Cele două imagini înfățișează strada principală a Câmpinei în perioada interbelică și astăzi. Strada Carol I de ieri, Bulevardul Carol I de astăzi, de la intersecția cu Sondei, deci de la Poșta Mică spre centrul localității. Imagini frumoase, dar care nu mai au nimic în comun decât numele străzii.
Fotografia veche face parte din colecția personală a lui Șerban Băleanu, unul dintre autorii albumului monografic "Câmpina 500", lansat în anul 2003, atunci când localitatea a împlinit 500 de ani de la prima atestare documentară. După cum vedeți, de o parte și de alta a Străzii Carol I se aflau multe case. Era zona de sud a orașului, în vremea în care Slobozia nu erau un cartier al Câmpinei, ci sat al comunei Poiana Câmpina. Astăzi, în aceeași zonă, de-o parte și de alta a Bulevardului Carol I, avem blocurile construite în anii '80, odată cu sistematizarea urbană a localității.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiți și: Câmpina, România 100. Direcția Tehnică "Astra Română" de ieri, Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologice de astăzi
Câmpina, România 100. Castelul Hasdeu, ieri și astăzi
Câmpina, România 100. Farmacia Voiculescu de ieri, Parcul Regele Mihai I de azi
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați un cadou deosebit pe care să-l oferiți unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis, din centrul municipiului Câmpina, cea mai mare parte a problemei este rezolvată.