”Amintirile din cătănie” ale col.(r) Viorel Bociu, în pagini de carte. Volumul a fost lansat la Câmpina, autorul avându-i alături pe colegii rezerviști

Social (Categoria articolului)

Volumul "Amintiri din cătănie" conține 32 de povestiri din perioada în care autorul urma cursurile Școlii Militare de Transmisiuni de la Sibiu. O școală pe care Viorel Bociu a absolvit-o în 1973, anul în care se împlinea un secol de la înființarea acestei arme, arma transmisiunilor, a comunicațiilor militare. Lansarea volumului a avut loc joi, 21 noiembrie 2019, la Casa Tineretului din Câmpina, chiar în cadrul ședinței lunare a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din MAI, colonelul (r) Viorel Bociu dorind să-i aibă alături pe colegii săi, rezerviștii MAI.

Președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din MAi, Filiala Câmpina, col(r) Cătălin Abăluță, a făcut oficiile de gazdă, în vreme ce autorul cărții, col(r) Viorel Bociu a făcut scurte referiri despre cum a apărut acest volum de amintiri. ”Germenii acestei cărticele au încolțit încă din anul III al Școlii Militare de Transmisiuni de la Sibiu, atunci când, într-o zi, am mers cu unul din lectori în oraș pentru a cumpăra niște materiale. Ne-am oprit și la o tarabă cu cărți, de unde am ales două volume pe care le-am citit pe nerăsuflate, alături de colegii mei. Una dintre ele, Dulce ca mierea e glonțul patriei, scrisă de Dumitru Popescu, o carte excelentă, dar care ulterior a fost retrasă, pentru că autorul a rămas în străinătate. Era o carte despre cele patru luni de armată ale autorului. Atunci mi-am zis că dacă el poate scrie o cărticică despre cele patru luni, eu ar trebui să scriu un roman despre experiența celor trei ani de școală militară. Apoi, de-a lungul timpului, la tot felul de întâlniri cu colegii, mi se spunea mereu să adun toate povestioarele și să scriu o carte. Picătura care a umplut paharul a fost revederea din toamna anului trecut cu colegii mei de la Școala Miltară de Transmisiuni, la Sucevița, iar la întoarcerea de acolo m-am apucat de scris. Au ieșit 32 de povestioare care sper să vă placă”, a spus col(r) Viorel Bociu la lansarea volumului său ”Amintiri din cătănie”. 
Ar putea fi doar primul volum al... amintirilor, autorul promițând că dacă volumul său de debut va avea succes la public, va încerca să mai scrie și despre primii ani ca ofițer, mergând până la evenimentele dramatice din 1989, în care unitatea din Câmpina, la care lucra și Viorel Bociu, a fost implicată direct.

4567 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1636 vizualizari
03 aug. 2020 07:24

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2489 vizualizari
02 aug. 2020 08:29

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 2 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1590 vizualizari
03 aug. 2020 21:37

Firma care reabilitează termic blocurile de pe Bulevardul Carol I din Câmpina și-a strâns schelele și a plecat

În urmă cu aproximativ două săptămâni vă prezentam situația extrem de neplăcută apărută în urma lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina. Și scriam atunci despre apartamentele din blocul nr.1, de la ultimul etaj, apartamente în care apa s-a infiltrat, distrugând pereții și parchetul. Firma executantă nu doar că nu a remediat problemele apărute, mai mult, și-a strâns schelele și a plecat.

2527 vizualizari
02 aug. 2020 20:21

Ioan Adrian Pițigoi este candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al municipiului Câmpina

8 comentarii

Partidul Mișcarea Populară l-a desemnat pe Ioan Adrian Pițigoi să intre în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Ioan Adrian Pițigoi are 42 de ani, timp de două mandate a fost consilier local, iar din 2016 până în prezent este viceprimarul municipiului Câmpina. Din punct de vedere politic, este președintele Organizației PMP Câmpina, dar și secretar executiv la nivel național al aceleiași formațiuni politice.