CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Încă o eroare în cazul Parcului de la Soldat din Câmpina. Și o veste proastă - investiția nu va fi finalizată la termen

- Actualitate -

Încă o eroare în cazul Parcului de la Soldat din Câmpina. Și o veste proastă - investiția nu va fi finalizată la termen

În cadrul rectificării bugetare aprobate de Consiliul Local Câmpina în sedința de joi seară, a fost modificată suma alocată modernizării Parcului de la Soldat. Și asta nu pentru că ar fi nevoie de o suplimentare de bani pentru această lucrare, ci pentru că suma prevăzută până acum în bugetul local, la capitolul investiții, era greșită. "O eroare făcută, probabil, de ADPP", a spus primarul Horia Tiseanu. Da, dar o eroare pe care nu a văzut-o nimeni din Primărie și din Consiliul Local de la începutul anului, când s-a aprobat bugetul local și până acum, la finalul lunii iulie.

După cum știți, în 2016 și 2017, Consiliul Local Câmpina a aprobat de patru ori indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Parcului de la Soldat. O dată pentru că așa era normal și de trei ori pentru a corecta unele erori - a trebuit modificat proiectul pentru introducerea instalațiilor electrice, s-au realizat lucrările de cadastru și a rezultat că parcul are o suprafață mai mare decât apărea în documentele Primăriei, au fost revizuite prețurile la materiale și la manoperă și a fost nevoie de majorarea sumei alocate inițial. Conform indicatorilor tehnico-economici finali, valoarea investiției se ridica la 1.476.000 lei. Numai că, în locul acestei sume, în bugetul local pentru 2018 a fost "prinsă" o altă sumă - 1.213.650 lei, cea despre care primarul a spuns că este o eroare, probabil a Serviciului ADPP. O mare eroare, am spune noi, având în vedere faptul că suma alocată în buget era mai mică decât suma cu care a fost câștigată licitația pentru executarea lucrărilor (1.124.376 lei fără TVA, adică 1.338.000 lei cu tot cu TVA). La ședința de joi, 26 iulie, Consiliul Local a modificat suma greșită și în buget a fost inclusă suma de 1.476.000 lei. Și problema a fost rezolvată...

După câteva zile în care au lipsit de la treabă, muncitorii firmei Construct Edil SRL Câmpineanca - Vrancea au revenit în Parcul de la Soldat pentru continuarea lucrărilor. Constructorul a invocat condițiile meteo, adică ploile care nu-i permit să lucreze. Vineri, în Parcul de la Soldat a avut loc o "ședință de lucru", să-i spunem așa, la care au participat toate părțile implicate - reprezentanți ai Primăriei cu primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi în frunte, reprezentanți ai constructorului, proiectantului, dirigintelui de șantier, firmei care se ocupă de instalațiile electrice. Concluzia a fost că lucrările sunt întârziate și nu vor putea fi finalizate la termen, adică până la 24 august 2018. Constructorul dă în continuare vina pe vremea nefavorabilă, pe codurile galbene de ploi, în timp ce reprezentanții Primăriei i-au reamintit că la demararea lucrărilor au fost multe zile în care nu a plouat, dar pe șantier erau doi-trei muncitori și că, de asemenea, au existat zile în care a plouat o oră, dar nu s-a lucrat aproape deloc. Pe lângă vreme, o altă problemă este aceea că au apărut și unele lucrări neprevăzute, cum ar fi o rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități și un panou electric pentru scena care va fi amplasată în parc, lucrări care nu au fost incluse în proiect și care vor trebui realizate. Una peste alta, avem o investiție parcă urmărită de ghinion și care, în mod cert, nu va fi finalizată la termenul stabilit prin contract.


28 Jul 2018 21:10 7126 vizualizari


Comentarii






  • 29.07.2018 22:07 Dan Sa vedeti cand or incepe locatarii si patronii de la terase sa tipe ca le ia panoul votiv, ala de peste 3 m, lumina naturala. Sa vedeti atunci sedinte de lucru in parc si nemultumiri, poate si inca o schimbare a proiectului.
  • 29.07.2018 20:23 Ionica Pana acum s-a verificat calitatea executiei lucrarilor?O sa ajungeti la sfarsit si o sa ziceti iar, ca dintr-o eroare...nu putem finaliza acest parc...De vina o sa fie...ADPP-ul !!!!
  • 29.07.2018 15:08 Un Campinean Si in consiliu sunt tot o ...... nu stiu cat o sa va mai rabdam. A ti imbatranit orasul asta si va bateti joc de el. Voi faceti viitorul copiiilor vostri si le dati "educatie". Nu-i buna o firma, schimbati-o, dar voi nu puteti de spagari ce sunteti... Drumurile sunt jalnice precum sunteti si voi dragi consilieri. ...!
1620 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2664 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2781 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1665 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV