveni.

3286 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Nicolae virgil 27.01.2023 10:21 Buna ziua, Fac naveta la Ploiesti, la ora 7 cand am plecat spre serviciu pe Kogalniceanu si b-dul Carol nu intrase niciun plug. Ca sa nu mai zic ca sunt campineni navetisti si pleaca mai devreme. Cum au intervenit prompt autoritatile? Se stia de acest episod de cateva zile. Iar ne-a prins pe picior gresit iarna! Cu stima, Virgil Nicolae
  • Nicolae virgil 27.01.2023 11:10 Unde a intervenit schimbul de noapte. La 7 pe arterele principale nu intrase niciun plug. Despre ce vorbiti acolo? Virgil Nicolae
  • Dan Ivascu 27.01.2023 12:49 Eu cred că promisiunile electorale au fost în zadar. Eu mai aștept să fie schimbată lumina stradală cu leduri că pasajul subteran sigur se va realiza.
  • Pantera neagră 27.01.2023 22:10 Mai ușor cu 'pianu' pe scari'! Bate la ochi prea tare treaba asta, cu protejarea fără nici-o jenă, permanent și în defavoarea cetateanului, a acestui 'stat în stat' -pomana floricon- et company! [cuibul pensionarilor din vechea gardă]. Începe să miroasă urât în zona aia și dacă, ferească sfântul, s-o fi stricat ceva pe acolo? Prim. Pol. etc, atenție comanda la mine, culcaat, dreepți, se aude din când în când de acolo de la centru de comandă de'-ce nu știți unde-i ăsta?- nu se poate, păi cine nu știe unde-i Statul Major, str. Oborului, d-acolo domnule, de unde ne vine 'lumina'. Ne vine, ne vine, dar nu nouă rândasilor, ci la, știți voi: să trăiiiți, să trăiiiiți că ne trebuiti! În fine, că am și uitat de la ce ne-am luat: până după 7.00 dimineața, nu a ieșit nimic, nimic pe stradă,-pur și simplu, nu se putea circula- după asta s-a pornit ușor pe centru, iar pe la 12.00, când la periferie, în cartierele mărginașe, lumea înota în zloata nederanjata de nimeni, Primaria anunța cu emfaza ca. - suntem cu toate forțele pe stradă - auzi vorbă! Singura lor grijă, să-și pregătească terenul pentru după pensionare ca, altceva nu mai contează! Uraaa, uraaa, îmi vine câteodată să strig! Ce să fac, am cât-un coșmar, așa când, ajung acasă ud la picioare! Succesuri multe, stimabililor!
  • The Mask 28.01.2023 07:57 Bucurați-vă de zăpadă,cine știe când o să mai vedem!Poți lasă mașină acasă pentru doua ,trei zile daca nu e urgent sa pleci.E iarna!Duceți copii pe jos la școală să se bucure de zăpadă nu va mai deplasați cu mașinile până la poarta școlii pentru câteva sute de metri!Relaxare!
  • Catalin 29.01.2023 18:33 Pe Eruptiei si Uniunea Europeana cred ca deszapezirea s-a facut pe cale naturala. Adevarul e ca a si nins in ultima vreme. Cred ca utilajele Floricon erau ruginite si banii incasati de la primarie in depozite la termen...

Actualitate

1788 vizualizari
20 mar. 2023 13:50

La Câmpina, o vizită a degenerat într-o bătaie și s-a soldat cu reținerea de către polițiști a... vizitatorului

Sâmbătă, 18 martie, în jurul orei 19.45, polițiștii din Câmpina au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 56 de ani, din municipiu, despre faptul că ea și concubinul acesteia ar fi fost agresați de către un bărbat. 

1311 vizualizari
20 mar. 2023 08:22

Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei

Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Alte stiri recente

0 vizualizari
20 mar. 2023 19:59

Societatea Voipan Sil Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Societatea Voipan Sil Câmpina anunță că face angajări, având nevoie de mai multe categorii de personal.

694 vizualizari
20 mar. 2023 17:56

Proiect Erasmus+ la Școala ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”. Participă elevi din Italia, Spania și Franța

În cadrul proiectului Erasmus+ ”All different, all equal”, Câmpina, prin Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, este gazda unei noi acțuni de mobilitate, la care participă elevi și cadre didactice de la școlile partenere din Italia, Spania și Franța.