”Amintirile din cătănie” ale col.(r) Viorel Bociu, în pagini de carte. Volumul a fost lansat la Câmpina, autorul avându-i alături pe colegii rezerviști

Social (Categoria articolului)

Volumul "Amintiri din cătănie" conține 32 de povestiri din perioada în care autorul urma cursurile Școlii Militare de Transmisiuni de la Sibiu. O școală pe care Viorel Bociu a absolvit-o în 1973, anul în care se împlinea un secol de la înființarea acestei arme, arma transmisiunilor, a comunicațiilor militare. Lansarea volumului a avut loc joi, 21 noiembrie 2019, la Casa Tineretului din Câmpina, chiar în cadrul ședinței lunare a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din MAI, colonelul (r) Viorel Bociu dorind să-i aibă alături pe colegii săi, rezerviștii MAI.

Președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din MAi, Filiala Câmpina, col(r) Cătălin Abăluță, a făcut oficiile de gazdă, în vreme ce autorul cărții, col(r) Viorel Bociu a făcut scurte referiri despre cum a apărut acest volum de amintiri. ”Germenii acestei cărticele au încolțit încă din anul III al Școlii Militare de Transmisiuni de la Sibiu, atunci când, într-o zi, am mers cu unul din lectori în oraș pentru a cumpăra niște materiale. Ne-am oprit și la o tarabă cu cărți, de unde am ales două volume pe care le-am citit pe nerăsuflate, alături de colegii mei. Una dintre ele, Dulce ca mierea e glonțul patriei, scrisă de Dumitru Popescu, o carte excelentă, dar care ulterior a fost retrasă, pentru că autorul a rămas în străinătate. Era o carte despre cele patru luni de armată ale autorului. Atunci mi-am zis că dacă el poate scrie o cărticică despre cele patru luni, eu ar trebui să scriu un roman despre experiența celor trei ani de școală militară. Apoi, de-a lungul timpului, la tot felul de întâlniri cu colegii, mi se spunea mereu să adun toate povestioarele și să scriu o carte. Picătura care a umplut paharul a fost revederea din toamna anului trecut cu colegii mei de la Școala Miltară de Transmisiuni, la Sucevița, iar la întoarcerea de acolo m-am apucat de scris. Au ieșit 32 de povestioare care sper să vă placă”, a spus col(r) Viorel Bociu la lansarea volumului său ”Amintiri din cătănie”. 
Ar putea fi doar primul volum al... amintirilor, autorul promițând că dacă volumul său de debut va avea succes la public, va încerca să mai scrie și despre primii ani ca ofițer, mergând până la evenimentele dramatice din 1989, în care unitatea din Câmpina, la care lucra și Viorel Bociu, a fost implicată direct.

4226 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3039 vizualizari
20 ian. 2020 07:02

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

9247 vizualizari
18 ian. 2020 18:08

Un tânăr de 20 de ani, din Poiana Câmpina, și-a pierdut viața strivit sub căruță

2 comentarii

Tragedia s-a petrecut sâmbătă după-amiază, în satul Bobolia din comuna Poiana Câmpina, mai exact în pădurea Pițigaia. Echipajele de intervenție au fost anunțate la numărul unic de urgență 112, că pe un drum forestier dintr-o pădure, un tânăr de 20 de ani ar fi fost victima unui accident, căruța pe care o conducea răsturnându-se peste el și strivindu-l.

Alte stiri recente

3412 vizualizari
20 ian. 2020 22:08

Câmpineanca Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret la monobob: ”Sunt copleșită. Toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie!”

Georgeta Popescu a câștigat duminică, 19 ianuarie 2020, titlul olimpic la tineret în proba de monobob - primul titlu olimpic din istoria acestui sport și prima medalie olimpică de aur pentru România la actuala ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Lausanne. Cu siguranță, este o performanță extraordinară pentru România și este cea mai mare performanță sportivă pentru Câmpina din toate timpurile, poate comparabilă doar cu titlul de vicecampion olimpic al lui Ion Alexe la box, la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972. Pentru că scriem de mai mult timp despre performanțele Georgetei Popescu la competițiile naționale și internaționale la care a participat, pentru că știm cât muncește, ce eforturi depune, cât este de curajoasă și de ambițioasă, o felicităm din suflet pentru titlul olimpic la tineret și îi urăm mult succes la Jocurile Olimpice de la Beijing, din anul 2022, acolo unde tânăra sportivă vrea să ajungă și chiar să urce pe podium.
Am discutat cu Georgeta Popescu atât duminică, imediat după cursa de la Lausanne, cât și luni, înainte și după festivitatea de premiere, când Georgeta a primit medalia olimpică.

5263 vizualizari
20 ian. 2020 11:47

Punctaje între 99 și 71 puncte pentru candidații declarați admiși la Școala de Poliție din Câmpina, în sesiunea de admitere ianuarie 2020

Cel mai mare punctaj la proba scrisă (99 puncte) la admiterea la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina l-a obținut o candidată din județul Gorj – Iuliana Adela Predoiu, iar între primii zece admiși se numără cinci fete și cinci băieți. Punctajul minim cu care s-a intrat la această sesiune de admitere este de 71 puncte. S-a intrat, așadar, cu punctaje mari, asta și pentru că, spre deosebire de sesiunile anterioare de admitere, de această dată au fost mai puține locuri disponibile - doar 765. Proba scrisă a avut loc duminică, 19 ianuarie 2020, iar rezultatele au fost afișate în jurul orei 23.30, după corectarea tuturor lucrărilor și întocmirea listelor de clasificare a candidaților în ordinea descrescătoare punctajelor obținute.