CONTACT

De Ziua Mondială a Sănătății Mintale, scrisoare deschisă a conducerii Spitalului de Psihiatrie Voila Câmpina

- Sănătate -

De Ziua Mondială a Sănătății Mintale, scrisoare deschisă a conducerii Spitalului de Psihiatrie Voila Câmpina

10 Octombrie este Ziua Mondială a Sănătății Mintale, iar tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății pentru anul 2023 este ”Our minds, our rights”. 

Pentru a marca Ziua Mondială a Sănătății Mintale, conducerea Spitalului de Psihiatrie Voila a transmis un comunicat de presă, dar și o scrisoare deaschisă, pe care le redăm în continuare.

Am considerat că este un moment de reflecție , de unitate și o ocazie de a pune reflectoarele către importanța Sănătății Mintale și a semnificației acesteia. Sănătatea Mintală este o componentă esențială a stării de bine. Nu există sănătate fără sănătate mintală. Fiecare persoană merită acces la îngrijire, suport și respect.
Spitalul de Psihiatrie Voila este un membru important pe piața serviciilor medicale de psihiatrie, oferind servicii publice în domeniul sănătății mintale, prin spitalizare continuă sau în regim ambulator.
Instituția noastră a considerat oportun să marcheze această zi importantă pentru profesioniștii din domeniu, prin distribuirea unei Scrisori către toți beneficiarii ei actuali sau potențiali, înmânând această scrisoare pacienților deja internați dar și tuturor persoanelor care intră în contact cu instituția noastră pe 10 octombrie.
Ne dorim prin acest gest ca publicul larg să conștientizeze faptul că la Psihiatrie poate găsi sprijinul și ajutorul oricine trece printr-o situație dificilă de viață, oricine simte că evenimentele îl copleșesc și că atunci când gândurile și emoțiile pot devenii înfricoșătoare, se pot adresa cu încredere pentru cel puțin o evaluare la instituția noastră.
De asemenea, această scrisoare-manifest va fi expusă și în cabinetele de tratament, cameră de gardă, fiind și un angajament al echipei noastre față de beneficiarii noștri.
Cuvinte ca psihiatrie, psihiatru, psiholog trebuie să înceteze să mai fie cuvinte care induc teamă și retragere.
Mesajul managerului dr. Irina Minescu: ”Am norocul de a lucra și coordona o echipă medicală și non-medicală (administrativă) formată din oameni empatici, oameni cu suflet, cu care împărtășesc aceleași valori ale omeniei, ale iubirii față de semenii noștri și care au înțeles că sunt aici, într-un serviciu medical public, cu datoria și responsabilitatea de a-i ajuta pe cei in nevoie. Profit de aceasta ocazie și îi felicit pentru munca de zi cu zi, și să le transmit că ei fac diferența, ei reprezintă Echipa Voila!! Fără ei nici măcar această scrisoare nu ar fi fost posibilă! Le Mulțumesc tuturor pentru dăruire și implicare!”
Așadar, nu vă mai feriți de psihologi, de psihiatrii, pentru că astăzi mai mult ca oricând există terapii, tratament medicamentos, sau non medicamentos care te pot ajuta să ai o viață armonioasă indiferent prin ce situație sau diagnostic treci la un moment dat. Oferim un cadru în care există soluții adaptate nevoilor fiecăruia- acesta este mesajul meu si al scrisorii noastre.
De asemenea, anunțăm că începând cu 25 octombrie 2023 va activa în cadrul Spitalului de  Psihiatrie Voila un grup de suport pentru părinții copiilor cu tulburare de spectru autist, grup coordonat de dr. Alina Nistorescu și dr. Irina Minescu - psihiatri copii și adolescenți alături de dr. Ovidiu Balaban-Popa - psihiatru adulți, grup menit a sprijini familiile copiilor cu tulburare de spectru autist, prin împărtășirea experiențelor comune de viață, oferirea de informații, cu scopul de a ameliora suferințele cauzate de aflarea diagnosticului dar și de a identifica soluții punctuale.

Scrisoarea deschisă
Dragii noștri,
Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale, desfășurată sub deviza  “Our minds, our rights” (Mintea noastră, Dreptul nostru), noi, echipa medicală și non-medicală a Spitalului de Psihiatrie Voila, vă adresăm această scrisoare deschisă.
Sănătatea mintală este o componentă esențială a stării de bine și înseamnă să te poți bucura de ceea ce ai, de ceea ce te înconjoară, să ai relații interumane satisfăcătoare, să ai prieteni, să muncești cu plăcere, să găsești in fiecare zi motive de a zâmbi și motivația de a merge înainte indiferent de dificultățile prin care treci.
Considerăm că în orice moment al vieții, fiecare dintre noi putem întâmpina situații complicate, ne putem lovii de probleme mai mari sau mai mici, putem suferii dezamăgiri sau putem avea o tulburare a stării psihice, o depresie, un atac de panică. Putem primi chiar un diagnostic care aparent să ne închidă orice orizont... Însă, chiar și într-o astfel de situație limită, e nevoie să știți că astăzi mai mult ca oricând există soluții. Diagnosticul nu ne definește viața!
Echipa Voila, formată din profesioniști în sănătate mintală, din medici psihiatri,  psihologi, asistenți medicali, asistenți sociali, infirmieri, îngrijitori, brancardieri, personal administrativ și de întreținere vă poate ajuta să depășiți orice situație aparent fără ieșire, fără soluții, fiind pentru noi o responsabilitate dar și o datorie de onoare de a vă însoții pe acest drum, oferindu-vă suportul și îngrijirea necesare pentru a vă ajuta să vă regăsiți echilibrul și să vă îmbrățișați propria existență cu încredere și speranță.
Psihiatru, psiholog, spital de psihiatrie sunt cuvinte pline de sens astăzi, de care e cazul sa ne apropiem la nevoie și de care să nu ne mai ferim!
Ne reafirmăm angajamentul ca în continuare să promovăm o psihiatrie în care abordarea este centrată pe persoană, pe nevoile fiecăruia, respectând și susținând drepturile pacientului psihic, în cadrul tratamentului și recuperării. Suntem dedicați creării unui mediu sigur, incluziv, care să faciliteze dialogul deschis, autoexprimarea și dezvoltarea personală.
Alături de voi vom continua să lucrăm la depășirea stigmatului asociat cu tulburările psihice și pentru promovarea unei mai bune înțelegeri a importanței sănătății mintale în societatea noastră.
Pentru o stare bună a sănătății mintale recomandăm:
1. Ai grijă de relațiile tale - sunt sursa fericirii tale!
2. Fii atent la cel de lângă tine, întreabă-l ce face și ascultă-i răspunsul!
3. Zâmbește și fii recunoscător pentru ceea ce ai!
4. Fă o faptă bună, ajutând pe cineva, măcar din când în când!
5. Cere ajutor când simți că situația te copleșește! - psihologii și psihiatrii te pot ajuta când cei din jur par a uita de tine..
Nu uitați: suntem alături de voi în această călătorie!
Vă mulțumim pentru încrederea acordată!
Cu dăruire, Echipa Voila


09 Oct 2023 19:25 1706 vizualizari


Comentarii






  • 10.10.2023 04:27 diss Complimenti!👏
2004 vizualizari 26 Apr 2024 07:45 Operație în premieră la Spitalul SanConfind

Operație în premieră la Spitalul SanConfind

La spitalul SanConfind din Poiana Câmpina s-a efectuat recent, cu succes, prima operație de tiroidectomie totală. Este o premieră demnă de remarcat pentru chirurgia SanConfind. Operația a fost efectuată de medicul chirurg Mihai Gornea.

citeste mai mult
601 vizualizari 24 Apr 2024 21:16 Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

citeste mai mult
1782 vizualizari 29 Feb 2024 20:11 Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

citeste mai mult
2244 vizualizari 03 Feb 2024 19:15 Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV