S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 11 septembrie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

11 septembrie...
1909 – Un grup de 220 savanți și finanțiști francezi vizita exploatările petroliere de la Câmpina. Seara, la sala Enache, Asociația Industriașilor din Petrol din România oferea un banchet, printre participanți numărându-se dr. C.I. Istrati și inginerul minier Constantin Alimăneșteanu. La ora 22.00, un tren special ducea oaspeții la București. (foto cu caracter ilustrativ - exploatări petroliere la Câmpina în jurul anului 1906; sursa foto - Facebook.com/Câmpina în imagini)
1944 – Poliția Câmpina comunica conducerii județene pagubele pricinuite de ruși în trecerea lor prin Câmpina în urmărirea germanilor – șapte jafuri, au fost devastate două băcănii, două cârciumi, un restaurant, o brutărie și două case particulare.
1964 – Boxerul câmpinean Mihai Nicolau participa cu echipa secundă a României la un meci amical cu RDG, la Dresda, fiind învins la puncte la categoria 81kg de Juergen Schlegel.
1999 – Partidă în Divizia B, Petrolul Moinești – Poiana Câmpina 0-0, la primul meci cu antrenorul Leonida Nedelecu pe banca tehnică. Arbitrul partidei a fost Cristian Balaj, din Baia Mare.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)

3506 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1079 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4706 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

285 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

464 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.