Maternitatea SanConfind - un formator generos de educaţie parentală
Sănătate (Categoria articolului)
Grija Centrului Medical SanConfind Poiana Câmpina pentru pacienţii săi potenţiali şi nu numai este oglindită de numeroasele seminarii gratuite pe care instituţia le organizează, pe multiple teme, pentru solicitanţii diverselor servicii medicale. Unul dintre aceste seminarii este cel intitulat "Educaţia parentală - între mit şi realitate", care s-a desfăşurat recent la Cafeteria SanConfind.
Denumirea este mai mult decât sugestivă, demersul SanConfind fiind dedicat viitoarelor şi proaspatelor mame, care au învăţat prin cursul menţionat cum trebuie să procedeze pentru a reuşi o bună creştere şi educaţie a copilului, atât în primul său an al vieţii, cât şi în următorii. Aşadar, cursul a vizat predarea unor cunoştinţe interesante şi utile, cu ajutorul cărora oirce cursant să ştie ce înseamnă o educaţie parentală sănătoasă, care să îi permită să-şi crească bebeluşul într-o manieră corectă şi într-un mediu sănătos. Nu au fost simple sfaturi practice despre cum să îţi creşti copilul (alimentaţia, igiena, somnul şi îngrijirea fizică a bebeluşului), ci discuţii interactive referitoare la felul în care poţi să ajungi la sufletul lui, cum să îi înţelegi nevoile, mai ales atunci când el nu poate vorbi. La întrebarea "De ce v-aţi decis să fiţi părinţi?" răspunsurile au fost diverse şi aproape toate interesante. Au fost evidenţiate, pe rând, competeţele unui părinte responsabil. Nu este prima dată când Maternitatea SanConfind organizează acest eveniment, seminarul fiind la a treia ediţie. Cursul a fost susţinut de Ioana Iuga (originară din Câmpina, dar care lucrează în Capitală, la o clinică privată), consilier dezvoltare personală şi vocaţională. Aceasta a prezentat cursanţilor modalităţile optime de creştere a copilului, numeroase implicaţii psihologice, modele comportamentale etc. La Bucureşti, Ioana Iuga susţine work-shop-uri de educaţie parentală, bogata sa activitate fiind bazată pe specilaizări în psihologie clinică, traumatologie transgeneraţională etc. Pentru cei care doresc să îi cunoască mai bine activitatea şi să ăi ceară o consiliere, pot accesa pagina sa de Facebook - facebook.com/ioana.iuga.140.
Sănătate

Tehnologia CEREC sau cum se poate realiza o coroană dentară în maxim două ore, la Clinica ProDent Dr. Gruia din Câmpina
Clinica ProDent Dr. Gruia utilizează cea mai nouă și performantă metodă de obținere a coroanelor și fațetelor dentare. Este vorba despre tehnologia CEREC (CERamic REConstruction), prin care timpul alocat unei restaurări protetice este redus la o singură vizită la cabinetul stomatologic, iar siguranța este dată de precizia sistemului digitalizat.

Vaccinul antigripal, cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii
Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat marți, 22 ianuarie, că numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 28, iar în țară sunt confirmate alte peste 1.100 de cazuri de îmbolnăviri. Niciuna dintre persoanele decedate nu se vaccinase antigripal. Ministerul Sănătății, dar și medicii specialiști din spitale recomandă populației vaccinarea antigripală ca fiind cea mai sigură metodă de prevenire a bolii. Încă mai aveți timp să vă vaccinați. Corpul devine imun la trei săptămâni de la vaccin, adică exact atunci când este prognozat vârful sezonului de gripă: februarie - martie 2019.
Alte stiri recente

Bilanțul pe 2018 și planurile pe 2019 la Asociația Cultul Eroilor "Regina Maria" Câmpina
Anual, membrii Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria", subfiliala Câmpina, se întâlnesc în cadrul unei adunări generale pentru a trece în revistă realizările anului anterior și pentru a face planurile pentru anul abia început. Adunarea generală a avut loc marți, 19 februarie, la Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina.

De parcă nu aveau suficientă mizerie pe stradă, câmpinenii de pe Bobâlna s-au trezit cu pământ și în apa "potabilă"
Despre modul în care arată Strada Bobâlna din municipiul Câmpina știm cu toții. Este una dintre cele mai distruse străzi din localitate. O stradă găurită, fără canalizare, inclusă parțial în zona de impozitare A și parțial în zona de impozitare B. Ca și cum nu ar fi suficient, astăzi, la robinetele locuitorilor de pe Strada Bobâlna a curs apă cu pământ, lucru pentru care oamenii sunt profund "recunoscători" societății HidroPrahova. (foto de la cititori)
Comentarii