Leonard Doroftei este unul dintre cei mai îndrăgiți sportivi din țara noastră, fostul mare pugilist fiind prezent de mai multe ori la Câmpina, cu diverse ocazii. Și vine cu plăcere în orașul în care, în 1985, în cadrul unei gale desfășurate la Grădina de Vară de pe Bulevardul Culturii, a câștigat primul trofeu din cariera sa sportivă.
Leonard Doroftei s-a născut pe 10 aprilie 1970 la Ploiești și a fost campion mondial WBA, la profesioniști, categoria semi-ușoară (61,9kg) între 5 ianuarie 2002 și 24 octombrie 2003. La amatori, Doroftei a fost campion mondial în 1995, campion european în 1996 și 1996, câștigând medalia de bronz la Jocurile Olimpice atât la Barcelona 1992, cât și la Atlanta 1996. Palmaresul său la amatori este de 239 victorii și 15 înfrângeri.
Leonard Doroftei a venit de mai multe ori la Câmpina, cu diverse ocazii, ultima vizită fiind chiar la începutul acestui an, pe 29 ianuarie. Atunci, Doroftei a mers la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", unde s-a întâlnit cu elevii și profesorii de aici, în cadrul campaniei naționale "Campionii României în școli", organizată de Ministerul Tineretului și Sportului. Cu acel prilej, Doroftei a participat la deschiderea unei etape a Olimpiadei Sportului Școlar, a vorbit despre cariera sa sportivă, despre importanța practicării sportului de către tineri și a scris în "Cartea de Aur" a liceului. A depănat amintiri alături de elevii de la "Grigorescu", s-a fotografiat cu aceștia și și-a amintit cu plăcere că primul trofeu din cariera sa l-a câștigat la Câmpina, la Cupa "23 August", în 1985, când avea doar 15 ani, în cadrul unei gale desfășurată la Grădina de Vară (care astăzi nu mai există).
"100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina" este o nouă rubrică dedicată Câmpinei în Anul Centenarului. Și până la 8 ianuarie 2019, de Ziua Câmpinei, vă vom prezenta personalități de ieri și de azi, din toate domeniile, și vom descoperi împreună legătura lor cu orașul nostru.
Citiți și: 100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Ion Alexe
100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Cristian Spulber
100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Anton Raky
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.