CONTACT

Retrospectiva 2023. Cele mai importante momente din sportul câmpinean

- Sport -

Retrospectiva 2023. Cele mai importante momente din sportul câmpinean

CâmpinaTV.ro va prezenta de-a lungul mai multor episoade cele mai importante evenimente ale anului 2023 din diferite domenii de activitate. Începem cu sportul, care nu încetează să uimească în fiecare an, pentru că în ciuda resurselor și posibilităților limitate, totuși, performanțe vin an de an.

Nu ne propunem o ierarhie, fiind greu de cuantificat că o medalie este mai valoroasă decât alta. Totuși, evidențiem câteva performanțe cu care sportul câmpinean are motive să se mândrească.
Darius Coman (natație, Barracuda Câmpina) - ascensiunea sa în anul 2023 a fost fulminantă, vârfurile fiind două medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Slovenia, precum și participarea la Europenele în bazin scurt de la Otopeni, acolo unde a stabilit două noi recorduri naționale la categoria sa de vârstă.
Andreea Lungu (atletism, fostă componentă a CSS ”Constantin Istrati” Câmpina) - a reușit o performanță internațională remarcabilă, locul 3 în proba de aruncarea discului, la Jocurile Francofoniei, din Congo.
Georgeta Popescu (bob, CSO Sinaia) - se menține în topul sporturilor de iarnă din țara noastră. Componentă a lotului național, Georgeta Popescu a reușit și în anul 2023 o serie de medalii valoroase la întreceri europene și mondiale, într-o concurență foarte dură, care nu face decât să sporească strălucirea fiecărei medalii.
De asemenea, au mai fost și alte performanțe notabile în sportul câmpinean - multe titluri naționale, la diverse categorii de juniori și în diverse probe pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina; mai multe titluri naționale la natație pentru sportivii de la Barracuda; medalie națională de argint pentru motocrosul câmpinean, prin Sebastian Strechioiu, de la CS Lido Câmpina, performanță extrem de valoroasă în condițiile în care Câmpina nu mai are de ani buni traseu de motocros; prezența echipei de handbal feminin a CS Câmpina pentru al doilea an consecutiv la turneul final al Campionatului Național pentru Juniori III; medaliile obținute de Clubul OK Silva la orientare sportivă, la Balcaniadă; locul III obținut de echipa de juniori a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi, la turneul internațional Kartepe Cup, din Turcia.
Câmpina a fost gazda câtorva evenimente sportive, demne de menționat în orice retrospectivă: Cupa Țărilor Latine la orientare sportivă aducea la Câmpina și Comarnic sportivi de pe mai multe continente; Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, organizată de CS Câmpina, oferea un adevărat regal sportiv, cu cele mai valoroase echipe ale momentului; Cupa ”Muscel”, ajunsă la ediția a IX-a, demonstra încă o dată că este cam singurul prilej pentru a reuni într-o competiție sportivă elevi de la toate liceele din Câmpina.
O retrospectivă nu ar fi completă fără momentele mai delicate pentru sportul câmpinean în 2023. Din păcate, cele două astfel de momente au un numitor comun - clubul municipalității. Astfel, CS Câmpina încheia în condiții dubioase un nou parteneriat cu HM Junior, iar echipa de baschet a CS Câmpina nu a avut în toamnă, timp de două săptămâni, unde se antrena. Acestea, dar și multe altele, ne determinau să cerem demisia președintelui CS Câmpina, un subiect asupra căruia vom reveni.


02 Jan 2024 09:47 2217 vizualizari


Comentarii






223 vizualizari 03 May 2024 20:52 Liga A Prahova. CS Câmpina - Unirea Urlați 4-1

Liga A Prahova. CS Câmpina - Unirea Urlați 4-1

”Lanterna roșie” a clasamentului ligii de elită a județului nostru, Unirea Urlați, a poposit în Vinerea Mare la Câmpina, unde pe sinteticul de la Căminul Petrol a întânit formația CS Câmpina.

citeste mai mult
245 vizualizari 03 May 2024 19:59 Superliga B1 Prahova, Seria Nord. Sportul Câmpina - Tineretul Poienarii Burchii 7-2

Superliga B1 Prahova, Seria Nord. Sportul Câmpina - Tineretul Poienarii Burchii 7-2

În Vinerea Mare, Sportul Câmpina a întâlnit pe teren propriu formația Tineretul Poienarii Burchii. A fost un adevărat galop de sănătate pentru elevii lui Marius Pălăncianu.

citeste mai mult
325 vizualizari 03 May 2024 19:52 Liga A Prahova, etapa a 27-a. Rezultate și clasament

Liga A Prahova, etapa a 27-a. Rezultate și clasament

Vineri au avut loc meciurile etapei a 27-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum, clasamentul și programul etapei viitoare, care va avea loc marți, 7 mai:

citeste mai mult
1875 vizualizari 01 May 2024 21:01 Liga A Prahova, etapa a 27-a. Programul și delegările

Liga A Prahova, etapa a 27-a. Programul și delegările

În Vinerea Mare au loc jocurile contând pentru etapa a 27-a a Ligii A Prahova, competiție care se apropie cu pași repezi de finiș. Iată programul și delegările:

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV