Volumul "Amintiri din cătănie" conține 32 de povestiri din perioada în care autorul urma cursurile Școlii Militare de Transmisiuni de la Sibiu. O școală pe care Viorel Bociu a absolvit-o în 1973, anul în care se împlinea un secol de la înființarea acestei arme, arma transmisiunilor, a comunicațiilor militare. Lansarea volumului a avut loc joi, 21 noiembrie 2019, la Casa Tineretului din Câmpina, chiar în cadrul ședinței lunare a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din MAI, colonelul (r) Viorel Bociu dorind să-i aibă alături pe colegii săi, rezerviștii MAI.
Președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din MAi, Filiala Câmpina, col(r) Cătălin Abăluță, a făcut oficiile de gazdă, în vreme ce autorul cărții, col(r) Viorel Bociu a făcut scurte referiri despre cum a apărut acest volum de amintiri. ”Germenii acestei cărticele au încolțit încă din anul III al Școlii Militare de Transmisiuni de la Sibiu, atunci când, într-o zi, am mers cu unul din lectori în oraș pentru a cumpăra niște materiale. Ne-am oprit și la o tarabă cu cărți, de unde am ales două volume pe care le-am citit pe nerăsuflate, alături de colegii mei. Una dintre ele, Dulce ca mierea e glonțul patriei, scrisă de Dumitru Popescu, o carte excelentă, dar care ulterior a fost retrasă, pentru că autorul a rămas în străinătate. Era o carte despre cele patru luni de armată ale autorului. Atunci mi-am zis că dacă el poate scrie o cărticică despre cele patru luni, eu ar trebui să scriu un roman despre experiența celor trei ani de școală militară. Apoi, de-a lungul timpului, la tot felul de întâlniri cu colegii, mi se spunea mereu să adun toate povestioarele și să scriu o carte. Picătura care a umplut paharul a fost revederea din toamna anului trecut cu colegii mei de la Școala Miltară de Transmisiuni, la Sucevița, iar la întoarcerea de acolo m-am apucat de scris. Au ieșit 32 de povestioare care sper să vă placă”, a spus col(r) Viorel Bociu la lansarea volumului său ”Amintiri din cătănie”.
Ar putea fi doar primul volum al... amintirilor, autorul promițând că dacă volumul său de debut va avea succes la public, va încerca să mai scrie și despre primii ani ca ofițer, mergând până la evenimentele dramatice din 1989, în care unitatea din Câmpina, la care lucra și Viorel Bociu, a fost implicată direct.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.